ما گیاهان را دوست داریم چون می‌دانیم که در ساده‌ترین بیان، گیاهان و سبزی‌ها برای سلامت مفید هستند و از ما در برابر عوامل بیماری‌زا محافظت می‌کنند. این درحالی است که یافته‌های جدید محققان نشان می‌دهد، مصرف 10 نوع گیاه خوراکی نقش مهمی در مقابله با بیماری‌ها دارد. به گزارش ایسنا و بر اساس تحقیقات پزشکان، سویا به دلیل دارا بودن ماده‌ای به نام «جنستین» خواص ضدسرطانی فوق‌العاده‌ای دارد و همچنین حاوی فتیواستروژن است که خطر ابتلا و پیشرفت سرطان پروستات را کاهش می‌دهد. ترکیبی نیز به نام ایزوفلاوون دارد که برای مقابله با سرطان سینه مفید است.
کد خبر: ۳۹۴۱۶۱

گوجه فرنگی ماده‌ای به نام «لیکوپن» دارد که یک کاروتنوئید است و رشد برخی از سرطان‌ها را کاهش داده یا سرکوب می‌کند. همچنین در تقویت قدرت بینایی، سیستم‌ ایمنی بدن و کاهش عوارض پیری مفید است.

«کلم بروکلی» هم یک فیتور ریزمغذی است و خاصیت آنتی اکسیدانی دارد. آنتی اکسیدان‌ها با مولکول‌های مضر رادیکال آزاد مقابله کرده و خاصیت سم زدایی دارند.

سیر یک منبع خاص غنی از نوعی فیتوریزمغذی‌ها موسوم به ترکیبات ارگانوسولفور است که خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی دارد و به کنترل کلسترول نیز کمک می‌کند. همچنین ریزمغذی‌های موجود در سیر خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی دارند.

دانه‌های «کتان» به لحاظ تعدیل کردن هورمون‌های زنانه، بهبود قدرت باروری و کاهش علائم پیش از قاعدگی و نیز پیشگیری از سرطان سینه شناخته شده و معروف است. ریزمغذی‌های موجود در دانه کتان همچنین در پیشگیری از دیابت نوع دوم مفید هستند.

«مرکبات» نیز در این گروه از گیاهان بسیار مفید قرار می‌گیرند. ریزمغذی‌های مفید موجود در مرکبات شامل آلکالوئیدها، فلاوونوئیدها، فنول‌ها و تانیس‌ها هستند که همگی خواص ضد سرطانی، آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی دارند.

«میوه‌های جالیزی» مثل هندوانه و طالبی نیز سرشار از ریزمغذی‌های گیاهی مفید هستند که برای سلامت قلب و عروق کاربرد دارند.

توت آبی سرشار از نوعی ترکیب به نام آنتوسیانین است که عامل رنگ آبی این میوه است. این ترکیب، التهاب را کاهش می‌دهد، از بدن در برابر سرطان محافظت می‌کند و برای سلامت چشم، عروق سرخرگی و مغز نیز مفید است.

دو گیاه خوراکی باقی ‌مانده و بسیار مفید در این فهرست سیب زمینی شیرین و فلفل تند هستند که خواص آنتی‌اکسیدانی قوی دارند. این فلفل حاوی ترکیبی موسوم به «کاپساسیسین» است که باعث تندی زیاد فلفل می‌شود. این ترکیب متابولیسم را تقویت می‌کند، موجب آزاد سازی آندروفین‌ها می‌شود، در رشد سلول‌های سرطانی اختلال ایجاد می‌کند و مانع از لختگی خون می‌شود.

فلفل تند نیز سرشار از ویتامین C است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
فرزند زمانه خود باش

گفت‌وگوی «جام‌جم» با میثم عبدی، کارگردان نمایش رومئو و ژولیت و چند کاراکتر دیگر

فرزند زمانه خود باش

نیازمندی ها