آروغ زدن احشام برای محیط زیست دردسر بزرگی است. ظرفیت گاز متان برای ایجاد وضعیت گلخانهای در سطح کره زمین حدود 17 بار بیشتر از گاز دیاکسید کربن است. استرالیا هم با داشتن 80 میلیون گوسفند، یکی از اصلیترین پرورشدهندگان گوسفند در جهان است. دانشمندان استرالیا گفتهاند اگر موفق شوند میزان آروغ گوسفندان این کشور را کاهش دهند، کمک چشمگیری به مقابله با گرمایش زمین شده است.
در حال حاضر تحقیقات دانشمندان استرالیایی در این باره متوجه ارتباط ژنتیکی میان میزان آروغ تولید شده توسط نژادهای مختلف گوسفندان است. به نوشته بیبیسی دانشمندان امیدوارند با کشف این ارتباط، نژادی از گوسفندان را پرورش دهند که بهطور طبیعی کمتر گاز متان تولید میکنند. تاکنون 200 گوسفند مورد آزمایش قرار گرفتهاند که از این تعداد نیمی از آنها از میزانی که میانگین آروغ گوسفند تلقی میشود، بیشتر آروغ زدهاند. اما در مقابل، 50 درصد دیگر از گوسفندهای آزمایش شده گاز متان خیلی کمتری تولید کرده بودند. دلیل ساده و بدیهی برای این مقوله وجود دارد که برخی از این تفاوتها را توضیح میدهد. گوسفندانی که بیشتر میخورند، آروغ بیشتری میزنند.
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با جام جم آنلاین:
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتوگو با جام جم آنلاین:
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
جواد فروغی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
گفتوگو با منوچهر آذری، بازیگر،گوینده،مجری وصداپیشه پیشکسوت رادیو و تلویزیون
فاطمه مجلل در گفتوگو با «جامجم»:
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفتوگو با جام جم آنلاین: