رایس اعتراف کرد،

اطلاع کاخ سفید از شکنجه های سیا

به نوشته روزنامه لس آنجلس تایمز گزارشهای ارائه شده از سوی وزیر خارجه آمریکا وجود شکنجه های غیر انسانی در سازمان اطلاعات مرکزی ( سیا ) این کشور و اطلاع کاخ سفید از وجود آن را تائید می کند.
کد خبر: ۲۰۴۸۰۳

روزنامه لس آنجلس تایمز نوشت، براساس گزارش نوشته شده توسط "کاندولیزا رایس" که در اختیار بازرسان سنا قرار گرفت، مشخص شد که مقامات ارشد دولت بوش در سال 2002 و 2003 نشست‌هایی را در کاخ سفید برای بررسی دادن مجوز به سازمان سیا در استفاد از روشهای بازجویی خشن علیه زندانیان القاعده برگزار کرده اند.

گزارشهای رایس به بازرسان کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا اولین اذعان یک مقام ارشد آمریکا به برگزاری این نوع نشستها در کاخ سفید است.

رایس در گزارش خود عنوان کرده که مقامات آمریکایی در نشستهایی در کاخ سفید در سال 2002 و 2003 در مورد صدور مجوز برای استفاده از این نوع روشهای خشن علیه زندانیان القاعده حضور یافتند.

به نوشته رایس، در این نشستها با فرض اینکه این تکنیکها هیچ صدمه‌ جسمی و روانی برای زندانیان نخواهد داشت، موضوع استفاده از این تکنیکها مورد بحث قرار می‌ گرفت.

رایس که در آن زمان به عنوان مشاور امنیت ملی در کاخ سفید فعالیت می ‌کرد، در این رابطه به یک برنامه‌ نظامی آمریکا با عنوان "بقا، گریز، مقاومت و فرار" (SERE) اشاره کرد که در آن زمان استفاده از تکنیک خفگی مجازی و دیگر تکنیکهای خشن تحت این برنامه انجام می گرفت .

در همین حال، "کارل لوین" رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا، تصریح کرد: از خیلی وقت پیش می ‌دانستیم مجوز استفاده از این تکنیکها در کاخ سفید صادر شده است. این گزارش رایس نشان داد که در کاخ سفید این تصمیمات اتخاذ شده است.

لوین همچنین در این رابطه ابراز تردید کرد که رایس و همکارانش نسبت به خشن بودن این تکنیکها بی ‌اطلاع بودند.

وزیر خارجه‌ آمریکا در این گزارش همچنین از افشای این موضوع که چه کسانی در این نشستها شرکت می‌کردند، امتناع کرده است.

مهر

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها