جشن استقلال هند درسایه تهدیدها

روز گذشته مردم هندوستان شصت و چهارمین سالروز استقلال کشورشان از سلطه استعمارگران انگلیسی را جشن گرفتند. این مراسم با سخنرانی مانموهان سینگ، نخست‌وزیر هند در برج قلعه سرخ و با حضور شخصیت‌های لشکری و کشوری و دیپلمات‌های مقیم این کشور برگزار شد.
کد خبر: ۳۴۷۱۵۹

جواهر لعل نهرو نخست‌وزیر فقید هند، نیمه شب 14 آگوست 1947 استقلال هند را با بیان این جمله اعلام کرد که:‌ ‌ «ما امروز به دوران سخت و فلاکت بار پایان دادیم و هند دوباره خویش را بازیافت».

مراسم دیروز در میان تدابیر امنیتی شدیدی برگزار شد و 60 هزار نیروی امنیتی در خیابان‌های دهلی مستقر شده بودند. این تدابیر شدید به منظور جلوگیری از هرگونه حملات تروریستی اتخاذ شده بود. قلعه سرخ جایی که دکتر مانموهان سینگ، نخست‌وزیر هند پرچم 3 رنگ هند را برافراشت و برای ششمین بار از برج این قلعه تاریخی خطاب به ملت سخن گفت از زمین و هوا مراقبت می‌شد. حدود 40 دوربین تلویزیون مدار بسته در قلعه سرخ و اطراف آن نصب شده و تک تیراندازهای ماهر گارد امنیت ملی بر بام‌های اماکن نزدیک آن مستقر شده بودند.

قلعه سرخ در قرن هفدهم توسط «شاه جهان» پادشاه سلسله گورکانی هند ساخته شد و تا سال 1857میلادی مرکز سلطنت گورکانی هند بود. درآن سال انگلیسی‌ها بعد از شکست‌دادن هندی‌ها به رهبری «بهادر شاه ظفر» آخرین پادشاه گورکانی، بر هند مسلط شدند و برای سال های متمادی این کشور را تحت استعمار خود داشتند. نخست‌وزیر هند در سالروز استقلال این کشور به پاکستان هشدار داد که از سرگیری اخیر گفتگو‌ها در صورتی که اسلام‌آباد شبه نظامیگری را سرکوب نکند، به هیچ جا نخواهد رسید. نخست‌وزیر هند در یک سخنرانی جامع که موضوعات داخلی نظیر تورم شدید و صبر و تحمل دینی را نیز شامل می‌شد، همچنین خواستار پایان تظاهرات خشونت‌آمیز جدایی‌طلبان در کشمیر هند شد و از شورشیان مائوئیست خواست که سلاح‌های خود را زمین بگذارند و گفتگوها را شروع کنند. نخست‌وزیر هند در سخنرانی سالانه‌اش افزود: تا جایی که به پاکستان مربوط است، ما انتظار داریم آنها اجازه ندهند از خاکشان برای اعمال تروریستی علیه هند استفاده شود. وی افزود: اگر این کار انجام نشود، ما نمی‌توانیم در گفتگوها با پاکستان پیشرفت داشته باشیم. هند در پی حمله نوامبر 2008 به بمبئی که 166 کشته برجای گذاشت گفتگوهای صلح با پاکستان را متوقف کرد و 2 کشور تنها اخیرا از سرگیری گفتگوهای ساختاری را شروع کرده‌اند.

این مراسم در شرایطی برگزار شد که به دلیل افزایش خشونت‌ها در منطقه مسلمان‌نشین کشمیر، دولت هند در این منطقه حکومت نظامی اعلام کرده است . این ناآرامی‌ها که باعث کشته‌شدن دست‌کم 57 تن از ماه ژوئن شده، به رغم استقرار هزاران سرباز و درخواست نخست‌وزیر هند برای آرامش، هیچ علائمی از کاهش را نشان نمی‌دهد. / خبرگزاری‌ها

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها