نماینده دائم برزیل در سازمان ملل: در مذاکرات مربوط به پیش‌نویس شرکت نمی‌کنیم

تشدید مخالفت‌ها با پیش‌نویس آمریکا برای تحریم ایران

برخلاف ادعای هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا درباره موافقت چین و روسیه با پیش‌نویس قطعنامه تحریم ایران، مقامات هر دو کشور موضعی مخالف دیدگاه‌های آمریکا اتخاذ کردند. پیش‌نویس قطعنامه تحریم ایران را آمریکا به طور غیرمنتظره و با دستپاچگی میان اعضای شورای امنیت توزیع کرد اما سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه درباره هرگونه اقدام اضافی و یکجانبه آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران هشدار داد. براساس بیانیه وزارت خارجه روسیه، لاوروف در تماس تلفنی با همتای آمریکایی‌اش گفت هم‌اکنون و پس از توافق ایران، ترکیه و برزیل در تهران، باید این توافق به طور کامل مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد. چین نیز پیش از این اعلام کرده بود از توافق تهران برای تبادل سوخت اتمی در خاک ترکیه حمایت می‌کند. سخنگوی وزارت خارجه چین، در همین زمینه گفته است؛ ما ضمن تاکید بر اهمیت این توافق از آن حمایت کرده و امیدواریم با این کار زمینه راه‌حل صلح‌آمیز در پرونده هسته‌ای ایران به دست آید.
کد خبر: ۳۲۹۳۵۳

با وجود چنین مواضعی از سوی روسیه و چین هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا در کمیته روابط خارجی سنای آمریکا مدعی شد چین و روسیه از کشورهای عضو دائم شورای امنیت با پیش‌نویس قطعنامه موافقت کرده‌اند. در همین حال سفیر و نماینده دائم برزیل در سازمان ملل در اعتراض به ارائه پیش‌نویس قطعنامه ضد ایرانی توسط آمریکا گفت: در مذاکرات مربوط به این پیش‌نویس شرکت نمی‌کنیم. به غیر از برزیل، ترکیه و لبنان که هر سه کشور از اعضای غیردائم شورای امنیت هستند، با پیش‌نویس تحریم ایران مخالفت کرده‌اند.

براساس اخباری که از محتوای پیش‌نویس توزیع شده بین اعضای شورای امنیت به بیرون درز کرده است در این پیش‌نویس بحثی از تحریم نفت و انرژی ایران به میان نیامده است. در این پیش‌نویس ارسال برخی جنگ‌افزارهای سنگین از جمله بالگردهای تهاجمی، موشک و کشتی‌های جنگی به ایران ممنوع شده است؛ تسلیحاتی که ایران در ساخت آنها به خودکفایی رسیده است. علاوه بر این که برخی شرکت‌ها هم به بهانه ارتباط با سپاه در لیست سیاه آمریکا قرار گرفته‌اند.

رهبر اکثریت دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا پیش‌بینی کرد مصوبه تحریمی کنگره علیه ایران این هفته آماده و تا هفته دیگر برای تصویب نهایی به صحن کنگره فرستاده شود. سنا هنوز جدول زمانی تصویب نهایی این تحریم‌ها را اعلام نکرده است. یک کمیته ویژه در کنگره متشکل از سیاستمداران دموکرات و جمهوریخواهان، روند ادغام و تطبیق طرح‌های تحریمی مجالس سنا و نمایندگان علیه ایران را آغاز کرده است. در این طرح‌ها تحریم شرکت‌های خارجی تامین‌کننده بنزین ایران پیش‌بینی شده است. کنگره آمریکا همچنین در نظر دارد شرکت‌هایی را که با صنعت پتروشیمی و پالایشگاه‌های ایران رابطه دارند و از آن حمایت‌های مالی یا فنی می‌کنند ، هدف تحریم‌ها قرار دهد.

بحث تحریم رنگ باخته است

همزمان با تلاش‌های آمریکا برای تهیه پیش‌نویس قطعنامه تحریم ایران در شورای امنیت و پیگیری تحریم‌های یکجانبه علیه ایران در کنگره و سنای آمریکا، علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی تاکید کرد، بحث تحریم رنگ باخته و این آخرین تلاش‌های کشورهای غربی است.

به گزارش واحد مرکزی خبر، صالحی در حاشیه جلسه دولت در جمع خبرنگاران افزود: باید به کشورهای غربی حق داد زیرا احساس می‌کنم نخستین بار است کشورهای در حال توسعه توانسته‌اند بدون حضور کشورهای قدرتمند از حق خود دفاع کنند و این موضوع برای آنها سنگین است و راه به جایی نخواهند برد.

وی ادامه داد: آنان با صدور قطعنامه بیشتر خودشان را در اذهان عمومی بی‌اعتبار می‌کنند. صالحی گفت: کشورهای صاحب قدرت که معتقدند بدون ما هیچ بحرانی قابل حل نیست زمانی که دیدند 3 کشور در حال توسعه توانسته‌اند یک بحران را مدیریت کنند برای آنها بسیار سنگین است زیرا این موضوع می‌تواند یک الگو باشد و کشورهای هر منطقه بتوانند مشکلات خود را حل کنند.

راستی‌آزمایی قدرت‌های زورگو

علی لاریجانی، رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در دیدار رئیس مجلس نمایندگان کویت خاطرنشان کرد، ابتکار اخیر مبادله سوخت هسته‌ای ایران در راستای تعامل سازنده و راستی‌آزمایی قدرت‌های زورگو هسته‌ای قابل ارزیابی است که البته مجلس با دقت رفتارهای آنان را رصد می‌کند.

رئیس مجلس در مراسم بزرگداشت دکتر فرهنگی استاد دانشگاه نیز با اشاره به مواضع اخیر وزیر امورخارجه آمریکا پس از بیانیه تهران گفت: اگر در داخل کشور یک همگرایی ملی و اراده ملی قوی وجود داشته باشد، اخم‌ها و لبخندهای غربی‌ها تاثیرگذار نخواهد بود.

وی با بیان این‌که «حقیقتا وقاحت‌آور است که غربی‌ها حتی به فرستندگان خود (ترکیه و برزیل) کم‌توجهی کردند» ادامه داد: البته این قضیه برای همگان مشخص کرد که ایران همواره حسن نیت داشته و اگر در جاهایی هم به‌زعم برخی سرسختی می‌کرده است، این سرسختی نبوده بلکه واقع‌بینی ایران موجب آن رفتارها شده است. سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز گفت این که آمریکایی‌ها مجددا بر طبل صدور قطعنامه بکوبند، یک نوع بربریت مدرن است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها