اعتصاب‌ها، فرانسه را فلج کرد

مناقشه بین دولت محافظه کار نیکلا سارکوزی و معترضان هر روز روند تازه‌ای به خود می‌گیرد و بخش دیگری از اقتصاد و صنعت فرانسه را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. در تازه‌ترین اعتصاب‌ها معترضان بخش انرژی را هدف قرار داده‌اند که به اعتقاد کارشناسان در صورت ادامه این روند دولت فرانسه احتمالا با بحران سوخت مواجه خواهد شد. بنا به اعلام خبرگزاری‌ها ادامه اعتصاب‌ها در بخش انرژی فرودگاه مارشال دوگل (فرودگاه اصلی پاریس) با مشکل تامین سوخت و بحران انتقال مسافر روبرو شده است.
کد خبر: ۳۶۰۷۲۵

دیروز وزیر بخش حمل و نقل عمومی فرانسه در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه اعلام کرد که ذخیره سوخت این فرودگاه حد‌اکثر تا روز دوشنبه یا سه‌شنبه هفته جاری ادامه خواهد داشت و فرودگاه اورلی پاریس نیز در نهایت برای 2 هفته ذخیره سوخت دارد. اما وی اذعان دارد که دولت تلاش می‌کند تا کسری سوخت را به سرعت جبران کند. وی افزود: به هواپیماهایی که عازم فرودگاه‌های پاریس هستند توصیه شده است که سوخت اضافی به همراه داشته باشند. این سخنان در حالی است که تاکنون 12 پالایشگاه فرانسه تحت‌تاثیر این اعتصاب‌ها قرار گرفته و تقریبا 10 مورد از آنها به تعطیلی کامل کشیده شده‌اند. در جاده‌های فرانسه نیز حدود 10 درصد پمپ بنزین‌ها سوخت ندارند.ادامه اعتصاب‌ها در فرانسه در حالی صورت می‌گیرد که با تلاش اتحادیه‌های مخالف دولت، روز گذشته معترضان فرانسوی برای پنجمین بار طی 6 هفته گذشته تظاهرات اعتراضی انجام دادند.

به گزارش روزنامه فرانسوی لو فیگارو، دیروز شهرهای مهم فرانسه همچون پاریس، مارسی، لیون و تولوز شاهد اعتراضات گسترده بود. طی 4 تظاهرات اعتراضی پیشین معترضان تلاش داشتند تا در مقابل تصمیم دولت در مورد اصلاح قانون بازنشستگی مقاومت کنند. دولت سارکوزی تصمیم دارد برای مقابله با کسری بودجه، سن بازنشستگی را از 60 به 62 سال افزایش دهد.

حضور دانشجویان در تظاهرات

شاید یکی از مهم‌ترین نگرانی‌های دولت در این تظاهرات حضور دانش‌آموزان و دانشجویان باشد. حامیان دولت عقیده دارند اتحادیه‌ها افرادی را وارد عرصه اعتراضات کرده اند که هیچ نقشی در قانون بازنشستگی ندارند. اما اتحادیه‌های دانش‌آموزی با این نظر کاملا مخالف هستند. در همین زمینه ویکتور کولومبانی از مسوولان اتحادیه‌های دانش‌آموزی فرانسه طی اظهاراتی در این باره اعلام کرد: «جوانان و دانش‌آموزان فرانسوی آنقدر بزرگ شده‌اند که بتوانند به اصلاحات دولت در نظام بازنشستگی که تأثیر مستقیم بر آنها خواهد گذاشت، اعتراض کنند. آنها در تظاهرات روز سه‌شنبه گذشته حضور داشتند و در تظاهرات آتی نیز شرکت خواهند کرد.»

دانش‌آموزان فرانسوی معتقدند که اقدام دولت در افزایش سن بازنشستگی موجب خواهد شد کارکنان سالمند زمان بیشتری اشتغال به کار داشته باشند و در نتیجه امکان دستیابی به شغل برای جوانان دشوار خواهد شد.بنا بر اعلام اتحادیه‌های دانش‌آموزی فرانسوی، در تظاهرات روز جمعه در شهر رن فرانسه، 8000 دانش‌آموز حضور داشتند حال آن‌که پلیس فرانسه شمار این تظاهر‌کنندگان را بین 5 تا 7 هزار نفر اعلام کرده است.

طبق این گزارش، براثر اعتصاب و تظاهرات روز گذشته دانش‌آموزان فرانسوی، فعالیت 900 مدرسه این کشور مختل شد، اما وزارت آموزش و پرورش فرانسه از اختلال در فعالیت 306 مدرسه خبر داده است.

سرکوب اعتصاب‌کنندگان

در تازه‌ترین واکنش‌ها نسبت به این اعتصاب‌ها، دولت فرانسه برای سرکوب معترضان از نیروهای ضد شورش استفاده کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه، پلیس ضد شورش برای بازکردن مراکز سوخت با اعتصاب‌کنندگان درگیر شد و ضمن دستگیری 16 نفر برای متفرق کردن اعتصاب‌کنندگان از گاز اشک‌آور استفاده کرد. جوانان نیز با پرتاب سنگ و واژگون کردن خودروها به سرکوب‌های پلیس اعتراض کردند.

رئیس‌جمهور فرانسه در تازه‌ترین اظهارات خود در واکنش به این اعتراض‌ها گفت: هدف از این اصلاحات تضمین این است که تمامی مردم فرانسه در زمان بازنشستگی مشکل پرداخت نداشته باشند. به عنوان رئیس کشور وظیفه‌ام این است که به آینده نگاه کنم. وی منتقدان و مخالفان را به بی‌توجهی نسبت به حقیقت کسری بودجه در فرانسه متهم کرد. در مقابل اتحادیه‌ها و مخالفان سوسیالیست در فرانسه قول داده‌اند تا از حقوق خود در مورد سن بازنشستگی در 60 سالگی دفاع کنند. آنها اعلام کردند سارکوزی بار مسوولیت‌ها را بر دوش کارگران قرار داده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها