شکیب در جلسه شورای شهر:

دعا کنیم در تهران زلزله ای‌ رخ ندهد

رئیس کمیسیون توسعه و عمران شورای اسلامی شهر تهران گفت: همه زندگی ما برمبنای ریسک بنا شده و باید دعا کنیم در این شهر زلزله‌ای رخ ندهد.
کد خبر: ۳۷۵۶۰۲

به گزارش فارس، حمزه شکیب در سیصد و چهل و دومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به سالروز زلزله بم و بیان نکاتی در قالب «درس‌هایی که می‌توان از زلزله بم آموخت» ، اظهار داشت: سال 1382 بیش از 35 هزار نفر از هموطنان ما در زلزله بم جان باختند.

وی به دلایل عمده تخریب و تلفات این زلزله اشاره کرد و گفت: عدم استفاده از مصالح استاندارد، عدم طراحی مناسب ساختمان‌ها، عدم نظارت صحیح و مستمر بر اجرا، عدم استفاده از کارگران ماهر و عدم داشتن کسب سیستم کنترلی مناسب و سالم از جمله دلایل عمده تخریب و تلفات در زلزله بم است.

شکیب تصریح کرد: این موارد را همیشه تکرار می‌کنیم ولی عملی و ا‌جرایی نمی‌شود؛ قصور از چه کسی است که مصالح ما به صورت استاندارد تولید نمی‌شود و نظارت‌ها صحیح و مستمر صورت نمی‌گیرد.

وی با بیان اینکه بیش از 95 درصد کارگران ساختمانی تجربه و مهارت کافی ندارند، گفت: 12 سال پیش مصوبه‌ای مبنی بر آموزش به کارگران ساختمانی توسط وزارت رفاه تعیین شد ولی این امر محقق نشد؛ چه کسی باید پاسخگوی این مسائل باشد.

رئیس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر تهران با بیان اینکه بعد از زلزله بم اقدامات خوبی صورت گرفت، اظهار داشت: بحث مقاوم‌‌سازی مدارس در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و با لحاظ شدن بودجه‌ای مناسب اقدامات خوبی در حال انجام است ولی هنوز برای اماکنی مثل بیمارستان‌ها اقدامی صورت نگرفته است.

وی تصویری از یک ساختمان در حال ساخت در تهران را به اعضای شورا نشان داد و گفت: وضعیت بلندمرتبه‌ سازی در تهران مناسب نیست و فکر می‌کنم در عقب مانده‌ترین کشورهای دنیا نیز به این شکل ساختمانی را نمی‌سازند.

شکیب افزود: عدم امتداد ستون‌ها در اسکلت این ساختمان نامطلوب‌ترین شکل ممکن است؛ این موارد در تهران رخ می‌دهد و ما مسئول هستیم. همه زندگی ما بر مبنای ریسک شده و باید دعا کنیم در این شهر زلزله‌ای رخ ندهد.

رئیس کمیسیون توسعه و عمران شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: در دوره سوم شورای شهر طرح کاهش خطرپذیری ساختمان‌ها مصوب شد که با اجازه دولت آن را معاونت شهرسازی شهرداری محول کردیم ولی متاسفانه اجرای آن متوقف شده و کسانی که می‌خواهند این کار را انجام دهند از اهمیت این طرح مطلع نیستند.

وی با برگزاری سمینارهایی که در این زمینه برگزار می‌شود اشاره کرد و گفت: برگزاری سمینارها با استفاده از بودجه‌های کلان مشکلات ما را حل نمی‌کند چرا که شهر تهران دارای یک ریسک لرزه‌ای بالاست و هر روز به ریسک‌های شهرمان اضافه می‌شود.

شکیب با بیان اینکه یک خطر بزرگ تهران را تهدید می‌کند، گفت: متاسفانه وضعیت به گونه‌ای شده که بودجه‌هایی که در نظر می‌گیریم فقط برای جبران خسارت است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها