این روزها مایکروویوبه عنوان یکی از برترین فناوری‌های روز دنیا شناخته شده که توانسته است نقش بسیار مهمی در تسهیل زندگی انسان‌ها داشته باشد. جالب است بدانید که برخلاف بسیاری از فناوری‌هایی که بر زندگی امروز ما قدم گذاشته‌اند تلاش‌های یک محقق برای یافتن روشی بهتر و سریع‌تر برای پخت غذا به اختراع مایکروویو منتهی نشد.
کد خبر: ۳۳۹۲۷۰

در جریان جنگ جهانی دوم 2 دانشمند با همکاری هم توانستند ماگنترون را اختراع کنند. ماگنترون یک لامپ الکترونی با قابلیت تولید امواج مایکروویو است. با نصب ماگنترون‌ها در سیستم رادار کشور بریتانیا، امواج مایکروویو می‌توانستند هواپیماهای جنگی ارتش نازی را که بر فراز جزایر بریتانیا در حرکت بودند تا این مناطق را بمباران کنند، هدف قرار دهند. چندین سال بعد به طور کاملا اتفاقی کشف شد که این امواج از قابلیت پخت غذا نیز برخوردارند و به این ترتیب نخستین مایکروویو که به بزرگی و سنگینی یک یخچال فریزر بود به بازار عرضه شد. شاید برایتان جالب باشد که داستان اختراع مایکروویو که عنوان اختراع بزرگ قرن بیستم را به خود اختصاص داده است و امروزه میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا هر روز از آن برای پخت غذا استفاده می‌کنند تنها با آب شدن یک شکلات آغاز شد. در سال 1946 میلادی دکتر پرسی لی بارون اسپنسر در حالی که درباره رادار و سیستم‌های راداری تحقیق می‌کرد ناگهان متوجه شد شکلاتی که در جیبش بود در اثر برخورد امواج ماگنترون منتشر شده از لامپ الکترونی که درباره آن تحقیق می‌کرد آب شده است. از آنجا که این اتفاق او را بسیار متعجب کرده بود تصمیم گرفت آزمایشات دیگری را درباره ماهیت این امواج و چگونگی تاثیر آن بر مواد غذایی انجام دهد. بنابراین دانه‌هایی را در ‌نزدیکی این لوله قرار داد و پس از مدت زمان کوتاهی متوجه این موضوع شد که دانه‌های ذرت بتدریج تبدیل به پاپ کورن یا همان ذرت بوداده خواهند شد. به این ترتیب نخستین مایکروویو در سال 1954 میلادی با قدرت 1600 وات طراحی و ساخته شد و از آنجا که در آن زمان ساخت این نوع مایکروویوها هزینه زیادی در برداشت از آنها تنها در رستوران‌ها و موسسات برای پخت غذا استفاده می‌شد. دکتر اسپنسر توانست یک جعبه جادویی اختراع کند که با تابش امواج مایکروویو روی سطح مواد غذایی می‌توانست دمای آنها را در مدت زمان کوتاهی بشدت افزایش دهد. سرعت این امواج به قدری زیاد است که می‌توانند در یک ثانیه بیش از 2 میلیارد حرکت رفت و برگشتی در داخل مولکول‌های ماده غذایی داشته باشند و به این ترتیب دمای درونی آنها را افزایش دهند. امروزه بیش از 90 درصد آمریکایی‌ها و اروپایی‌‌ها برای تهیه غذاهای خانگی از مایکروویو استفاده می‌کنند چرا که این وسیله نه‌تنها در مقایسه با دیگر وسایلی که از آنها برای طبخ غذا استفاده می‌شود انرژی کمتری مصرف می‌کند بلکه استفاده از آن نیز بمراتب راحت‌تر است.

زهرا هداوند

ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها