هیلاری کلینتون:

آمریکا منافعی در کمک به کره‌ شمالی ندارد

وزیر امور خارجه آمریکا گفت: آمریکا از ارایه کمک‌های اقتصادی به جمهوری دموکراتیک خلق کره (DPRK) هیج سودی نمی‌برد.
کد خبر: ۲۴۹۵۵۲

به گزارش ایسنا، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا، در جلسه تخصیص بودجه سنای آمریکا برای سال مالی 2009، اظهار داشت: ما به هیچ عنوان نه منفعتی در ارایه کمک‌های مالی دولت آمریکا به کره شمالی می‌بینیم و نه علاقه‌ای به این کار داریم.

وزیر امور خارجه آمریکا با اشاره به تهدید کره شمالی مبنی بر انجام آزمایش هسته‌یی و آزمایش موشک‌های بالستیک بین قاره‌یی خاطر نشان ساخت: آنها (دولت کره شمالی) در برابر مجامع بین‌المللی خود را در حفره‌ای عمیق و عمیق‌تر فرو می‌برند.

وزارت خارجه کره شمالی روز چهارشنبه با صدور بیانیه‌ای تهدید کرد، در صورت عدم عذرخواهی شورای امنیت سازمان ملل به خاطر تعدی به حاکمیت کره شمالی، این کشور موشک‌های بالستیک هسته‌یی و میان قاره‌ای خود را آزمایش خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری شینهوا، در این بیانیه همچنین آمده است: کره شمالی قصد دارد تا یک راکتور آب سبک را به عنوان اولین قدم برای ساخت نیروگاه هسته‌یی احداث کند.

شورای امنیت سازمان ملل با صدور بیانیه‌ای آزمایش موشکی کره شمالی در تاریخ پنجم آوریل را محکوم کرد و از این کشور خواست تا دیگر هیچگونه آزمایش موشکی را انجام ندهد.

پیونگ یانگ نیز متعاقبا علام کرد که در پاسخ به این محکومیت این کشور، از مذاکرات شش جانبه خلع سلاح هسته‌یی کنار خواهد رفت و از طرفی به نشانه اعتراض به بیانیه شورای امنیت فعالیت تاسیسات هسته‌یی خود را از سر خواهد گرفت.

پیش از انجام آزمایش موشکی پنجم آوریل، کره شمالی اعلام کرده بود که دیگر تمایلی برای دریافت کمک‌های غذایی از آمریکا ندارد و از سازمان‌های مردم نهاد آمریکایی که در کره شمالی مشغول توزیع غذا بودند خواست تا این کشور را ترک نمایند.

دولت جورج بوش، رییس جمهور سابق آمریکا، ماه مه سال گذشته اعلام کرد که آمریکا 500 هزار تن کمک‌های غذایی به کره شمالی ارایه خواهد داد و مقامات آمریکایی اظهار داشتند، این کمک ربطی به برنامه هسته‌یی کره شمالی ندارد.

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرده است، این کشور در سال 2008 و 2009، 169 هزار تن کمک غذایی به کره شمالی ارایه داده است.

آخرین کشتی حاوی محموله‌های غذایی آمریکا در ماه ژانویه بار خود را در کره شمالی تخلیه کرد و کمک‌های غذایی نیز توسط سازمان‌های مردم نهاد آمریکا بین مردم توزیع شد.

هیلاری کلینتون عنوان داشت: کره شمالی با خروج از مذاکرات شش جانبه خلع سلاح هسته‌یی، خود را در انزوای بیشتر بین‌المللی فرو می‌برد.

کلینتون تصریح کرد: با توجه به تحولات اخیر، بازگشت کره شمالی به مذاکرات شش جانبه اگر "غیر ممکن نباشد، غیر قابل باور" است.

وی اظهار داشت: تا زمانی که کره شمالی به مذاکرات شش جانبه بازنگردد، آمریکا تمایلی برای ارایه کمک‌ مالی به این کشور ندارد.

کلینتون درخصوص تهدیدات اخیر کره شمالی خاطر نشان ساخت: ما بسیار مجدانه در تلاش هستیم تا به کره شمالی روشن سازیم که رفتار اخیر آنها کاملا غیر قابل قبول است.

کره شمالی اعلام کرده است که آزمایش موشکی این کشور در تاریخ پنجم آوریل تنها به منظور قرار دادن یک ماهواره مخابراتی در مدار زمین صورت گرفته و پرتاب موشک هویت علمی پژوهشی داشته است؛ اما مقامات ارتش آمریکا و سایر کشور‌ها معتقدند این اظهار نظر از سوی مقامات کره شمالی نوعی سرپوش برای آزمایش موشک‌های دوربرد این کشور بوده است.

در ماه فوریه 2007 کره شمالی موافقت کرد تا در ازای دریافت کمک‌های اقتصادی و مصالحه دیپلماتیک از سوی آمریکا و سایر کشور‌ها، برنامه هسته‌یی خود را متوقف سازد.

اما این روند به خاطر اختلاف بر سر راستی آزمایی فعالیت‌های هسته‌یی سابق کره شمالی متوقف شد.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها