جانشین مرزبانی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی گفت: امسال با تلاش مرزبانان کشورمان، میزان کشفیات قاچاق در مرزها 100 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت.
کد خبر: ۳۱۷۴۸۱
به گزارش ایرنا، سرتیپ دوم رحیم خورشیدوند روز سه شنبه در جلسه معارفه فرمانده مرزبانی استان اردبیل از افزایش 70 درصدی کشفیات مشروبات الکلی، 82 درصدی مواد دخانی، 90 درصدی تجهیزات گیرنده ماهواره و 51 درصدی دستگیری متجاوزین مرزی توسط مرزبانان کشورمان در سال جاری خبر داد.
وی افزود: با اجرای برخی سیاستها و برنامه ها از قبیل انسداد فیزیکی مرزی، تشدید مبارزه با اشرار، از میان بردن زمینه حضور و فعالیت غیرقانونی اتباع بیگانه درمناطق مرزی و اختصاص اعتبارات ویژه به مرزبانی ها، امنیت مطمئن تری را در مرزها می توان ایجاد کرد.
خورشیدوند بیان کرد: ما معتقدیم مبارزه با قاچاق و برقراری امنیت کامل مرزی، تنها راهکار نظامی و انتظامی ندارد و باید به راهکارها روشهای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نیز در این زمینه توجه کرد.
وی اظهارداشت: تا زمانی که نرخ سوخت و تقاضا برای برخی کالاها از قبیل موادمخدر در دو طرف مرزها بسیار متفاوت باشد، انگیزه برای قاچاق و شکستن حریم مرزها توسط افراد سودجو و اشرار همیشه وجود خواهد داشت.
خورشیدوند، قاچاق مواد مخدر، انواع کالا، انسان، سلاح و کالاهای ممنوعه ضدفرهنگی را از جمله عمده ترین و مهمترین تهدیدات موجود در مرزها به خصوص در مرزهای شرقی کشور اعلام کرد و گفت: این پدیده ها موجب شده شرارتهایی نیز در مناطق مرزی کشور رخ دهد.
وی اضافه کرد: ما در برخی از مرزهای کشورمان در واقع دو ماموریت اساسی حراست از مرزهای کشور خود و بخشی از ماموریت حفاظت از مرزهای کشور مقابل را نیز انجام می دهیم و مرزبانان برخی کشورهای همجوار ایران به جای مرزبانی، با قاچاقچیان و قانون شکنان همکاری نزدیکی دارند و آنها را حمایت و هدایت نیز می کنند.
سرتیپ دوم خورشیدوند همچنین گفت: امسال با تشدید اقدامات مرزبانی و با انجام 130 عملیات ویژه توسط نیروهای مرزبانی 145 نفر از اشرار و قاچاقچیان عمده و شرور در مرزهای کشور به هلاکت رسیدند که همین تشدید برخوردها در سال آینده نیز ادامه خواهد یافت.
وی بیان کرد: فرماندهی مرزبانی جمهوری اسلامی امسال انسداد فیزیکی مرزها را در دستور کار خود قرار داد و در این زمینه با ایجاد و احداث خندق، دیوار بتنی، سیم خاردار و خاکریز اقدام به مسدود کردن مرزها کرد و در سایه همین اقدامات، میزان کشفیات مواد مخدر در مزرها 38 درصد افزایش یافت.