به دنبال امضای توافقنامه با امریکا

روسیه، لهستان را تهدید اتمی کرد

به دنبال امضای توافقنامه نصب سیستم دفاع موشکی آمریکا در لهستان، روسیه که مخالف سرسخت این طرح است لهستان را به یک حمله هسته ای تهدید کرد.
کد خبر: ۱۹۵۳۳۸

به گزارش ایسنا ، مقامات آمریکایی و لهستانی از این موافقتنامه که روز پنجشنبه امضا شد و بر اساس آن لهستان میزبان یک سیستم دفاع موشکی خواهد بود ، دفاع کردند.

ژنرال آناتولی نوگوویستین، معاون رییس ستاد نیروهای مسلح روسیه با بیان اینکه لهستان با نصب این سیستم خود را در معرض حمله (روسیه) قرار می‌دهد گفت که طبق دکترین نظامی روسیه استفاده از تسلیحات هسته ای «علیه متحدان کشورهای دارای سلاح هسته ای که به طریقی به آنها کمک می‌کنند» مجاز است.

نوگوویستین گفت: لهستان با نصب این سیستم‌ها خود را به یک هدف تبدیل می‌کند. این مساله صد در صد قطعی است. لهستان به یک هدف برای حمله تبدیل می‌شود. نابودی چنین هدف‌هایی یک اولویت است.

دیمیتری مدودوف، رییس جمهور روسیه که ادعاهای آمریکا مبنی بر اینکه این سیستم با هدف مقابله با موشک‌های ایرانی نصب می‌شود را یک «افسانه» خوانده است گفت که توافق آمریکا لهستان «دقیقا آنچه را که ما پیش از گفته‌ایم نشان می‌دهد: روسیه هدف واقعی این سیستم است».

اظهارات نوگوویستن فاز جدیدی را که جنگ کلامی روسیه و آمریکا که در زمینه‌ گرجستان دچار اختلاف هستند گشود.

مقامات آمریکایی که از این توافقنامه دفاع موشکی دفاع کرده‌اند گفتند که زمان‌بندی اعلام این توافقنامه دفاع موشکی دفاع کرده‌اند گفتند که زمان‌بندی اعلام این توافقنامه با هدف خصومت‌ورزی به سران روسیه در بحبوحه درگیری در گرجستان نبوده است.

کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه‌ی آمریکا، گفت: لهستان یک کشور مستقل است. این کشور یکی از متحدان آمریکا نیز هست. علاوه بر آن لهستان یک کشور دموکراتیک است که آمریکا به امنیت آن متعهد است. روسیه باید از داشتن کشورهای دموکراتیک در مرز خود استقبال کند، نه اینکه آنها را تهدید کند.

رادک سیکروسکی، وزیر امور خارجه‌ی لهستان گفت که این کشور حاضر است به روسیه اجازه بازبینی پایگاه موشکی آینده را بدهد تا به طور ملموس به مسکو اطمینان دهد که این طرح روسیه را هدف قرار نداده است.

برایان ویتمن، سخنگوی پنتاگون در پاسخ به سوالی درباره‌ تهدیدات روسیه علیه لهستان، گفت: من فکر می‌کنم رفتار روسیه در چنتد روز اخیر نه تنها برای آمریکا بلکه برای همه‌ متحدان اروپایی‌مان نگران‌کننده است.

وی علاوه بر آن احتمال داد که با توجه به تحولات اخیر ممکن است پیشنهادات اولیه به روسیه درباره‌ همکاری گسترده واشنگتن با مسکو در زمینه‌ی طرح سیستم دفاع موشکی تجدیدنظر شود.

توافقنامه‌ موشکی آمریکا و لهستان که پس از 18 ماه گفتگو و مذاکره سرانجام انجام گرفت باید در پارلمان لهستان تصویب شود و احتمالا هفته‌ آینده در سفر رایس به ورشو به امضای وی برسد.

جورج بوش، رییس جمهور آمریکا که خواستار خروج فوری نیروهای روسیه از خاک گرجستان است در یک بیانیه‌ کوتاه، گفت: دوران جنگ سرد به پایان رسیده است. زورگویی و ایجاد ترس راه‌های مطلوبی برای به اجرا گذاشتن سیاست‌های خارجی در قرن بیست و یکم نمی‌باشد. تنها روسیه می‌تواند تصمیم بگیرد که آیا به مسیر کشورهای مسئولیت‌پذیر برمی‌گردد یا همچنان سیاستی را دنبال خواهد کرد که تنها انزوا و درگیری را به دنبال خواهد داشت. 
 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها