هامون حالا گرد و غبار تولید می‌کند

عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان گفت: بادهای 120روزه تحت تاثیر الگوهای سینوپتکی منطقه‌ای تشکیل و تداوم یافته که موجب حرکت ماسه‌ها می‌شود و دریاچه هامون قوی‌ترین باند حرکت ماسه را در سیستان تغذیه می‌کند.دکتر محمود خسروی در گفتگو با ایسنا، افزود: اقلیم دشت سیستان با بالا بودن درجه حرارت به خصوص طی دوره وزش بادهای 120 روزه، قطع منابع بارش و خشکی فیزیکی محیط همراه است. وی تصریح کرد: این عوامل باعث مهیا شدن شرایط جوی مناسب وزش بادها گردیده و با وجود کاهش رطوبت در رسوبات خشکیده در یک محیط دریاچه‌ای، امکان تغذیه توفان‌های گردوغباری همزمان با وزش بادها را فراهم می‌سازد.
کد خبر: ۳۲۴۸۴۵

وی گفت: با توجه به پژوهش‌های به عمل آمده مشخص شده که مهم‌ترین منبع اولیه و تغذیه توفان‌ها بستر خشکیده هامون پوزک است.

عضو هیات علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان بیان کرد: حاشیه غربی هامون هیرمند و بستر شیله با تغذیه یک مسیر کاملا شمالی و جنوبی باعث هدایت گردوغبار به مسیر اصلی زاهدان به زابل شده و گردوغبار را روی ارتفاعات مرزی ایران نیز گسترانیده است.

وی اظهار کرد: باند وسیع اصلی حرکت ماسه از بستر هامون پوزک تا هامون صابری تغذیه شده و به صورت مسیر شمالی به سمت جنوب هدایت شده و نهایتا به 2 شاخه تقسیم می‌شود.خسروی گفت: با جریان بادهای 120 روزه و خشکی هامون بخش اعظم مرکزی و شرقی دشت سیستان در زیر انبوهی از غبار ناشی از حرکت ماسه‌های روان ناپدید شده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها