طرح سازمان میراث فرهنگی برای شناسنامه‌دار کردن فلزیاب‌ها به مجلس ارائه شد

در جستجوی گنج‌یاب‌های شناسنامه‌دار

گروه فرهنگ و هنر: در حالی که بر اساس قوانین موجود، خرید و فروش و نگهداری هرگونه فلزیاب در ایران جرم محسوب می‌شود، برخی فروشندگان حاضرند این کالا را با یک تلفن در منزل تحویل مشتریان بدهند. در همین حال روز گذشته مدیرکل حقوقی سازمان میراث فرهنگی از تصویب لایحه شناسنامه‌دار کردن فلزیاب‌ها خبر داد که قرار است پس از تصویب مجلس، وضعیت فلزیاب‌ها را در ایران ساماندهی ‌کند. بر اساس قانون مصوب دولت، ساخت و تولید و نگهداری و حتی تبلیغات فلزیاب باید با نظارت سازمان میراث فرهنگی باشد اما بر اساس ضعف قانونی، این قانون به واسطه خلا‌های موجود، ضمانت اجرایی شدن ندارد.
کد خبر: ۱۸۵۶۵۵
غنمی می‌افزاید: لایحه‌ای که در کمیسیون قضایی مجلس هشتم در دست بررسی است به منظور شناسنامه‌دار کردن فلزیاب‌ها و همچنین تصحیح و تکمیل موارد قانونی است و ممانعتی برای ادامه فعالیت دارندگان فلزیاب به وجود نخواهد آمد.

ضعف‌های موجود در قوانین کنونی باعث شده است تا چندی پیش، سازمان میراث فرهنگی  طرح اصلاح این قانون را  به هیات وزیران  پیشنهاد بدهد  اما  بر اساس اطلاعات موجود، وزارت دادگستری در آن زمان با این قضیه مخالفت کرد. این وزارتخانه برای توجیه این مطلب، جرم‌زدایی و کاهش مجازات را که در دستور برنامه‌های این سازمان بوده، علت اصلی مخالفت با این مساله دانست تا طرح کماکان مسکوت بماند.

در این طرح، سازمان میراث فرهنگی افزایش مجازات‌ را برای متخلفان میراث فرهنگی درخواست کرده بود.

غنمی در گفتگو با میراث خبر می‌افزاید: هدف از ارائه این لایحه، شناسنامه‌دار کردن فعالیت فلزیاب‌هاست و بر این اساس، اطلاعات مربوط به افرادی که فلزیاب در اختیارشان قرار گرفته طبقه‌بندی می‌شود و در اختیار یگان‌ها‌ی حفاظتی میراث قرار خواهد گرفت. بر این اساس مشکلی برای فعالیت نهادهایی که به دستگاه فلزیاب نیاز دارند به وجود نخواهد آمد و از سوی دیگر با تهیه شناسنامه برای هر فلزیاب، تخلف در این حوزه  شناسایی و مدیریت خواهد شد.

محسن  الف یکی از فروشندگان زیرزمینی فلزیاب‌ها می‌گوید:‌ خرید و فروش فلزیاب‌ها یک موضوع کاملا عادی شده است و با یک تلفن می‌توان فلزیاب را در منازل تحویل گرفت.

او که از واژه گنج‌یاب به جای فلزیاب استفاده می‌کند، عقیده دارد؛ ایران منطقه مناسبی برای حفاری‌های باستانی با استفاده از گنج‌یاب‌هاست و از این‌رو بسیاری از تولیدکنندگان با توجه به ممنوعیت فروش این کالاها در ایران، در کشورهای اطراف ایران دفتر فروش برای خود دایر کرده‌اند.

کارشناسان معتقدند نقص موجود در قوانین کنونی  مرتبط با فلزیاب‌ها همچون این‌که هیچ مجازاتی برای عاملان و مسببان درنظر گرفته نشده، باعث شده ایران به بهشت سارقان میراث فرهنگی تبدیل شود.

بر اساس اطلاعات موجود، لایحه پیشنهادی  سازمان میراث فرهنگی در زمینه شناسنامه‌دار کردن فلزیاب‌ها در دولت به تصویب رسیده و برای بررسی به کمیسیون قضایی مجلس ارائه شده است. باید دید این‌بار لایحه پیشنهادی با چه واکنشی از سوی مجلس شورای اسلامی روبه‌رو می‌شود.
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها