
داستان استار گیت، داستان هیجانانگیزی است که در تقاطع فناوریهای فضایی، باستانشناسی و نجوم قرار دارد و با استفاده از المانهای این حوزهها و بر بستر داستانی پرتعقیب و گریز باعث میشود تا بینندگان آن را نه تنها تا انتها دنبال کنند که چندین سریال بعدی که بر مبنای این فیلم ساخته شده است را نیز پیگیری کنند.
داستان استارگیت با پیدا شدن حلقهای سنگی در مصر توسط یک گروه باستانشناس آغاز میشود؛ حلقهای که علائم و متون هیروگلیفی روی آن نقش شدهاند. این حلقه به پایگاهی نظامی در کلرادو منتقل میشود و در آنجا باستانشناسی با مطالعه آن متوجه میشود علائم نشاندهنده صورتهای فلکی هستند و این حلقه ابزاری باستانی است و با فعال کردن آن تونلی در فضا و زمان ایجاد میشود که افراد را به دنیاها و سیارات مختلف منتقل میسازد. در ادامه این ایده طرح میشود که اهرام مصر و نقشهای باستانی آن توسط موجودات فضایی استعمارگر به وجود آمده و این تمدن هنوز هم در دنیاهای دیگر فعال است.
این فیلم هم مانند دیگر فیلمهای امریش به مواجهه غیرمنتظره انسان و رویدادهای پیشبینی نشده میپردازد. اگرچه داستان فیلم برمبنای ایدههای دقیق علمی نیست، اما در پس روایت ایده قدیمی و البته قابل توجهی را مطرح میکند.
داستان انتقال تمدن و حتی حیات از جای دیگری به زمین مدتها در داستانهای علمی ـ تخیلی و بین برخی از طرفداران نظریه مواجهه انسان باستانی با فضاییها به چشم میخورده است، اما در سالهای اخیر دانشمندان نظریهای را توسعه دادهاند که این ایده را تقویت میکند.
البته این نظریه هیچ ربطی با داستانی که در فیلم استار گیت نشان داده میشود و حضور مصریان باستان و سازههای افسانهای آنها را با موجودات هوشمند فرازمینی مرتبط میکند، ندارد. نظریهای که به نام پانسپرمیا شناخته میشود مربوط به دورانی بسیار پیش از آغاز تمدن در هرجایی است. این نظریه به منشأ حیات اشاره دارد. معتقد است منشأ حیات را نباید روی زمین جستجو کرد. بر اساس این نظریه بذرهای حیات در فضا پراکنده شدهاند و هرجایی که محل مناسبی برای تکامل پیدا کنند رشد میکنند.
بر این اساس این بذرهای حیات به کمک دنبالهدارهایی که به زمین برخورد کردهاند به سیاره ما آمدهاند و در زمانی که وضعیت سیاره ما برای رشد این حیات مناسب بود توانست توسعه پیدا کند. اگر این نظریه که این روزها اتفاقا مدارک بیشتری در تایید آن یافت میشود را بپذیریم، شاید برای پیدا کردن موجودات فضایی لازم نباشد تا دوردستها سفر کنیم؛ چون خود ما هم اصالتی فضایی داریم.
اگرچه آنچه از نظر فنی در استارگیت مطرح میشود با جهان واقعی بسیار فاصله دارد اما این فیلم آن قدر موفق بوده است که بتواند بینندگان بسیاری را ترغیب کند که داستانهای سریالهای بعدی با نامهای استارگیت اسجی ـ 1، استار گیت اینفینیتی، استارگیت آتلانتیس و استارگیت یونیورس را دنبال کنند. آخرین مجموعه از این سریالها به نام استارگیت یونیورس هنوز در حال پخش است.
پوریا ناظمی
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
دکتر حمیدرضا آصفی، سخنگوی اسبق وزارت امور خارجه و دیپلمات ارشد کشورمان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
گفتوگوی «جامجم» با هوشنگ توکلی پیرامون تجربه بازی در «مرگ تدریجی یک رویا»
طالقانی معتقد است سینمای ملی داشتن به هر قیمتی افتخار محسوب نمیشود، چون این مقوله تبدیل به یک ابژه شده و طرف غربی هر قدر خودمان را تحقیر کنیم، بیشتر به ما امتیاز میدهد