گاردین از ساخت فیوز انفجاری خبر داد

جوسازی رسانه های غربی علیه ایران

رسانه های غربی که هر بار در آستانه توافق ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی و قدرتهای جهانی به خبرسازی و جنجال آفرینی روی می آورند، باز هم در تلاش هستند با طرح ادعایی تازه، مانع توافق بر سر پیشنهاد خرید سوخت هسته ای شوند.
کد خبر: ۲۹۲۱۰۰

روزنامه انگلیسی گاردین روز گذشته ادعا کرد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی شواهد و مدارکی در دست دارد که موید دستیابی دانشمندان هسته‌ای ایران به نقشه‌های تولید نوعی کلاهک هسته‌ای پیشرفته است.

این روزنامه به نقل از آنچه «مدارک محرمانه مربوط به پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران» خوانده ادعا کرد آژانس اعتقاد دارد دانشمندان هسته‌ای ایران به نوعی فیوز انفجاری دو مرحله‌ای پرقدرت دارای کاربری در سلاح‌های هسته‌ای پیشرفته دست یافته‌اند.

 

این در حالی است که گاردین اذعان کرده آژانس در گزارش ماه سپتامبر خود تصریح کرده بود به هیچ مدرک و سندی که نشان دهد ایران در گذشته یا حال شکلی از برنامه هسته‌ای نظامی را پیگیری می‌کرده، دست نیافته است.

 

جالب‌تر این که به نوشته گاردین فناوری فیوزهای انفجاری دو مرحله‌ای دارای کاربری در سلاح‌های هسته‌ای جدید حتی در ایالات‌متحده و بریتانیا هم نو و محرمانه تلقی می‌شوند.

 

این فیوزها امکان تولید کلاهک‌های هسته‌ای سبک‌تر و در عین حال ساده‌تر را فراهم آورده و نصب این کلاهک‌ها را بر روی موشک‌ تسهیل می‌کنند.

 

نکته تناقض‌آمیز این که گاردین مدعی وجود بخشی محرمانه در گزارش مربوط به برنامه‌ هسته‌ای ایران در آژانس است که در مغایرت با مواضع اخیر این نهاد که انحراف ایران از فعالیت‌های هسته‌ای صلح‌آمیز را رد کرده بود از تلاش ایران برای دستیابی به فناوری هسته‌ای نظامی حکایت دارد.

 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها