رئیس پژوهشکده پولی و بانکی:

سرانه اسکناس کشور باید کاهش یابد

گروه اقتصاد: رئیس پژوهشکده پولیص و بانکی بانک مرکزی با بیان این‌که ارزش پول ایران بشدت کاهش یافته است، بر انتشار اسکناس‌های درشت برای اصلاح نظام پولی کشور تاکید و توصیه کرد: بهتر است در مقطعی از زمان حذف تعدادی از صفرهای پول ملی در دستور کار قرار گیرد تا ارزش واحد پول افزایش یابد. احمد مجتهد در گفتگو با مهر با اشاره به موضوع حذف 3 صفر از واحد پولی به عنوان یکی از موارد اصلاح نظام پولی کشور که یکی از 7 محور طرح تحولات اقتصادی است، گفت: این موضوع جدید نیست و در دیگر کشورهای دارای تورم بالا نیز صورت گرفته است.
کد خبر: ۲۰۴۲۶۹
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی افزود: تقریبا تمام کشورهایی که دارای تورم بالا هستند، پس از مدتی مجبور به انجام اقداماتی در جهت اصلاح نظام پولی کشور می‌شوند.

وی با بیان این‌که کشورهای روسیه، آذربایجان، افغانستان و بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین نسبت به اصلاح نظام پولی خود اقدام کرده‌اند، تصریح کرد: با توجه به این امر اصلاح نظام پولی در کشور ضروری است، زیرا ارزش پول نیز بشدت کاهش یافته است.

وی با اشاره به این‌که نکته مهم در این خصوص، بحث اجرای حذف 3 صفر از واحد پول ملی است، بر اجرای این کار در زمانی که اقتصاد در حالت ثبات باشد، تاکید کرد و افزود: به عبارت دیگر، نرخ تورم باید کمتر از 10 درصد و به سمت پایین در حرکت باشد.

رئیس پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با تاکید بر این‌که در شرایط تورمی هیچ‌گاه حذف 3 صفر از واحد پولی کشور از سوی اقتصاددانان توصیه نمی شود، اظهار کرد: با توجه به حجم بالای اسکناس‌ها در کشور، قدم اول، چاپ اسکناس‌های درشت‌تر است.

وی اضافه کرد: با این کار تعداد اسکناس‌های با ارقام کوچک‌تر کاهش می‌یابد و امکان جایگزینی اسکناس‌های درشت به جای اسکناس کوچک‌تر فراهم می‌شود.مجتهد با اشاره به واحد 113 قطعه اسکناس سرانه در کشور، اظهار کرد: این در حالی است که سرانه اسکناس در دیگر کشورها 13 تا 15 برگ  و در تعدادی تا 20 برگ می‌رسد، بنابراین اگر خواستار ایجاد این اصلاحات هستیم، باید سرانه اسکناس نیز حدودا به 25 تا 30 برگ کاهش یابد تا بتدریج امکان جایگزینی فراهم شود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها