ازمراتع استان گلستان آغاز شد

کوچ بهاره عشایر خراسان

مدیر امور عشایری استان گلستان اعلام کرد‏: ‏کوچ بهاره عشایر کوچنده کرد شمال خراسان از مراتع استان گلستان آغاز شد‏.‏
کد خبر: ۲۴۵۱۹۲
"رضاعلیپوری" روز دوشنبه درگفت وگو با ایرنا افزود‏: ‏عشایر کوچنده شمال خراسان به همراه دامهایشان، مراتع استان گلستان را ازطریق سه ایلراه "خشتلی ، قازانقایه و شلمی" به سمت مناطق ییلاقی درشهرهای شمال خراسان ترک کردند.

وی گفت:‌ این عشایر پس از یک ماه طی مسیر به سمت مناطق ییلاقی در شهرهایی نظیر بجنورد، شیروان ، اسفراین و قوچان استقرار خواهند یافت.

مدیر امور عشایری گلستان گفت‏: ‏عشایر کوچنده کرد شمال خراسان را سه هزار و 530 خانوار و جمعیتی بالغ بر 20 هزار و 687 نفر از 20 طایفه تشکیل می دهند.

به گفته وی، این عشایر در 120 هزار هکتار از مراتع شهرستان های مراوه تپه و شمال گنبدکاووس به دامپروری اشتغال داشتند.

علیپوری گفت‏: ‏به منظور ایجاد امنیت در مسیر هدایت عشایر از ایلراهها به مراتع ییلاقی درشهرهای استان خراسان شمالی، هماهنگی لازم بین دستگاه ها و ارگان های مرتبط انجام شده است.‏

وی افزود:‌ ‏ارزاق عمومی عشایر به هنگام کوچ و تامین نهاده های دامی فراهم شده است که ازطریق عاملان توزیع مستقردر شهرهای شمال خراسان ارائه می شود‏.‏

جامعه عشایری دراستان گلستان متشکل از عشایر کوچنده کردهای شمال خراسان وعشابر بومی ترکمن هستند که عشایر کوچنده ترکمن یک هزار و 552 خانوار و با جمعیت 9 هزار و 696 نفر می باشد.

به گفته وی، تعداد گوسفندان عشایر کوچنده شمال خراسان و ترکمن استان گلستان جمعا بر اساس اخرین سرشماری 745 هزار و 512 راس می باشند و قلمرو زیستی آنان در 350 هزار هکتار از مراتع شهرستان های مراوه تپه و گنبدکاووس است.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها