ذوب‌آهن و راهبرد جدید حرکت با ابراهیم‌زاده

مردی‌ که ‌به ‌اثبات ‌خود ‌می‌اندیشد

وقتی باشگاه‌های پرهواداری چون استقلال و پرسپولیس از گرفتن جشن ساده‌ای برای قهرمانی‌های خود عاجز می‌مانند ، برگزاری کنفرانس خبری معرفی سرمربی جدید تیم فوتبال باشگاه ذوب‌آهن حرکت رو به جلویی است که امیدواریم از این باشگاه به دیگر کانون‌های مورد توجه ورزشی تسری یابد.
کد خبر: ۱۸۴۶۲۶
منصور ابراهیم‌زاده طی 2 سال گذشته برای همه فوتبالدوستان ایرانی به چهره‌ای آشنا تبدیل شده است. مربی زحمتکش و بی‌ادعای اصفهانی که در سخت‌ترین شرایط تیم ملی ناچار به پذیرش موقت مسئولیت آن شد.

ابراهیم‌زاده در سردترین روزهای تاریخ شهر تهران، زمین غیر یخ‌زده‌ای برای تمرین پیدا نکرد، همان‌طور که در خلاء نبود رئیسی برای فدراسیون، مدیری برای طرح مسائل و مشکلات تیم ملی نیافت.

دیدار دوستانه تیمش با تیم ملی مالی به دلیل بارندگی شدید جزیره کیش لغو شد و سرانجام حین تمرین‌های تیم ملی از ناحیه آشیل پا بشدت آسیب دید و بناچار پای مصدوم خود را به تیغ جراح سپرد.

همه این بدشانسی‌ها بعلاوه عواملی دیگر، موجب تساوی تیم ملی در آغازین روز دیدارهای دور مقدماتی مقابل سوریه‌ای شد که تدارک 2 ماهه کاملی صرفا برای نپذیرفتن شکست از ایران ترتیب داده بود.

تساوی با سوریه، نخستین و آخرین نتیجه ثبت شده در کارنامه کاری مربی موقت تیم ملی بود. او به اصفهان بازگشت و مدتی را به استراحت و توانبخشی پای مصدومش پرداخت تا این که چندی پیش یکباره خبر انتصاب او به عنوان سرمربی جدید تیم فوتبال ذوب‌آهن پخش شد.

برای دیدار با ابراهیم‌زاده و آشنایی با دلایل این انتصاب و برنامه‌های او، چاره‌ای جز این نبود که در کنفرانس خبری معارفه ابراهیم‌زاده شرکت کنیم و مشروح آن را از نظر خوانندگان گرامی «جام‌جم» بگذرانیم.

در ابتدای جلسه و پس از آن که خاتون‌آبادی، مدیر روابط عمومی باشگاه، دلیل حضور نداشتن برخی چهره‌ها را در این کنفرانس تداخل زمان آن با مسابقه‌های مهم و پرجاذبه جام ملت‌های اروپا دانست، سعید آذری مدیرعامل باشگاه به معرفی سرمربی جدید و دلایل باشگاه برای این گزینش پرداخت و گفت: جالب است که تیم ذوب‌آهن مورد توجه وسیع رسانه‌هاست.

پارسال وقتی جورجویچ را به عنوان سرمربی برگزیدیم یکی از خبرنگاران در چنین جلسه‌ای گفت خدا به ذوب‌آهن رحم کند و دیدید که خدا ما را دوست داشت و پس از تغییراتی که در هفته هشتم به وجود آمد، تیم چنان حرکت رو به جلویی داشت که در هفته‌های پایانی، هر تیمی از رویارویی با ذوب‌آهن می‌ترسید و حتی اگر کمی خوش‌شانس‌تر بودیم می‌توانستیم با کسب رتبه چهارم، لیگ را تمام کنیم.

امسال هم بنا به دلایلی ابراهیم‌زاده را به عنوان سرمربی انتخاب کردیم که مهم‌ترینش این 2 دلیل است: 

1- بومی بودن او به عنوان یک افتخار برای ماست؛ هرچند بومی بودن شرطی لازم ولی غیرکافی است. 

2- مربی جدید از افتخارات داخلی و بین‌المللی بالایی در هر 2 رده ملی و باشگاهی برخوردار است.

برای کمتر مربی ایرانی اتفاق افتاده که در بالاترین رده باشگاه‌های جهان حضور داشته باشد و در لیگ ایران و آسیا عملکردی درخشان نشان دهد. معتقدیم اگر فرصت بیشتری به ابراهیم‌زاده در تیم ملی هم داده می‌شد او نتایج مطلوبی ارائه می‌کرد.

ضمن ابراز رضایت و تشکر از زحمات ذوالفقارنسب، اکنون فردی سکاندار تیم ما شده که از گوشت و پوست و استخوان ماست، مدارج مختلف بازیگری، مربیگری و تدریس در پایه(‌ (A.F.C را طی کرده است و مطمئنم تا پایان هفته هشتم، همگان را از عملکرد خود به تحسین وامی‌دارد.

کاپیتان اسبق تیم ملی یا سرپرست جدید

آذری به دنبال معرفی ابراهیم‌زاده، علی شجاعی کاپیتان اسبق تیم ملی را نیز به عنوان سرپرست جدید تیم اینچنین معرفی کرد: او از نمادهای باشگاه ما محسوب می‌شود. درخشان‌ترین افتخارش حضور در جام جهانی 1978 است و ضمن برخورداری از حسن شهرت اخلاقی، تجربه مسئولیت‌های اجرایی را هم در سازمان تربیت بدنی دارد.

قطع دست دلال‌ها

ابراهیم‌زاده که بقیه صحبت‌هایش را در قالب پرسش و پاسخ با اهالی رسانه و کارشناسان ادامه می‌داد، اضافه کرد: قصد داریم کمترین ریزش را میان نفرات تیم داشته باشیم و تیم را با 2 راهکار تقویت کنیم: 

1- استفاده از بازیکنان تیم‌های  دیگر

2-  تقویت تیم از طریق بازیکنان تیم‌های پایه و زیرمجموعه.

قصد دارم به برزیل سفر کنم و بازیکنانی را که با برنامه‌هایم تناسب دارند جذب تیم کنم. چنین شیوه‌ای با قطع دست دلال‌ها موجب می‌شود بازیکنان کاملا موثری را با قیمتی کمتر از بازیکنان لیگی خودمان در اختیار بگیریم. آنچه مسلم است ذوب آهن فصل پیش 3 دروازه‌بان کاملا آماده و شاخص داشت، ولی در تمام خطوط اعم از دفاع، میانی و حمله نیازمند تقویت است.

به بومی‌گرایی صرف در فوتبال حرفه‌ای هیچ اعتقادی ندارم و همواره درصدد آوردن بازیکنان مفید و موثرم.

تنها اشکال لوکا بوناچیچ‌

سرمربی جدید ذوب آهن می‌گوید: از یاوری، عاطف و کربکندی تجربه‌ها و درس‌های زیادی آموخته‌ام که مهم‌ترین آنها اصول‌گرایی است. با به‌کارگیری این تجربه‌ها از جمله چگونگی استفاده از بازیکنان جوان در تیم، به دنبال راهکارهای مثبتی هستم که صرفا در زمین نیست و حتی به برقراری ارتباط معقول تازه‌ای با تماشاگران می‌اندیشم.

دوران همکاری با لوکا بوناچیچ هم برایم کاملا مفید بود. او مربی خیلی خوبی بود که به هیچ وجه مشکلی بین ما وجود نداشت. تنها اشکالش این بود که صحبت‌هایش را با عصبانیت طرح کرد.

بازی تدارکاتی در ترکیه‌

ابراهیم‌زاده معتقد است تیمی در طول فصل مسابقه‌ها افت نمی‌کند که دوره تدارکاتی پیش از فصل خود را درست و کامل انجام داده باشد. به همین منظور ما طبق برنامه 2 هفته نخست را در اصفهان کار می‌کنیم، سپس از 8 تیر در منطقه چادگان واقع در حومه غربی اصفهان اردو می‌زنیم، پس از یک هفته دوباره به اصفهان برمی‌گردیم و از 21 تیر تا سوم مرداد اردویی در آنکارا برگزار خواهیم کرد که در آن 3 تا 4 بازی تدارکاتی با تیم‌های ترکیه‌ای خواهیم داشت و در مجموع تا 15 مرداد و شروع لیگ 8 بازی تدارکاتی برگزار خواهیم کرد.

مجید صالح، مربی جدید

برای حفظ آرامش تیم، همکارانی متناسب با دیدگاه خاص خودم انتخاب می‌کنم. همکاران موفقی که ایده داشته باشند و بتوانند بحث و ایده‌های مفیدی ارائه کنند.به همین دلیل مجید صالح را به عنوان مربی تیم انتخاب کرده‌ام. امینی‌زاد مربی بدنساز فصل گذشته و تومیسلاو مربی دروازه‌بان‌های تیم را هم حفظ کرده‌ایم، ضمن این که بزودی یک فرد دیگر را هم به کادر فنی اضافه خواهیم کرد.

راهبرد فنی حین بازی‌

گویا ابراهیم‌زاده به مکتب سپاهان لوکا  که مبتنی بر تمرکز دفاعی و استفاده صرف از ضدحملات گزنده بود  اعتقاد صرف ندارد. او می‌گوید: تیم باید براساس شرایط بازی هم بخوبی حمله و هم بخوبی دفاع کند و این در شرایط گوناگون، طرق متفاوتی را می‌طلبد.

یک اتفاق ساده مرا سرمربی کرد

ابراهیم‌زاده جریان سرمربی شدن خود را بر اثر اتفاقی ساده برمی‌شمارد که کمتر فردی در کنفرانس می‌تواند بپذیرد تمام ماجرا همین بوده است. چند ماه پیش برای بازی سپاهان با ذوب آهن به ورزشگاه رفته بودم. از آنجا که پایم هنوز مصدوم بود نمی‌توانستم از سکوها بالا بروم و ناگزیر روی سکوهای پایین ورزشگاه که اتفاقا آفتابی و گرم‌‌تر از بقیه ورزشگاه بود، نشستم.

دقایقی بعد سرمای هوا موجب شد که برخی مدیران فوتبالی مثل تابش، افرا و یاوری هم به همان بخش ورزشگاه بیایند و با هم راجع به بازی صحبت کنیم. فردای آن روز یکی از روزنامه‌های ورزشی این ماجرا را منعکس کرد و سپس ضمن تماسی از باشگاه ذوب آهن دعوت به مذاکره شدم. من هم که مربی فدراسیون بودم از فدراسیون فوتبال و ساکت (مدیرعامل سپاهان)‌ کسب اجازه کردم و بعد صحبت‌های ما با آذری و افرا به اینجا کشیده شد.

قرار نبود در تیم ملی بمانم‌

ابراهیم‌زاده درخصوص مسوولیت کوتاه مدتش در تیم ملی می‌گوید: واقعیت این است که اصلا قرار نبود من سرمربی تیم ملی باشم یا در تیم زمانی طولانی کار کنم و صرفا از روی ضرورت در بازی رفت با سوریه، مسوولیت به من سپرده شد.

از روز اولی که در سپاهان بودم و پیشنهاد حضور در تیم ملی مطرح شد، قرار همین بود که در صورت حضور مربی خارجی، من دستیار اول ایرانی او باشم.

به هر حال در سخت‌ترین شرایط، مسوولیت تیم ملی به من سپرده شد. آن زمان، فدراسیون مدیر نداشت و با مشکل مالی روبه‌رو بود. هوای بسیار بد حتی پروازها را لغو کرده بود. به قطر رفتیم و بازی تدارکاتی انجام دادیم، ولی وقتی دوباره به تهران برگشتیم حتی زمین مناسبی برای تمرین پیدا نمی‌شد.

حتی وقتی هانزاروستوک با ما بازی کرد برای رفتن از تهران با مشکل سرمای شدید و لغو پروازها روبه‌رو شد و بناچار ماند. ما در حالی این شرایط را سپری می‌کردیم که سوریه‌ای‌ها حدود 2 ماه برای نباختن از ما در اردوی تدارکاتی به سر می‌بردند.

به هر حال حجم بالای پرسش و پاسخ‌ها موجب شد کنفرانس خبری ذوب‌آهن تا پاسی از شب طول بکشد، مساله‌ای که نشان‌دهنده میزان حساسیت افکار عمومی و رسانه‌ها (به عنوان نمایندگان آن)‌ به مقوله فوتبال در جامعه ماست. پس بجاست دیگر باشگاه‌های لیگ برتر و مسئولان اجرایی در بخش‌های مختلف فدراسیون و هیات‌های فوتبال، توجه بیشتری به برگزاری چنین جلساتی و ارائه اطلاعات به صورت رودررو اختصاص دهند.

هدف،‌حضور ‌در ‌لیگ ‌آسیا

منصور ابراهیم‌زاده به تشریح اهداف و برنامه‌های خود پرداخت و گفت: این که چرا در چنین مقطعی تصمیم گرفتم به عنوان سرمربی مشغول کار شوم به پایان کارم در آموزش و پرورش مربوط می‌شود. سال‌ها به عنوان معلم در آموزش و پرورش کار کرده‌ام و تصمیمم این بود که پس از جدایی از حرفه اصلی خود، تمرکزم را روی سرمربیگری بگذارم، هرچند در مقاطعی سرمربی تیم‌های سپاهان و سازمان گوشت هم در لیگ کشوری بوده‌ام.

شناخت کامل از تیم ذوب‌آهن و بازیکنانش، همچنین اعتقاد به برخورداری تیم‌های اصفهانی از مدیریت منسجم و دارای برنامه، مهم‌ترین انگیزه‌های حضورم در این تیم است.

تیمی که سال گذشته جایگاه خوبی داشت، ولی من را به منظور حرکت در جهت راهبرد جدید جذب کرد. راهبرد تازه ذوب‌آهن، حضور در جمع‌ برترین‌های لیگ و راهیابی به لیگ قهرمانان آسیاست.

مجید عباسقلی‌

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها