جام جهانی 2010

فرانسه؛ بی‌دندان و بدون زهر

گل نزدن در هر دو مسابقه نخست فرانسه در مسابقات جاری جام‌جهانی فوتبال در آفریقای جنوبی، این تیم را دچار همان سرنوشتی کرده که همگان از آن بیم داشتند.
کد خبر: ۳۳۵۳۹۳

تساوی بدون گل با اروگوئه و سپس شکست 2 بر صفر در مقابل مکزیک، خروس‌ها را در گروه اول پیکارها به قعر جدول تنزل داد و سندی تازه بر بدون زهر بودن خط حمله آنان و در نگاهی گسترده‌تر در کل بازی آبی‌ها بود و ثابت کرد که آنان نتوانسته‌اند در واپسین روزهای حضور ریموند دومنک در مقام سرمربی فرانسه به سطحی برسند که برای خودنمایی در میدانی چون جام‌جهانی به آن نیاز است.

تیم ملی فرانسه در هر یک از 3 دیدار تدارکاتی آخر خود یک گل خورده بود و لابد گل نخوردن در مسابقه با اروگوئه و کسب تساوی صفر ـ صفر با این رقیب سرسخت در اولین بازی‌اش در گروه نخست جام‌جهانی، نوعی پیشرفت تلقی می‌شد، اما این استحکام نیز عمر چندانی نداشت و آبی‌ها در دومین بازی خود در این گروه در نیمه دوم 2 گل از مکزیک خوردند و با قبول شکست 2 بر صفر در آستانه حذف از این پیکارها قرار گرفته‌اند.

فرانسه در شرایطی در 2 دیدار نخست خود در آفریقای جنوبی از گلزنی عاجز ماند که از امثال نیکولاس آنلکا، فرانک ریبه‌ری، سیدنی گوو و آندره پی‌یر ژیناک در خط حمله خود سود می‌جست ولی بعد از مسائلی که درباره صعود خروس‌ها به مرحله نهایی در سایه خطای هند تیه‌ری آنری در دیدار مرحله پلی‌آف با ایرلند جنوبی به وجود آمده بود، ریموند دومنک تصمیم گرفت از این مهاجم 33 ساله باشگاه بارسلونا در کمترین حد و میزان طی دیدارهای تیمش در آفریقای جنوبی بهره گیرد و فقط 18 دقیقه حضور در میدان برای او در مسابقه نخست در برابر اروگوئه نه بهره‌‌ای برای خود وی داشت و نه سودی برای تیم فرانسه.

لاسانا دیارا، هافبک رئال مادریدی فرانسه که در آستانه جام جهانی مصدوم و از تیم اعزامی این کشور حذف شد، تنها بازیکن دلخواه دومنک بود که به جام نوزدهم راه نیافت و با این حساب، مشکلات فرانسه در این رقابت‌ها را باید به مسائلی دیگر ارتباط داد. ابودیابی، هافبک آرسنالی و بلندقد تیم ملی فوتبال فرانسه می‌گوید: «با وجود 2 گلی که مکزیک به ما زد، ما در 2 دیدار اول، مشکلات دفاعی چندانی نداشتیم و آنچه ما را آزاد می‌داد، موثر نبودن حملاتمان بود و در این زمینه باید فکری کنیم».

فکر اصلی‌تر و اساسی‌تر را باید لوران بلان در مغز خود بپروراند که بعد از اتمام پیکارهای امسال جانشین دومنک، سرمربی آبی‌ها خواهد شد و عضوی از تیم فاتح جام جهانی 98 و یورو 2000 باید تدابیری اتخاذ کند که حملات آنها در دور مقدماتی یورو 2012 مثمرثمر باشد و گل‌هایی را برای فرانسه به ارمغان بیاورد.

پیامدهای تغییر سیستم

گل نزدن فرانسه در 2 بازی نخستش در جام‌جهانی 2010 در شرایطی تحقق یافت که دومنک در آستانه این رقابت‌ها سیستم احتیاطی 1ـ3ـ2ـ4 را کنار گذاشته و به روش تهاجمی‌تر 3ـ3ـ4 روی آورده بود.

دومنک که در جام جهانی قبلی (2006) فرانسه را برخلاف پیش‌بینی‌ها به مقام دوم رساند و در یورو 2008 شکست‌های بدی را متحمل شد، در سایه نتایج جام‌جهانی 2006 در سمت خود ابقا گشت. او که قبول دارد ضعف‌ها و کمبودهایی در کار تهاجم در تیم وی طی رقابت‌های جاری رویت شده است، می‌گوید: «در این مسابقات به لحاظ میزان تلاش و عزم نفراتمان مشکل چندانی نداشتیم ولی آنچه در آن ضعیف بودیم، کار تمام‌کنندگی و تبدیل کردن فرصت‌هایمان به گل بود».

تغییر سیستم آبی‌ها در آستانه جام‌ نوزدهم و رویکرد دومنک به 3 ـ 3 ـ 4 که در آن به بازیگران «گوش» شامل مالودا و ریبه‌ری بهای بیشتری داده می شد، از سوی رسانه‌های فرانسه یک اقدام مثبت تلقی شده بود، اما این روش در آفریقای جنوبی جواب نداد و زهردارنبودن حملات فرانسه و به روایتی بی دندانی مهاجمان این تیم، امری محسوس در 2 دیدار نخست خروس‌ها بود. دومنک کوشید با کارهای مختلف این مشکل را حل کند ولی جابه‌جا کردن مکررآنلکا، گوو، ریبه‌ری و ژیناک در درون زمین نیز مشکل او و تیمش را حل نکرد و گاهی به نظر می‌رسید وقتی مهاجمان آبی‌پوش به حرکت درمی‌آیند، فاقد هماهنگی لازم با یکدیگر هستند و حتی مالودا که فصلی درخشان را در چلسی انگلیس سپری کرده بود، نتوانست چیزی باشد که انتظار آن می‌‌رفت.

مردان خسته

برخی می‌گویند بازی ندادن به آنری، مردی که با 51 گل در 124 بازی ملی‌اش رکورددار در تیم ملی فرانسه است، از دلایل اصلی ناکامی این تیم در امور تهاجمی در جام‌جهانی امسال بوده است، ولی نیکولاس آنلکا هم در آفریقای جنوبی چیزی نشان نداد که از وی انتظار می‌رفت و احتمالا مثل مالودا از فصل طولانی اخیر در چلسی و زحمات فراوانش در فوتبال انگلیس خسته بود. هافبک‌های فرانسه شامل تولالان، گورکاف و دیابی هم بیش از آن به کارهای دفاعی می‌پرداختند که بتوانند گرهی از امور تهاجمی تیم بگشایند. وقتی میزان کارایی این مردان میانی را با هافبک‌های قبلی فوتبال فرانسه قیاس کنیم و پاس‌های گل متعدد نسل‌های قبلی و ضعف گروه فعلی در توپ‌سازی را مبنا قرار دهیم، نباید آنقدرها هم از نتایج ضعیف این تیم در آفریقا متعجب شویم، بخصوص که حتی در سال 2002 نیز در زمان حضور هافبک‌های درخشان قبلی، فرانسه دچار سرنوشتی مانند امسال شده بود و در نهایت از گروهش بالا نرفت و آنجا نیز در 3 دیدار خود داخل گروهش حتی یک گل هم نزد.

روزنامه Mirror 
مترجم : وصال روحانی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها