فرید زکریا

بازنگری درباره افغانستان

باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا از سوی دیک چنی، معاون رئیس‌جمهور سابق به داشتن شک و تردید در مورد جنگ افغانستان متهم شده است. در حقیقت این ایده بدی برای اوباما محسوب نمی‌شود که زمانی را برای بررسی تمامی گزینه‌ها در قبال افغانستان صرف کرده و چشم‌انداز افغانستان پس از انتخابات را مد نظر قرار دهد.
کد خبر: ۲۹۱۲۵۷

سوال واقعی که باید در مورد جنگ افغانستان مطرح شود، این نیست که آیا ما به طرح افزایش نیروها نیاز داریم بلکه باید این سوال مطرح شود که آیا ما به سومین طرح افزایش نیروها نیاز داریم یا نه؟

شمار نیروهای آمریکایی در افغانستان در ژانویه 2008 بیش از 26 هزار نفر بود. ظرف 6ماه دولت قبلی شمار این نیروها را به 48 هزار نفر رساند. جورج بوش، سلف اوباما در آن زمان از این سیاست به عنوان طرح افزایش اندک نیروها‌ یاد کرد و موضوعاتی را نظیر این‌که این نیرو‌ها نه تنها باید با طالبان مبارزه کنند بلکه از مردم افغانستان نیز باید حفاظت کنند و باید در امور آموزش نیروهای ارتش و پلیس این کشور همکاری بیشتر و در امور توسعه در افغانستان شرکت کنند، مطرح کرد.

ژانویه 2009 حدود 3 هزار نیروی دیگر که بوش پیشتر دستور آن را صادر کرده بود به افغانستان اعزام شدند. اوباما در ماه فوریه به درخواست فرمانده ارشد آمریکا در افغانستان دستور اعزام 17 هزار نیروی مازاد را صادر کرد. به بیان دیگر طی 18 ماه گذشته سطح نیروها در افغانستان تقریبا سه برابر شده است.

به علاوه این‌که اعزام 40 هزار نیروی دیگر به افغانستان ظرف چند ماه آینده به معنای این است که سطح نیروها تقریبا 400 درصد از سال 2008 افزایش یافته است.

تلاش برای پی بردن به این موضوع که چرا افزایش سطح نیرو‌ها در گذشته به خوبی عمل نکرده و چرا باید به فکر اعزام نیروهای مازاد باشیم، داشتن شک و تردید در مورد جنگ افغانستان نیست. یک مقام ارشد ارتش آمریکا که در مورد اوضاع افغانستان مطالعاتی داشته، گفته است «در حقیقت تمرکز بر شمار نیروهای مازاد، به این موضوع نیاز دارد که به واقع کمبود آن را احساس کنیم.»

یکی دیگر از نکات برجسته ارزیابی مک‌کریستال، لزوم تغییر استراتژی و نحوه تفکر و عملیات‌ها در افغانستان بوده است.

برای درک این که نیروهای آمریکایی چگونه در افغانستان می‌جنگند، درگیری‌ها در شهر وانات را به خاطر بیاورید. در 13 ژوئیه 2008 شمار زیادی از شبه‌نظامیان طالبان یک پایگاه آمریکایی در شهر وانات را در جنوب شرق افغانستان محاصره کردند. پس از چند ساعت درگیری سنگین، 9 سرباز آمریکایی کشته شدند که بالاترین شمار کشته شدگان نظامیان آمریکایی طی یک درگیری بود.

بنابراین اولین سوالی که مطرح می‌‌شود این که چرا ما باید نیروهایمان را در چنین منطقه خطرناکی قرار بدهیم؟

در حقیقت قضاوت‌های تعیین کننده باید شامل این باشد که چه نیروهایی باید تحت طرح افزایش احتمالی نیروها اعزام شوند و این که این نیرو‌ها چه مقدار از افغانستان را باید پوشش بدهند.

منبع:‌ نیوزویک / ترجمه: ایسنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها