لاریجانی: راهکارها و اقداماتی که باید در ارتباط با این جهاد مقدس پیگیری شود، موردتوجه قرار خواهد گرفت

آغاز بررسی لایحه بودجه در سال جهاد اقتصادی

امروز مجلس شورای اسلامی اولین جلسه علنی خود را در سال جهاد اقتصادی برگزار می‌کند. نخستین روز کاری نمایندگان در سال جدید در حالی آغاز می‌شود که بنابه فرمایشات رهبر معظم انقلاب سال 1390 سال جهاداقتصادی نامیده شده و رئیس مجلس نیز بر لزوم تبلور این شعار در بودجه سال 90 تاکید کرده است. به گزارش خبرنگار پارلمانی «جام‌جم»، در شرایطی که قرار است کمیسیون تلفیق بررسی‌کننده بودجه سال1390 در 2 نوبت کاری صبح و بعدازظهر، بررسی بودجه را آغاز کند تا بتواند تاخیر دیرهنگام دولت در ارائه این لایحه را جبران نماید،‌ رئیس مجلس شورای اسلامی روز گذشته در دیدار با کارکنان دولت با اشاره به سال جهاد اقتصادی تاکید کرد: کمیسیون تلفیق باید با دقت بررسی بودجه را به سرانجام برساند و تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی برجهاد اقتصادی را در بودجه سال 90 متبلور کند.
کد خبر: ۳۹۳۴۸۰

علی لاریجانی حرکت بر اساس جهاد اقتصادی به سمت رفع بیکاری را از اولویت‌های کشور دانست و تولیدمحور شدن اقتصاد کشور را راه حل معضل بیکاری عنوان کرد.

وی دلیل این نامگذاری را حل مشکل اقتصاد، پرهیز از راه‌حل‌های مسکن‌وار و تلاش برای جلوگیری از هرز رفتن نیروهای جامعه بیان کرد و گفت: مجلس و دولت با قوه قضاییه در جهت رفع مشکلات کشور گام بردارند.

بر این مبنا احتمال می‌رود کار بررسی بودجه سال 90 در کمیسیون تلفیق تا 2 هفته دیگر طول بکشد و پس از آن به صحن علنی مجلس ارائه شود.

اما نمایندگان قبل از بررسی بودجه در صحن علنی، طبق روال عادی کار خود به تصویب و بررسی طرح‌ها و لوایح باقیمانده خواهند پرداخت.

مجلس در روزهای پایانی سال گذشته به دلیل کمبود وقت برای بررسی بودجه، با تصویب طرحی دوفوریتی به دولت اجازه داد که در ماه‌های فروردین و اردیبهشت امسال 200 هزار میلیارد ریال برای پرداخت اعتبارات هزینه‌ای، تملک دارایی سرمایه‌ای، مالی و اختصاصی در قالب تنخواه هزینه کند که با پایان این زمان و بررسی بودجه در مجلس، دولت باید به اجرای مصوبات جدید مجلس بپردازد.

طرحی دوفوریتی برای سال جهاد اقتصادی

مجلس شورای اسلامی همزمان با نامگذاری سال‌1390 توسط رهبر معظم انقلاب با عنوان جهاد اقتصادی قرار است طرحی دوفوریتی را با این موضوع در دستور کار خود قرار دهد.جهانبخش محبی‌نیا، عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با اشاره به تشکیل اولین جلسه علنی مجلس در سال 90 و تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر این که سال جدید سال جهاد اقتصادی است، اعلام کرد: مجلس در نظر دارد در این ارتباط با ارائه طرحی دوفوریتی ابعاد جهاد اقتصادی را به صورت قانون به دستگاه مجریه ابلاغ کند.وی افزود: همچنین احتمال دارد قوه مقننه تصمیمی اتخاذ کند تا براساس آن، وظایف کمیسیون طرح تحول اقتصادی مجلس افزایش یابد تا به موضوع جهاد اقتصادی نیز بپردازد.

بر این مبنا حسین سبحانی‌نیا، دیگر عضو هیات رئیسه نیز با بیان این که در جلسه امروز (دوشنبه)‌ هیات رئیسه مجلس بررسی علل و انگیزه‌های نامگذاری سال 90 توسط رهبر معظم انقلاب در راستای جهاد اقتصادی از دستور کارهای مهم این هیات خواهد بود، تاکید کرد که راهکارها و اقداماتی که باید در ارتباط با این جهاد مقدس پیگیری شود، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

دستور کار این هفته مجلس

این هفته در صحن علنی مجلس، گزارش کمیسیون صنایع و معادن در زمینه تصویب تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران و همچنین گزارش کمیسیون صنایع و بودجه در ارتباط با تقاضای تحقیق و تفحص از واگذاری و پرداخت سود سهام از واگذاری و پرداخت سهام عدالت بررسی خواهد شد.

مجلس همچنین بررسی طرح دوفوریتی اصلاح‌بخشی از قانون انتخابات مجلس، لایحه موافقت‌نامه همکاری میان ایران و ترکیه در زمینه قاچاق موادمخدر، جرایم سازمان‌یافته و لایحه استفساریه قانون ابطال اسناد و فروش رقبات، آب و اراضی موقوفه را در دستور کار دارد.

براین مبنا، قرار است 5 وزیر کابینه دولت از جمله وزرای کشاورزی، نفت، نیرو، ارتباطات و صنایع این هفته با حضور در صحن مجلس به سوالات 8 نماینده پاسخ دهند.

همچنین طی هفته جاری 33 نماینده مجلس به میزبانی کمیسیون شوراها و امور داخلی از وزیر کشور برای پاسخ به سوالاتشان دعوت کرده‌اند.

کمیسیون مشترک رسیدگی به بررسی طرح نظارت مجلس بر امور نمایندگان مجلس نیز قرار است این هفته به بررسی این طرح بپردازد.

همچنین کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی این هفته پرونده چاپ و انتشار ایران‌چک و عملکرد 3 ماهه نفت و گزارش نتیجه تفریغ بودجه سال‌های 85 تا 87 را بررسی خواهد کرد.

کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز امروز به بررسی حادثه تروریستی مریوان خواهد پرداخت. براین اساس، کمیسیون امنیت ملی در دیدار نوروزی خود با محمود احمدی‌نژاد به تحولات و قیام‌های خاورمیانه پرداخت و این کمیسیون در هفته جاری با دعوت از وزیر امور خارجه یا یکی از معاونان وی تحولات اخیر خاورمیانه را مورد بررسی قرار خواهد داد.کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس نیز قرار است پس از اعلام مغایرت طرح رسیدگی به دارایی مقامات، مسوولان و کارگزاران نظام با شرع و قانون، توسط شورای نگهبان به بررسی ایرادات این طرح جهت تامین نظر این شورا بپردازد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها