اتفاق روز

آژیر قرمز برای مجسمه‌های تهرانی

معلوم نیست امروز خبرناپدید شدن کدام یک از مجسمه‌های تهران را خواهیم شنید، دیروز که نوبت سردیس «استادمعین» بود تا نهمین مجسمه پایتخت هم ناپدید شود و ماجرای سرقت مجسمه‌های تهران را پیچیده‌تر کند. مجسمه برنزی استاد معین اثر جعفر نجیبی است و جالب اینجاست که کمتر از یک ماه از نصب آن می‌گذشت. در حالی که طی روزهای پیش خبر سرقت 8 مجسمه برنزی در شهر تهران در بسیاری از رسانه‌ها به چاپ رسید تا به نوعی حساسیت لازم در این زمینه ایجاد شود، اما به نظر می‌رسد با توجه به سرقت، سارقان همچنان بدون توجه به اخبار، کاملاً‌ خونسرد به کار خود ادامه می‌دهند. در همین ارتباط مجتبی موسوی، رئیس اداره حجم سازمان زیباسازی شهرداری تهران با تأیید این خبر گفت: تمامی مدارک واطلاعات لازم درباره 8 مجسمه سرقت شده شهر تهران را به دایره حقوقی سازمان ارائه کرده‌ایم که این اداره در حال پیگیری قضایی آن است.
کد خبر: ۳۲۵۷۴۲

موسوی درباره ادامه روند سرقت‌ مجسمه‌ها با وجود انتشار اخبار آن و حساسیت‌زایی برای مسوولان بخش‌های مختلف شهر تهران، گفت: مجسمه‌ها در سطح شهر پراکنده‌اند و نمی‌توان برای هر کدام از آنها نگهبان گذاشت، اما به هر حال سازمان زیباسازی شهرداری تهران وظیفه‌اش سیاستگذاری، مدیریت، خرید و نصب آثار است و وظیفه حفظ و نگهداری این آثار به عهده شهرداری مناطق نصب آثار است، که معمولاً برای هر مورد خاص نیز پیمانکار دارند.

وی تصریح کرد: خسارات مالی ناشی از این سرقت‌ها از طریق پیمانکاران قابل جبران است، اما خسارت معنوی آن جبران‌ناپذیر خواهد بود. موسوی با بیان این که همچنان در شوک وارده از این سرقت‌ها قرار داریم، درباره دیگر مجسمه‌های برنزی آماده نصب گفت: این سرقت‌ها در روند اجرای پروژه‌های ما تأثیر نامطلوبی گذاشته است طوری که هم‌اکنون چهار مجسمه آماده نصب داریم اما دو تای آنها برنزی است، اما به دلیل این اتفاقات پروژه نصب آنها را متوقف کرده‌ایم تا نتیجه تحقیقات مشخص شود.

وی افزود: شواهد حاکی است سارقان به دنبال مجسمه‌های برنزی هستند و خطری دیگر مجسمه‌ها را تهدید نمی‌کند. ‌طی روزهای گذشته خبر سرقت مجسمه‌های برنزی شهریار، ستارخان، باقرخان، صنیع خاتم، دو مجسمه انتزاعی در خانه هنرمندان ایران، شریعتی، مادر و پرنده بازتاب بسیار وسیعی در میان روزنامه‌ها و سایت‌های مختلف داشت و امروز با انتشار خبر سرقت مجسمه استاد معین آمار مجسمه‌های سرقت شده شهر تهران به عدد 9 رسیده است. استاندار تهران هم در آخرین واکنش به این مساله، سرقت مجسمه‌های تهران را مشکوک خوانده اما توضیح بیشتری در این باره نداده است.

مهدی نورعلیشاهی / گروه ادب و هنر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها