
رامین مهمانپرست روز یکشنبه در گفتگو با ایرنا گفت: با توجه به اینکه اصل رویکرد تحریم، در مقابل به رسمیت شناختن حقوق اساسی جمهوری اسلامی ایران در زمینه فعالیت های صلح آمیز هسته ای مبنای حقوقی و منطقی نداشته و با فشارهای سیاسی کشورهای خاصی دنبال می شود طبیعی به نظر می رسد که این توافق جمعی تحقق نیابد.
مهمانپرست ادامه داد: هر چند که گاهی کشورها با جریانات تبلیغاتی و سیاسی اقدام به اتخاذ مواضع غیردوستانه و غیرحقوقی نسبت به ایران می کنند اما خود بهتر از هر کسی واقف هستند که این اقدامات نادرست در ذهن ملت بزرگ ایران و افکار عمومی دنیا خواهد ماند.
وی با یادآوری اینکه آنها باید در آینده پاسخگوی همه کشورهای مستقل در این زمینه باشند، اظهار داشت: انتظار ایران، داشتن صداقت در اقدامات سیاسی، در نظر گرفتن واقعیت ها و به رسمت شناختن حقوق ملت ها است.
وی خاطرنشان کرد: برتری معنوی در بین مردم دنیا پایدارتر از اقدامات لحظه ای سیاسی و خارج از منطق است.
عراق نیازی به دخالت کشورهای فرامنطقه ای ندارد
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص اینکه اروپا به ویژه انگلیس همزمان با برگزاری انتخابات پارلمانی عراق در ادامه ادعاهای خود مدعی دخالت ایران در این انتخابات شده است، تصریح کرد: ما همواره اعلام کرده ایم که مردم عراق، بلوغ سیاسی کافی برای تعیین سرنوشت خود دارند.
مهمانپرست با تصریح بر اینکه مردم عراق نیازی به دخالت سایر کشورها به ویژه کشورهای فرامنطقه ای ندارد، گفت: عراق در این آزمون بزرگ تثیبت نهادهای مردمی در اداره حکومت، تحت تاثیر تبلیغات منفی و جنگ روانی کشورهای اشغالگر قرار نمی گیرد.
آمریکای لاتین از فرمایشات آمرانه آمریکا دستور نمی گیرد
وی در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص سفر ضدایرانی کلینتون به برزیل و آمریکای لاتین و عدم همراهی این کشورها با آمریکا، گفت: به نظر می رسد مقامات آمریکایی خود را با واقعیت های دنیای کنونی مطابقت نداده اند.
به گفته وی، آمریکا متوجه نیست که کشورهای مستقل دنیا بر اساس منافع ملی خود و بر پایه منطق و واقعیت، سیاست های خود را اتخاذ می کنند و در توسعه روابط با کشورهای بزرگی چون ایران که تامین کننده پیشرفت و ثبات کشورهای منطقه و نیز شریک مناسبی برای آمریکای لاتین است، از فرمایشات آمرانه کشورهای زیاده طلب دستور نمی گیرند.
دستگیری اتباع ایرانی در ایتالیا، دنباله سریال آمریکایی
سخنگوی وزارت خارجه در خصوص آخرین اقدامات دستگاه دیپلماسی برای آزادی اتباع ایرانی دستگیر شده در ایتالیا گفت: دستگیری اتباع ایرانی در ایتالیا دنباله سریال ایجاد مشکل و گرفتاری برای اتباع ایرانی با عنوان مشارکت در خرید کالاهای با اهداف دوگانه است.
مهمانپرست با بیان اینکه طراحی این سریال تصنعی و فریبکارانه را آمریکا بر عهده گرفته است، افزود: آمریکا سایر کشورها را تحت فشار این سیاست نادرست، وارد عرصه برخورد با اتباع کشورها کرده است.
وی با بیان اینکه ایران از دولت ایتالیا خواهان آزادی هر چه سریعتر اتباع خود شده است، متذکر شد: انتظار داریم که کشورهای مدعی حقوق بشر، آزادی بیان و دموکراسی در اقدمات خود، رعایت مسایل حقوق بشر و چارچوب قوانین و مقررات را کرده و در بین افکار عمومی خود را تا مرحله تاثیرپذیری یکطرفه از برخی کشورهای خاص تنزل ندهند.
مواضع سیاست خارجی توسط دولت اتخاذ می شود
وی در خصوص ارزیابی سفر آقای لاریجانی رییس مجلس شورای اسلامی به ژاپن گفت: روابط مقامات پارلمانی کشورها نقش تاثیرگذاری بر توسعه همکاری ها در سطح دوجانبه و منطقه ای می تواند داشته باشد.
مهمانپرست با بیان اینکه همواره در سیاست خارجی باید از ظرفیت بالای ارتباط نمایندگان مجالس بهره برداری کرد، ادامه داد: سفر آقای لاریجانی به ژاپن در همین زمینه و در راستای سیاست های تدوین شده جمهوری اسلامی ایران برای توسعه روابط با کشورهای دوست بود.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اعلام مواضع سیاست خارجی برعهده کیست؟ گفت: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران توسط دولت و وزارت امور خارجه به مرحله اجرا در می آید.
وی توضیح داد: دولت با همفکری، مشارکت و بهره برداری از همه ظرفیت های موجود کشور، سیاست های تدوین شده را پیگیری کرده و در راستای تامین منافع ملی اقدامات لازم را اتخاذ می کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
بهمناسبت نوزدهمین سالگرد تاسیس رادیو گفتوگو با مهدی شهابتالی، مدیر این شبکه گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی خبرنگار روزنامه «جامجم» در بیروت با حسن عزالدین، عضو بلندپایه حزبالله و نماینده پارلمان لبنان مطرح شد