اصولگرایان و اصلاح طلبان چه می گویند؟

محورهای سخنان 4 نامزد مطرح

محسن رضایی و محمود احمدی نژاد 2 کاندیدای مطرح اصولگرایان در انتخابات آینده ریاست جمهوری به ترتیب در صبح و عصر روز جمعه 18 اردیبهشت در ستاد انتخابات کشور مستقر در وزارت کشور حاضر شده و پس از ثبت نام در انتخابات آینده ریاست جمهوری با حضور در سالن 600 نفره وزارت کشور در جمع خبرنگاران به طرح دیدگاههای خود پرداختند. همچنین مهدی کروبی و میرحسین موسوی نیز در صبح و بعدازظهر شنبه یعنی آخرین روز ثبت نام در ستاد انتخابات حاضر شده و ضمن ثبت نام به طرح دیدگاههای خود پرداختند.
کد خبر: ۲۵۱۶۵۳

به گزارش جام جم آنلاین اگرچه محمود احمدی نژاد و میرحسین موسوی در جمع خبرنگاران تنها به ایراد سخنرانی پرداخته و به سوالات خبرنگاران پاسخ ندادن،د اما محسن رضایی و مهدی کروبی به سوالات برخی از خبرنگاران پاسخ دادند.

براساس این گزارش ، محسن رضایی پس از ثبت نام در سالن 600 نفری وزارت کشور در جمع خبرنگاران حاضر شد و اصلاح اقتصاد کشور را محور سخنان خود قرار داد، اما احمدی نژاد اهمیت انتخابات در جمهوری اسلامی ایران را محور سخنان خود قرار داد و بر برگزاری یک انتخابات پر شور و سالم و عدم استفاده از بیت المال در تبلیغات انتخاباتی تاکید کرد و اعلام کرد که هیچ ستاد تبلیغاتی ندارد و برای تبلیغات هزینه‌ای هم نمی کند.

محور سخنان میرحسین موسوی تشریح اهدافش از حضور خود در صحنه  انتخابات و تغییر وضعیت اقتصادی سیاسی و اجتماعی فعلی کشور بود. دفاع از عزت ملت ، دفاع از آزادی و تحقق فرمان 8 ماده ای امام در تحقق حقوق شهروندی ، دفاع از فعالیت های مفید اقتصادی از تاکیدات وی بود.

مهدی کروبی دیگر کاندیدای اصلاح طلبان محور سخنانش را تغییر اوضاع کشور ذکر کرد و به شورای نگهبان توصیه کرد تا بی طرفی را در انتخابات رعایت کند. البته انتقاد از اظهارات اخیر سردار جعفری فرمانده سپاه دیگر محور سخنان کروبی بود.

رضایی: به قصد نجات اقتصاد کشور آمده ایم

محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام پس از ثبت نام برای نامزدی در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران گفت: ما به قصد نجات اقتصاد کشور آمده ایم زیرا اقتصاد کشور نیاز به یک تغییر اساسی دارد. این کار را با تشکیل دولت ائتلافی انجام می دهیم.

وی تصریح کرد: بیش از 20 سال گرانی و تورم ، اقتصاد ما را آزار داده و مردم ما را نگران کرده است. بیش از سی و چند سال است که بیکاری در کشور ما وجود دارد و در طی 40 سال گذشته اگرچه در دوره هایی تورم و رکود در حال نوسان بوده است اما هیچ گاه اقتصاد ایران از این دو پدیده آزاردهنده خارج نشده است.

محسن رضایی گفت: بهره وری پایین و رو به نزول اقتصاد ایران مسئله دیگری است که باعث شده است از رشد اقتصادی مطلوب برخوردار نباشیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: چهارمین مورد مشکلات اقتصاد این است که ساختار سنتی به همراه کسری بودجه مستمر باعث شده که هر نوع توسعه ای در اقتصاد ملی با مانع اقتصاد دولتی مواجه شود ، در مجموع قطار اقتصاد ایران از ریل خارج شده و سنتی و دولتی است. این اقتصاد با مدیریت ضعیف اداره شده و تا کنون ادامه یافته است.

باید به یکپارچگی و مشارکت در بین نخبگان برسیم

داوطلب دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: ما می خواهیم با کمک نخبگان و مردم، اقتصاد را از این وضع بیرون آورده و نجات دهیم باید همه نخبگان کشور را درگیر امر توسعه کنیم و به اجماع برسانیم. ممکن است نخبگان مشارکت کنند اما اجماع نداشته باشند که این روند مشکلات متعددی بوجود می آورد ما باید به یکپارچگی و مشارکت در بین نخبگان برسیم.

رضایی افزود: مردم باید در اقتصاد مشارکت جدی داشته باشند، ما دولت مردمی را تنها دولتی نمی دانیم که با مردم باشد بلکه نه تنها باید از دل مردم خارج شود بلکه باید اقتصاد رابه دست مردم اداره کند. اگر دولتی ادعای مردمی بودن داشته باشد اما اقتصاد دولتی را گسترش دهد، نیمی از مردمی بودن را کنار گذاشته است.

وی ادامه داد: سیاست های اصل 44 و چشم انداز 1404 نقشه راه اقتصاد ایران و توسعه ملی ماست و مصمم هستیم این نقشه راه را پیگیری و سیاست های اصل 44 را با تمام وجوه و ابعاد آن در کشور پیاده کنیم .

وی تاکید کرد که تحقق این امر بستگی به تشکیل دولت ائتلافی  دارد.

رضایی با بیان اینکه  دولتی که ما به دنبال آن هستیم ائتلافی کارآمد و دارای تعهد است افزود: ائتلافی ، به این جهت که از همه نخبگان که توانایی اداره کشور را داشته باشند استفاده می کنیم ، کارآمد، به این معنا که از همه کسانی که قابلیت مدیریتی دارند استفاده می کنیم و متعهد، یعنی به اندیشه امام، ولایت فقیه و قانون اساسی متعهد خواهیم بود.

وی گفت: در این چارچوب دست کمک به سوی همه دراز خواهیم کرد و از همه سرمایه های انسانی استفاده می کنیم.

رضایی با تاکید بر اینکه در دهه های اخیر نقش جوانان و بانوان در اداره کشور بسیار کم بوده است، گفت: ما در دولت خود از این دو قشر استفاده خواهیم کرد وگرنه کارآمدی حاصل نمی شود.

داوطلب انتخابات ریاست جمهوری دهم تصریح کرد: چون اقتصاد محور است ، مسئله فرهنگ برای ما تعیین کننده است و بدون توجه جدی به فرهنگ نمی توانیم اقتصاد را نجات دهیم. برای بیرون کردن فقر و گرانی و بیکاری از فرهنگ، روحانیون، هنرمندان و اندیشمندان حداکثر استفاده را می بریم. تلاش می کنیم که همه سمت و سوهای کشور را به سمت یک تغییر جدی اقتصادی بکشانیم . برای این کار یکی از وجوه دولت کارآمد این است که با مجلس و قوه قضائیه هماهنگی کامل داشته باشیم.

رضایی ادامه داد: رابطه امروز ما با مجلس بسیار قوی است و فکر نمی کنیم در دولتی که تشکیل می دهیم کوچکترین اصطکاکی بین ما و مجلس بوجود آید.

احمدی‌نژاد: انتخابات جشن ملی است

دکترمحمود احمدی نژاد رئیس جمهور کشورمان پس از ثبت نام در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، با حضور در جمع خبرنگاران بدون آنکه به سوالات آنان پاسخ دهد، با بیان اینکه در جمهوری اسلامی ایران انتخابات حق مردم است، اظهار داشت: انتخابات یک امر اصیل است که بدون مشارکت و نظارت مستمر و همه جانبه آحاد مردم امکان تحقق آرمان ها وجود ندارد.

رئیس قوه مجریه انتخابات را صحنه حضور همه ملت، جوشش اراده ها و برپا داشتن شرایطی جدید و حرکتی نوین خواند و گفت: انتخابات باید مقوم محبت ها و دوستی ها و برادری ها باشد،همچنین انتخابات باید مقوم همبستگی ملی و انگیزاننده برای حرکت سریع تر در مسیر کمال و پیشرفت باشد.

احمدی نژاد با بیان اینکه انتخابات یک جشن ملی است، گفت: انتخابات یک میثاق عمومی برای پای فشردن بر هدفها و حرکت دسته جمعی در راه تحقق هدفهاست.در ایران انتخابات یک امر اصیل است و هر انتخاباتی باید یک گام ملت ما را به سمت هدف ها نزدیک کند.

وی با تاکید بر اینکه فضای انتخابات باید فضای نشاط و شور و اندیشه باشد، ادامه داد: فضای انتخابات باید مملو از پاکی ها و صداقت ها و محبت ها باشد.

احمدی نژاد با اشاره به نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری دهم گفت: در انتخابات باید همه داشته های ملت به صحنه آید چرا که سرنوشت 4 ساله آینده کشور در انتخابات رقم خواهد خورد، پس برای تحقق این هدف نیازمند فضای منطقی منصفانه و دوستی و برادری هستیم.

رئیس قوه مجریه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در اول فروردین ماه سال جاری مبنی بر اینکه ایشان فقط یک رای دارند، یادآور شد: ایشان فضای زیبایی را با این گفته ترسیم کردند که همه بتوانند توانمندی ها و اندیشه ها و ابتکار عمل و برنامه های خود را در صحنه بیاورند و در خدمت پیشرفت کشور باشند. باور بنده این است که انتخابات باید بهترین باشد.

وی گفت: من به عنوان یکی از آحاد ملت مثل باقی افراد فقط یک رای دارم. باید همه توانم را به کار گیرم تا بهترین انتخاب، و همچنین بهترین انتخابات برگزار شود.

احمدی نژاد با تاکید بر اینکه از طرف خود هیچ ستاد تبلیغاتی ندارد، یادآور شد: ستادی که رسما با مدیریت بنده برپا شود ندارم و وظیفه من اعلام آمادگی برای خدمت است.

رئیس جمهور همچنین با بیان این مطلب که هیچ منابع مالی برای تبلیغات ندارد و اگر داشته باشد ضرورتی در هزینه کرد آن برای تبلیغات نمی بیند، خاطر نشان کرد: عزیزانی به صورت داوطلب و مردمی به دنبال برنامه ریزی برای مدیریت تبلیغات هستند.

احمدی نژاد اظهار داشت: همه باید کمال ادب و احترام را مراعات کنیم زیرا اخلاق انتخابات یک اصل است کسانی که می خواهند بنده را معرفی کنند فقط عملکردها را بگویند، اگر لازم بود آن هم در حد واقعیات کسی حق ندارد بزرگ نمایی یا غلو کند.

رئیس جمهور ادامه داد: کسی هم حق ندارد در برابر انتقادات درست و بیان برخی ضعف ها که طبیعی یا غیر طبیعی است مقاومت کند. عرصه انتخابات باید عرصه شناخت نقاط قوت و ضعف و برنامه ریزی برای آینده باشد. کسانی که می خواهند تبلیغ کنند نباید در این اقدام مزاحم مردم شوند.

وی یادآور شد: اگر کسی می خواهد برای تبلیغ هزینه کند آن هزینه را در خدمت محرومین جامعه به کار گیرد. بهترین روش تبلیغ، بیان و گفتگوست هیچ کس حق گرفتن وجه و پول برای تبلیغات بنده از افراد ندارد.

رئیس جمهور افزود: احدی حق ندارد از بیت المال و امکانات عمومی برای تبلیغات استفاده کند کسی اگر استفاده کند از ما نیست و محکوم است.

احمدی نژاد با تشکر از کسانی که برای پیروزی او در انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم او تلاش می کنند، گفت: تلاش در ستادهای مردمی انتخابات حقی ایجاد نخواهد کرد و این افراد نباید توقع داشته باشند که بعد از انتخابات تلاش آنها در عزل و نصب ها نقشی ایجاد کند.

وی ادامه داد: انتخابات و جریان انتخابات هیچ تاثیری بر روند کار و خدمتگزاری دولت نخواهد داشت. همکاران در دولت حق ندارند ثانیه ای را فروگذار کنند. دولت با همان شتاب و سرعت به کار خود ادامه خواهد داد. باید تا ثانیه ای که مردم می خواهند این خدمتگزاری ادامه یابد.

کروبی: شورای نگهبان بیطرفی را رعایت کند

مهدی کروبی دبیرکل حزب اعتماد ملی ضمن ثبت نام در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، طی سخنانی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: این انتخابات با انتخابات گذشته تفاوت دارد بارها گفته ام و این بار هم می گویم و آن را ضرورت می دانم.

وی افزود: این انتخابات مهمترین امتحان و آزمایش برای اجرا و نظارت است.

کروبی همچنین گفت: در این انتخابات در حالی که رقابت به شدت جدی است دولت فعلی و رئیس جمهور به طور قانونی حق دارد یک دوره دیگر رئیس جمهور باشد بنابراین چون متولی کار است و امکانات کشور را در اختیار دارد باید تمامی دقت خود را به کار ببندد و بی طرفی را رعایت کند، زیرا رقبا آمده اند تا با مسئول فعلی کشور رقابت جدی کنند وهر کدام هم می گویند برای تغییر اوضاع کشور آمده اند تا وضع موجود را تغییر دهند.

دبیر کل حزب اعتماد ملی درباره ایفای وظیفه شورای نگهبان تصریح کرد: با توجه به اینکه اعضای شورای نگهبان به خصوص افراد موثر آن به صورت های مختلف ، حمایت خود را از دولت فعلی نشان داده اند - که البته هم نقدی هم به آنها نیست و به طور طبیعی گرایش به سمتی دارند - اما هم اکنون وظیفه نظارتی دارند که این وظیفه در انتخابات ریاست جمهوری کاملا متفاوت با انتخابات مجلس است ، زیرا قانون شرایط رئیس جمهور را بیان کرده و نیازی به تفسیر نیست.

وی افزود: شورای نگهبان در معرض آزمایش مهمی است که چگونه رفتار کند و باید به همه نیروهای خود توجه دهد که کمال بی طرفی را رعایت کنند ، زیرا این خواسته صاحبان انقلاب یعنی مردم و بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و رهبری است.

رئیس مجلس ششم خاطر نشان کرد: نظارت شورای نگهبان برای موارد حساس بوده و با صراحت می گویم که تا کنون مورد حساسی برای شورای نگهبان نبوده است.

کروبی یک بار دیگر تاکید کرد در این انتخابات رقیب جدی ما رئیس فعلی دولت است.

دبیر کل حزب اعتماد ملی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اظهار نظر اخیر فرمانده کل سپاه در تقسیم بسیج به دو بخش نظامی و غیر نظامی که حق دخالت در فعالیت های سیاسی را دارد ، با انتقاد از این اظهار نظر گفت: آقای جعفری نکته ای گفتند که خیلی تعجب آور بود و گفته است یک بخش بسیج نیروی نظامی است که در انتخابات دخالت ندارد اما بخش دیگر آن که کارش فرهنگی است دخالتش در انتخابات اشکالی ندارد که البته باعث تعجب است.

وی ادامه داد: مثل اینکه بنای سیاست بر این است که ما هر روز اظهارات و تعاریف جدید بشنویم.

کروبی با تاکید بر اینکه ما یک نوع بسیج بیشتر نداریم، گفت: باید دید آن بسیجی که زیر نظر آقای جعفری است چه گروهی است. وقتی می گوییم می توانیم در انتخابات دخالت کنیم یعنی نشانه و علامت دادن امروز بسیج یک تشکیلات است زیر نظر نیروهای مسلح که افتخار همه ما و سپاه است و برآمده از ملت است و نباید وارد مسائل انتخاباتی شوند.

دبیرکل حزب اعتماد ملی گفت : آن زمان که دوست عزیز ما آقای جعفری کودکی بیش نبود من بسیجی بودم و امروز بسیجی های زیر نظر آقای جعفری جزء نیروهای مسلح هستند.

وی خاطر نشان کرد: ما برای گرم کردن تنور انتخابات نیامده ایم، آمده ایم انتخابات آزاد و بدون دخالت بسیج و نیروهای مسلح و یا نیروهای خودسر برگزار کنیم و هر کس که آمده برای پیروزی آمده است.

کروبی گفت: خواهش می کنم این خط و نشان ها را نکشید، مردم را حساس تر می کنید. اگر کوچکترین تخلفی ببینیم ، می ایستیم و ساکت نمی نشینیم و عکس العمل داریم. پیامدش هم به عهده برادرانمان است که احساس خطر می کنند و این حرفها را می زنند و می گویند بسیج دو قسمت است. در دوره های بعدی هم حتما بسیج به 6 قسمت تشکیل می شود.

وی خطاب به سرلشکرجعفری گفت : بسیج یک قسمت است آن هم زیر نظر شما، که نیروهای مسلح هستند، کسی آبروی زیادی ندارد که شما بسیج را تقسیم کنید و در صندوق ها بایستند و مردم را تحریک کنند.

میرحسین: مستقل آمده ام

میر حسین موسوی پس از ثبت نام برای حضور در انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه آنچه امروز می بینید حاکی از برنامه ریزی های خلق الساعه و تصمیمات بدون کارشناسی است، تصریح کرد: من میر حسین موسوی فرزند کوچک انقلاب به صحنه آمده ام چون وضعیت سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی فعلی را در شان ملت ندیده ام. آمده ام تا عزت ملت ایران را احیا کرده و از حق مردم دفاع کنم و حامی ارائه گردش شفاف اطلاعات به مردم باشم.

داوطلب دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: به صحنه انتخابات آمده ام تا از آزادی و آزادی های مصرح در قانون اساسی دفاع کرده و فرمان 8 ماده ای امام راحل را در تحقق حقوق شهروندی و حریم خصوصی مردم احیا کنم.

نخست وزیر کشورمان در دوران دفاع مقدس خاطرنشان کرد: به صحنه آمده ام تا عزت مردم و هویت و اصالت ایرانی را از طریق تنش زدایی و برقراری روابط بهتر با جهان احیا کرده و احترام ایرانیان را در جهان تامین کنم و به سوی ایرانی آباد، آزاد و سربلند سوق دهم.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اینکه من راه یک شبه برای حل مشکلات اقتصادی کشور نمی شناسم، تصریح کرد: به صحنه آمده تا ساختار آسیب خورده کشور را از طریق احیاء سازمان مدیریت و برنامه ریزی و شوراهای تصمیم گیری ترمیم کنم و پشتیبان تولید ملی و فعالیت های مفید اقتصادی در کشور باشم.

میر حسین موسوی با اظهار تاسف از اینکه سیاست های نادرست اقتصادی عزت مستضعفان را لگد مال کرده و پشت آنان را به دلیل فشارهای اقتصادی خم نموده است، تاکید کرد: در انتخابات ریاست جمهوری دهم داوطلب شده ام تا با گسترش بیمه های همگانی اقشار محروم را از محرومیت خارج کنم ، کسانی که بعد از پیروزی انقلاب و در آن حماسه آفریدند و فرزندانشان از مرزهای ایران اسلامی دفاع کردند.

وی یکی از اهداف اصلی خود را تشکیل دولت فرهنگی و مدافع فرهنگ غیر دولتی و غیر دستوری عنوان و تصریح کرد: در این راه با همه نخبگان، روحانیون، دانشجویان، فرهنگیان و دیگر اقشار جامعه که همه در این راه تاثیر بسزایی دارند رابطه ای دوستانه در راستای رسیدن به اهداف کشور خواهم داشت.

نخست وزیر کشور در دوران دفاع مقدس ادامه داد: با کمک همگان با هدف تحقق جامعه ای پر از امید و نشاط تلاش خواهم کرد. نباید با سرایت دادن تفاوت های خود به متن جامعه، سرمایه های خود را از دست بدهیم و لذا بنده همواره پذیرای اصلاح اصولگرایانه بوده ام.

موسوی ضمن تقدیر از طیف های سیاسی و گروه هایی که از حضورش در انتخابات ریاست جمهوری استقبال کرده و وی را مورد حمایت خود قرار داده اند، اظهار داشت: اکنون مستقل پا به صحنه انتخابات می گذارم تا مرزبندی های سیاسی این راه روشن را محدود نکند. این استقلال نه از روی تک روی، بلکه برای استمداد از تمامی اقشار جامعه با احترام به گروه های حامی ام است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت : به یاری مردم و رهبر فرزانه انقلاب می توان در راه خدمت به جامعه موفق بود اطمینان دارم که مردم به شرایط آگاهند و با انتخابی هوشمندانه وظیفه ملی و دینی خود را انجام خواهند داد و خداوند در این راه با خدمتگزاران ملت همراه است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها