محرابیان اعلام کرد:

ممنوعیت ورود کالاهای نامرغوب

وزیر صنایع از اجرای سه طرح جدید تولید آلمینیوم در کشور خبر داد و گفت: دولت قصد دارد با جلوگیری از واردات کالاهای نامرغوب ضمن جلوگیری از افزایش قیمتها، بازار صنایع کشور را رقابتی‌تر کند.
کد خبر: ۳۰۵۱۹۵

به گزارش خبرگزاری مهر، علی ‌اکبر محرابیان در مراسم بهره‌برداری از کارخانه آلومینیوم هرمزآل در بندرعباس با بیان اینکه با راه‌اندازی این طرح، جهش خوبی در صنعت آلومینیوم در کشور اتفاق می افتد، گفت: هم اکنون مصارف آلومینیوم در صنایع مختلف جهان متنوع است، به همین علت، این صنعت در رشد و توسعه اقتصادی و صنعتی هر کشوری، استراتژیک و راهبردی است.

وزیر صنایع و معادن تاکید کرد: درحالی که در سال 2009 میلادی، تولید آلومینیوم به لحاظ رکود حاکم در اقتصاد جهان بیش از 10 درصد کاهش داشته است که ایران در این مدت بیش از 20 درصد رشد تولید داشته است.

این مقام مسئول در ادامه با اشاره به اینکه تکنولوژی طرح هرمزال به طور مشترک توسط مهندسان ایرانی و شرکتهای طراز اول جهان محقق شده است بیان کرد: طرح آلومینوم جاجرم با استفاده از تجربه 100 درصد داخلی و به صورت کاملا خودکفا درحال انجام است.

وی تصریح کرد: در کشور دو طرح بزرگ دیگر شامل طرح آلومینیوم جنوب در منطقه لامرد با ظرفیت 250 هزار تن تولید در سال و مسجد سلیمان با ظرفیت 300 هزار تن نیز تعریف و مراحلی از آن پشت سر گذاشته شده است.

به گفته این مقام مسئول میزان سرمایه گذاری انجام گرفته در این طرح پاسخگوی اشتغال حدود یکهزار نفر است  و باعث فعالتر شدن زنجیره تولید در کشور می شود.

وزیر صنایع و معادن در ادامه با اشاره به اینکه در این طرح فاکتورهای آلایندگی در حد استاندارد کنترل می شود تصریح کرد: با در نظر گرفتن استانداردها در این زمینه،‌ آلایندگی قابل توجهی وارد محیط زیست نخواهد شد.

محرابیان همچنین با اشاره به اینکه هنگام تدوین برنامه چهارم ظرفیت صنعت کشور بسیار کمتر از ظرفیت ایجاد شده کنونی بوده است، یادآور شد: در این برنامه پیش بینی شد برای رفع موانع واردات از مانع تعرفه استفاده شود که این مانع محدودیتهای خاصی داشته و استفاده بیش از حد استاندارد از این شیوه، موجب لطماتی به مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان می‌شود.

وی تاکید کرد: پیش‌بینی و درخواست دولت این است که در برنامه پنجم توسعه، با تدابیر خاصی، واردات به ویژه برای کالاهای نامرغوب، به روشهای فنی و استاندارد کنترل شود تا علاوه بر جلوگیری از افزایش قیمتها و ورود کالاهای نامرغوب، رقابت نیز به طور مستمر ادامه یابد.  این عضو کابینه دولت یکی دیگر از برنامه‌های نظام طرح تحول اقتصادی را بحث اصلاح نظام بانکی دانست و افزود: هم اکنون تسهیلاتی که به تولیدکنندگان داده می شود خیلی کمتر از تقاضای واقعی است و میزان سود دریافتی از تولیدکننده نیز انگیزه وی را کاهش می دهد که حل این موضوع در طرح اصلاح تحول اقتصادی پیگیری خواهد شد.

وی گفت: در این راستا، رئیس جمهور تاکید کرده است که دومین طرحی که از بسته طرح تحول اقتصادی باید آماده شود، تحول در نظام بانکی و پولی کشور است.

با راه اندازی کارخانه آلومینیوم هرمزگان، 47 درصدی به ظرفیت آلومینیوم کشور افزوده می شود و میزان کل ظرفیت آلومینیوم از 310 هزار تن فعلی به 457 هزار تن می رسد.

برای راه اندازی کارخانه آلومینیوم هرمزگان(هرمزآل) در مجموع 400 میلیون یورو و 200 میلیارد تومان سرمایه گذاری شده است.

استفاده از جدیدترین فناوری روز جهان در صنعت آلومینیوم ، داشتن برترین تکنولوژی صنعت آلومینیوم در ایران ، راه اندازی به موقع و همچنین پایین بودن میزان مصرف برق از مهمترین ویژگی های کارخانه هرمزآل است .با بهره برداری رسمی از کارخانه هرمزآل ، استان هرمزگان به قطب صنعت آلومینیوم کشور تبدیل می شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها