جهان‌نما و فرصتی که تمام شد

روز گذشته بیش از 100 روزنامه‌نگار فعال در حوزه‌های میراث فرهنگی، گردشگری و اجتماعی از برخی استان‌های کشور با امضای نامه‌ای خطاب به رئیس دفتر منطقه‌ای یونسکو در تهران، خواستار برگزاری نشستی رسانه‌ای با هدف رفع ابهام‌های موجود درباره تعدیل برج جهان‌نما و میراث در خطر اصفهان شدند.
کد خبر: ۳۰۹۸۵۹

این نامه در حالی نوشته و امضا شده که روز گذشته 12 بهمن‌ماه جاری برابر با اول فوریه 2010 میلادی مهلتی که یونسکو برای تعدیل برج جهان‌نما در اصفهان داده بود، به ‌پایان رسیده و یک طبقه باقیمانده از این ساختمان هنوز تخریب نشده است.

در بخشی از این نامه آمده: ما روزنامه‌نگاران به‌دلیل ابهام‌های موجود درباره تعدیل نشدن برج‌ جهان‌نما و وضعیت میراث در خطر اصفهان، از رئیس دفتر منطقه‌ای یونسکو خواسته‌ا‌یم به‌منظور شفاف‌سازی در وضعیت میدان نقش جهان اصفهان و آثار تاریخی این شهر، کنفرانسی رسانه‌ای برگزار کند.

برج جهان‌نما از سال 2004 چشم‌انداز هوایی میدان نقش جهان را مخدوش کرد و این مساله، واکنش یونسکو را به دنبال داشت. کارشناسان این سازمان تهدید کردند که اگر این مشکل برطرف نشود ، میدان نقش جهان از فهرست آثار جهانی حذف می‌شود.

در ادامه این نامه خطاب به رئیس دفتر منطقه‌ای یونسکو در ایران نوشته شده است: این روزها اخبار ضد و نقیض بسیاری درباره آثار تاریخی اصفهان و تعدیل برج جهان‌نما شنیده می‌شود که آینده میراث فرهنگی این شهر، بخصوص میدان نقش‌جهان، خیابان چهارباغ و سی‌وسه پل را به خطر انداخته است.

یک روز برج جهان‌نما در دید همگان، حریم میدان نقش‌جهان را تهدید می‌کند و روز دیگر، مترو در اعماق خاک و دور از دید همگان برخلاف مصوبه شورای عالی ترافیک و حکم قضایی به خیابان چهارباغ عباسی وارد می‌شود و در ادامه به سی‌وسه پل آسیب می‌رساند. در این میان، از همه‌چیز نگران‌کننده‌تر، سخنان ضد و نقیض مسؤولان شهری اصفهان درباره این وقایع است. چندی پیش رئیس شورای شهر اصفهان در واکنش به تعدیل یک طبقه دیگر از برج جهان‌نما آن را عین نادانی دانسته بود که بشدت مخالف آن است. بسیاری از دوستداران میراث فرهنگی از هم اکنون منتظر اتفاقاتی هستند که ممکن استتعدیل نشدن برج جهان‌نما در آینده برای میدان نقش جهان به وجود بیاورد.

محسن نورایی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها