پایان درگیری در پارلمان چچن با کشته شدن مهاجمان

دیروز تعدادی افراد مسلح با استفاده از اسلحه سبک و مواد منفجره، به ساختمان پارلمان محلی جمهوری چچن، از جمهوری‌های تشکیل‌دهنده فدراسیون روسیه حمله کردند. بامداد دیروز، شبکه تلویزیون دولتی روسیه گزارش کرد که پارلمان چچن، واقع در شهر گروزنی، پایتخت این جمهوری، هدف حمله مهاجمان مسلح قرار گرفته است که به دنبال آن، اقدامات لازم برای خنثی کردن این حمله انجام شد. خبرگزاری روسی ریا نووستی در گزارشی از گروزنی، ضمن اعلام این خبر، نوشت یک مهاجم انتحاری، بمبی را که همراه داشت در محوطه خارجی پارلمان منفجر کرد که در نتیجه آن، 2 نفر کشته شدند.
کد خبر: ۳۶۱۴۰۴

خبرگزاری روسی اینترفاکس نیز گزارش کرده است که رئیس پارلمان محلی چچن نیز هنگام وقوع حمله در داخل ساختمان پارلمان حضور داشته؛ اما این خبر از سوی منابع مستقل هنوز تایید نشده است.

پس از مداخله نیروهای نظامی، این حمله با کشته شدن مهاجمان پایان یافت. در همین زمینه، سخنگوی پارلمان چچن اظهار کرد تمامی شبه‌نظامیانی که به ساختمان پارلمان چچن حمله کرده بودند، کشته شدند.

رمضان قادروف، رئیس‌جمهور چچن نیز به اینترفکس گفت: تمامی نمایندگان حاضر در صحن پارلمان سالم هستند و از محل پارلمان خارج شده‌اند. سخنگوی وزارت کشور چچن نیز به خبرگزاری فرانسه گفت: 3 نیروی گارد امنیتی و یک غیرنظامی در حمله دیروز کشته شد‌ند.

گزارش‌ها حاکی است، موضوع حمله به پارلمان چچن در جلسه‌ای با حضور رشید نورگالیف، وزیر کشور روسیه که برای شرکت در مراسمی به گروزنی سفر کرده، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. هویت و ارتباط سازمانی حمله‌کنندگان به پارلمان چچن معلوم نیست و هنوز هیچ گروهی مسوولیت این عملیات را به‌عهده نگرفته است.

تاکنون خبرهای متناقضی در مورد تعداد افراد مهاجم و کشته‌شدگان مخابره شده است. در همین زمینه آسوشیتدپرس‌ گزارش داد: پلیس روسیه اعلام کرد که دست‌کم 6 نفر در حمله دیروز به ساختمان پارلمان چچن کشته شده‌اند. رمضان بیک خویه، سخنگوی پلیس روسیه نیز اظهار کرد: دست‌کم 4 شبه‌نظامی در این حمله شرکت داشتند که یکی از آنها خود را منفجر کرد و 2 نیروی امنیتی را مقابل ساختمان پارلمان در شهر گروزنی، پایتخت چچن به قتل رساند.خبرگزاری‌های روسیه پیشتر، با گزارش خبر مرگ چند پلیس در این حمله اعلام کرده بودند که شورشیان مقابل در ورودی پارلمان، بمب ها را منفجر کردند و 2 نفر دیگر از شورشیان به داخل ساختمان دویده و شروع به تیراندازی به سمت پلیس کردند.

شبکه الجزیره در گزارشی، حادثه تیراندازی در پارلمان چچن را به نوعی نشانه بازگشت ناآرامی‌ها به این جمهوری روسیه دانست و افزود: این حادثه در حالی صورت می‌گیرد که چندی پیش به نوعی شاهد برقراری آرامش و امنیت نسبی در چچن بودیم.

مدیر دفتر الجزیره در مسکو با بیان این‌ که ناآرامی‌ها در حال حاضر مانند گذشته در چچن مشاهده نمی‌شود، در پاسخ به سوالی درباره عاملان این تیراندازی گفت: در چچن معمولا انگشت اتهام به سوی مبارزان و مخالفان دولت می‌رود و این یک موضوع طبیعی است؛ ولی تا به این لحظه رسانه‌های رسمی هیچ گروهی را متهم نکرده‌اند.

خشونت در چچن

در گذشته گروه‌های استقلال‌طلب چچنی که با ادامه حکومت روسیه بر این جمهوری مخالفند، به سازماندهی و اجرای عملیات مسلحانه از جمله بمب‌گذاری و حمله به اماکن عمومی و گروگانگیری در این جمهوری و نقاط مختلف روسیه دست می زدند.

در برخی از این حوادث، نیروهای امنیتی روسیه برای مقابله با شورشیا ن مسلح وارد عملیات می شدند که گاه به بروز تلفات سنگین غیرنظامیان منجر شده است. از جمله در سال 2004، گروهی از شورشیان مسلح چچنی به مدرسه‌ای در شهر بسلان، واقع در جمهوری اوستیای شمالی در ناحیه قفقاز، حمله کردند که با مداخله نظامیان روسی و کشته شدن بیش از 330 نفر از جمله تعدادی از دانش‌آموزان و آموزگاران این مدرسه خاتمه یافت.

چچن در منطقه قفقاز شمالی در جنوب روسیه واقع است. روسیه 2 دوره با جدایی‌طلبان چچن در دهه 90 مبارزه و در سال 2000 یک دولت وفادار به کرملین در این منطقه برپا کرد. پس از سال 2000 شبه‌نظامیان به جمهوری‌های دیگر روسیه مانند داغستان و اینگوشتیا نقل مکان کردند. منتقدان دولت روسیه و شماری از سازمان‌های بین‌المللی مدافع حقوق بشر، دولت روسیه و تشکیلات مورد حمایت آن در چچن را به اقدامات خشونت‌آمیز علیه غیرنظامیان در جریان جنگ متهم کرده‌اند و در مقابل، روسیه نیز شورشیان مسلح را عامل ویرانی و کشتار غیرنظامیان دانسته است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها