دیدار سران آمریکا، پاکستان و افغانستان در واشنگتن

گروه بین‌الملل: دیدار سه‌جانبه روسای‌ جمهور ایالات‌متحده،‌ پاکستان و افغانستان در حالی فردا در واشنگتن، پایتخت آمریکا برگزار می‌شود که تشدید حملات طالبان در افغانستان و بالاگرفتن ناآرامی‌ها در پاکستان امیدهای کاخ‌سفید برای غلبه بر طالبان و القاعده را بر باد داده است. به گزارش خبرگزاری رویترز، دیدار بین باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا با آصف‌علی زرداری و حامد کرزای، همتایان پاکستانی و افغان وی در فضایی پرتنش و مملو از انتقادات آمریکا نسبت به این دو کشور و متقابلا نارضایتی پاکستانی‌ها و افغان‌ها از عملکرد آمریکا در قبال تحولات این دو کشور برگزار می‌شود.
کد خبر: ۲۵۰۹۵۵

گمان می‌رود اوباما از فرصتی که در این نشست به دست می‌آید برای تشریح برنامه‌های خود برای مبارزه با القاعده و طالبان استفاده کرده و از رهبران پاکستان و افغانستان به دلیل اهمال در سرکوب افراطیون، ضعف مدیریت و اشاعه فساد در دولت‌هایشان انتقاد کند.آمریکایی‌ها که مدتی است زمزمه نارضایتی از دولت پاکستان به دلیل آنچه از آن تحت عنوان بازی دوگانه ارتش پاکستان در افغانستان یاد می‌شود را سر داده‌اند خواستار برخورد شدیدتر پاکستان با افراطیون مستقر در مناطق قبایلی‌نشین این کشور هستند. به اعتقاد مقامات آمریکایی کلید حل مشکلات افغانستان را باید در پاکستان جست.

 ادامه جنگ در غرب پاکستان

دیدار واشنگتن با حملات گسترده ارتش پاکستان علیه شبه‌نظامیان طالبان در ایالت‌ سرحدات‌شمالی مقارن شده است. پیشروی نیروهای طالبان مستقر دردره سوات به فاصله 150 کیلومتری اسلام‌آباد، پایتخت به سمت شرق و نزدیک شدن آنها به اسلام‌آباد عامل بروز این درگیری بود.

اخبار ضد و نقیضی در مورد این عملیات منتشر شده است. به ظاهر از آغاز این عملیات در هفته گذشته تاکنون 100 جنگجوی طالبان کشته شده‌اند و نزدیک به 50 هزار تن از جمعیت 150 هزار نفری منطقه بونر از ترس گرفتار آمدن در منطقه مناقشه به سمت مناطق امن رفته‌اند. این جابه جایی گسترده موجب شده  سازمان ملل از احتمال فاجعه انسانی در پاکستان ابراز نگرانی کند.

گزینه‌های آمریکا

دولت آمریکا اعتقاد دارد پاکستان با خطر کودتای نظامی یا غلبه طالبان مواجه است اما در هر حال کاخ‌سفید بیش از هر چیز نگران امنیت زرادخانه هسته‌ای پاکستان است.

آنچنان که روزنامه واشنگتن‌پست ادعا دارد ارتش آمریکا طرحی اضطراری برای صیانت از تاسیسات هسته‌ای پاکستان در صورت سقوط دولت این کشور تدارک دیده اما در گزارش این روزنامه هیچ اشاره‌ای به جزئیات این طرح نشده است.

در حال حاضر تنها گزینه موجود پیش روی دولتمردان آمریکا حمایت مالی و دیپلماتیک از دولت زرداری و تلاش برای کاستن از خصومت پاکستانی‌ها نسبت به ایالات‌متحده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها