با صدور بخشنامه رئیس قوه قضاییه صورت می‌گیرد

اعطای مرخصی به محکومان زندانی‌

گروه جامعه: به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان و امکان برخورداری از برکات آن، بخشنامه رئیس قوه قضاییه درخصوص اعطای مرخصی به محکومان زندانی به واحدهای قضایی و دادسراهای سراسر کشور ابلاغ شد. به گزارش مهر، متن کامل بخشنامه رئیس قوه قضاییه درباره اعطای مرخصی به محکومان زندانی به شرح زیر است:
کد خبر: ۲۰۱۳۹۱

با توجه به آثار مثبت اعطای مرخصی به زندانیان در بازسازگاری اجتماعی آنان و به منظور کاهش ناهنجاری‌ها و آسیب‌های ناشی از زندان و همچنین برقراری روابط عاطفی بین زندانیان و خانواده آنان، مقتضی است به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان بجز افرادی که به شرارت مشهورند و نیز زندانیانی که جرم آنان سرقت مسلحانه، جاسوسی، اقدام علیه امنیت کشور، دایر کردن مراکز فساد و فحشا، تجاوز به عنف، آدم‌ربایی، اخلال در نظام اقتصادی، جرایم باندی و جرایم عمده موادمخدر و محکومینی که به قصاص، اعدام یا اجرای حد محکوم شده‌اند، به سایر زندانیان با رعایت شرایط ذیل و اخذ تامینی مناسب به شرح تبصره 2 ماده 124 آیین‌نامه اجرایی سازمان زندان‌ها، حداکثر سقف یک‌ماه مرخصی اعطا گردد، به نحوی که کلیه زندانیان مشمول اعطای مرخصی در ماه مبارک رمضان حداقل از یک نوبت مرخصی بهره‌مند شوند.

شرایط:

فصل اول  زندانیان محکوم به حبس:الف  محکومین به حبس از 10 تا 15 سال به شرط تحمل حداقل 2 سال حبس/ب  محکومین به حبس 5 تا 10 سال به شرط تحمل حداقل یک‌سال حبس/ج  محکومین به حبس کمتر از 5 سال به شرط تحمل حداقل 3 ماه حبس/فصل دوم  زندانیانی که صرفا به دلیل عدم پرداخت جزای نقدی، تحمل کیفر می‌کنند:

الف - محکومین به جزای نقدی که مقدار باقیمانده آن بیش از 30 میلیون ریال و کمتر از 200 میلیون ریال می‌‌باشد، به شرط تحمل حداقل 3 ماه حبس/ب  محکومین به‌جزای ‌نقدی‌ که‌ مقدار باقیمانده آن کمتراز 30 میلیون ریال می‌باشد، به شرط تحمل حداقل یک ماه حبس/فصل سوم  زندانیان دارای جرایم غیرعمدی، محکومیت‌های مالی یا بیماران صعب‌العلاج، کلیه زندانیانی که به لحاظ عجز از پرداخت دیه ناشی از جرایم غیرعمدی و یا مدیونیت‌های مالی در زندان‌ها به‌سر می‌برند یا به تشخیص پزشک قانونی یا معتمد دارای بیماری صعب‌العلاج می‌باشند، صرف‌نظر از مدت اقامت آنان در زندان، از مرخصی موضوع این بخشنامه برخوردار خواهند شد.دادستان‌های سراسر کشور ملزم به اجرای این بخشنامه بوده و علاوه بر آنها، شورای طبقه‌بندی زندان‌ها نیز می‌توانند در اجرای تبصره 2 ماده 124 آیین‌نامه اجرایی سازمان زندان‌ها به زندانیان مرخصی اعطا کنند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها