
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، تنها رقیب سرسخت حزب رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، حزب سکولار جمهوریخواه خلق ترکیه است.
حدود یک سوم رای دهندگان زیر 25 سال سن دارند، از این رو آرای جوانان به این دو حزب از اهمیت خاصی برخوردار است. از زمان روی کار آمدن اردوغان در سال 2002 ، رشد اقتصادی ترکیه به بالاترین حد خود رسیده است.
وی متعهد شده است تا پروژههای زیر ساختی از جمله جاده سازی، ساخت بیمارستان و ایجاد شهرهای جدید بیشتر را در دستور کار خود قرار دهد.
طبق نتایج آخرین نظر سنجیها حزب مخالف خلق ترکیه آرای بیشتری را نسبت به انتخابات پیش کسب خواهد کرد اما با رشد اقتصادی ترکیه، اردوغان احتمالا اکثریت کامل را بدست می آورد.
نخست وزیر ترکیه با کسب دو سوم اکثریت پارلمانی میتواند اصلاحات قانون اساسی را ارائه دهد.
تحلیل گران معتقدند با دستیابی اردوغان به این هدف، خط مشی کشور تعیین خواهد شد.
به گفته تحلیل گران: اردوغان میتواند با کسب 367 کرسی در پارلمان هر اصلاحاتی که مایل باشد، انجام دهد. چنانچه قانون اساسی به اتفاق آرا تصویب شود، نتایج مورد رضایت همه خواهد بود.
اردوغان 57 ساله امیدوار است که در انتخابات فردا با کسب اکثریت آرا پیروز شده و قانون اساسی مورد انتقاد ترکیه را به میل خود تغییر دهد.
کمال کلیجدار اوغلو، رهبر حزب جمهوری خلق مخالف قول داده است حقوق زنان و اقلیتها و نیز آزادی بیان، آزادی اطلاعات از جمله دسترسی به اینترنت را در دستور کار خود قرار دهد.
دولت باغچلی، رهبر حزب جنبش ناسیونالیست نیز در میان جمع هواداران خود از آینده بهتر برای ترکیه سخن گفت و جوانان را به آمدن به پای صندوقهای رای ترغیب کرد.
اکثر مردم ترکیه معتقدند حزب عدالت و توسعه اردوغان عملکرد خوبی داشته است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبایی در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
دکتر حمیدرضا آصفی، سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه و دیپلمات ارشد کشورمان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد