![خطر پرتوهای فرابنفش، آلاینده ازون و گرمای بیسابقه | چرا کمیته اضطرار تشکیل نمیشود؟](/files/fa/news/1403/5/5/1236632_213.jpg)
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با جام جم آنلاین:
چندین تحقیق نشان میدهند که تغذیه از شیر مادر، عامل محافظتی در برابر چاقی میباشد. در پی این یافتهها محققان مطالعهای را بر روی گروهی متشکل از 5 هزار و 68 مرد و زن که در بین سالهای 1959 1961 درCopenhagen به دنیا آمده بودند، انجام دادند.
نیمی از شرکتکنندگان این تحقیق به مدت حداقل دو ماه و نیم توسط شیر مادر تغذیه شده بودند در حالی که نیمی دیگر از حدود 5/3 ماهگی یا دیرتر شروع به خوردن غذاهای جامد کرده بودند.
17 درصد از کودکان تغذیه با قاشق را قبل از دوماهگی آغاز کرده بودند در حالی که 46 درصد از آنها تا 4 ماهگی یا دیرتر این عمل را انجام نداده بودند.
در یک سالگی کودکانی که به مدت طولانیتری از شیر مادر تغذیه کرده بودند، شاخص توده بدنی BMI (مقیاسی استاندارد برای اندارهگیری چاقی یا لاغری یک فرد) کمتری را داشتند، هرچند هیچ ارتباطی بین مدت زمان شیر خوردن کودک و BMI در دوران بعد از کودکی، جوانی یا بزرگسالی یافت نشد.
محققان افزودند: در مطالعه انجام شده، خطر اضافه وزن در 42 سالگی به ازای هر ماه تاخیر در شناساندن غذاهای مکمل به کودکان حدود 5 تا 10 درصد کاهش یافت.
بنا بر اظهارات دانشمندان بهتر است تا زمان رسیدن کودک به 6 ماهگی آغاز تغذیه با غذاهای مکمل به تعویق بیفتد، اما دلیلی برای تاکید خیلی شدید روی سن وجود ندارد. بعضی از کودکان قبل از 6 ماهگی به غذاهای مکمل احتیاج خواهند داشت اما نباید قبل از 4 ماهگی غذاهای مکمل را دریافت کنند.
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با جام جم آنلاین:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با جام جم آنلاین:
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
جواد فروغی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با جام جم آنلاین:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با جام جم آنلاین: