بیانیه پایانی اجلاس کویت؛

حمایت از تلاشهای امنیتی دولت مالکی

در بیانیه‌ پایانی نشست گسترده‌ وزیران خارجه‌ کشورهای همجوارعراق، شورای امنیت و کشورهای گروه هشت اعلام شد،هدف از این نشست ادامه‌ هماهنگی و همکاری کشورهای همجوار و حمایت از تلاش‌های دولت و ملت عراق جهت برقراری امنیت و صلح دایمی بوده است.
کد خبر: ۱۶۹۸۰۵

به گزارش ایسنا، در بیانیه ‌نشست وزیران امور خارجه کشورهای همجوارعراق که بنا به درخواست دولت کویت و جمهوری عراق برگزار شد بر احترام به وحدت ملی، حاکمیت کامل و تمامیت ارضی، حفظ هویت عربی و اسلامی عراق تاکید شد.

در این بیانیه هم‌چنین کشورهای همجوارعراق خود را ملزم به حفظ و کنترل مرزهای مشترک با عراق و عدم دخالت در امور داخلی این کشور و تاکید بر حق ملت عراق در تعیین سرنوشت سیاسی خود دانستند.

در این بیانیه هم‌چنین آمده است: حمایت کامل از عراق، ملت و تلاش‌های دولت و پارلمان در راستای تحقق اهداف عراق به طور صحیح در راستای ایجاد عراقی شکوفا، متحد، دموکرات و تضمین مشارکت عراقی‌ها در روند سیاسی ضروری است.

                                               تاکید بر وحدت ملی عراق

هم‌چنین تاکید بر تعهدات جامعه جهانی و کشورهای همجوار عراق در زمینه‌ برقراری صلح و ثبات در عراق و تاثیر مثبت برقراری امنیت در این کشور برامنیت منطقه از دیگر مسائل مورد توافق کشورهای همجوار در این نشست بوده است.

این کشورها هم‌چنین از ایجاد راهکاری در زمینه‌ حمایت از عراق استقبال کردند.

در این نشست هم‌چنین اقدامات سه کمیته‌ انرژی، آوارگان و امنیت که در دو کنفرانس قبلی تشکیل شده بود، مورد بررسی قرار گرفت و اجرای طرح‌های این سه کمیته و نشست‌های آتی این سه کمیته که به ترتیب نشست کمیته‌ امنیتی در دمشق، کمیته‌ی انرژی دراستانبول و کمیته‌ آوارگان در امان که در آ‌ینده‌ نزدیک برگزار خواهد شد، مورد ارزیابی قرار گرفت.

بر اساس بیانیه‌ پایانی این نشست تقویت و حمایت از سازمان‌های منتخب وابسته به دولت، تحکیم مذاکرات سیاسی و آشتی ملی، حمایت از گروه‌های ضعیف، افزایش حمایت از آوارگان داخلی و خارجی، افزایش حمایت از حقوق بشر، اصلاحات قضایی و قانونی از دیگر مسایل مورد توافق وزیران امور خارجه بوده است.

وزیران امور خارجه‌ کشورهای همجوار عراق تمام عراقی‌ها را به ورود به مذاکرات سیاسی گسترده جهت حفظ وحدت ملی عراق فراخواندند.

کشورهای همجوار عراق هم‌چنین از نقش دولت عراق در زمینه‌ تحقق آشتی ملی تقدیر کرده و از اتحادیه‌ عرب خواستند به تلاش‌هایش در این زمینه ادامه دهد.

این بیانیه هم‌چنین از نقش نیروهای امنیتی عراق در رویارویی با تهدیدات شبه نظامیان و تعهد دولت در قبال خلع سلاح تمام شبه نظامیان تقدیر شده است.

در بیانیه پایانی نشست وزرای امور خارجه‌ کشورهای همسایه عراق هم چنین بر اصل هویت ملی عراق تاکید شده و از نمایندگان اقشار مختلف مردم این کشور خواسته شده که در راستای تحکیم وحدت ملی و با صرفنظر از گرایش‌های سیاسی، مذهبی و نژادی عمل کنند، بگونه‌ای که تعدد فرهنگی در این کشور عاملی برای حفظ وحدت بین عراقی‌ها باشد نه عامل تفرقه و نفاق.

در این بیانیه هم چنین از سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ ای از جمله یونسکو و آیسیکو خواسته شده تا در راستای حفظ میراث فرهنگی و تاریخی عراق که در جریان جنگ آمریکا علیه این کشور دچار ضرر و زیان شده تلاش کنند و از کشورهای همسایه و جامعه‌ بین‌المللی نیز خواسته شده تا عراقی‌ها را در بازگرداندن آثار باستانی ربوده شده از این کشور یاری دهند.

                                             تقدیر از نقش سازمان ملل در عراق

وزرای امور خارجه‌ کشورهای همسایه عراق هم‌چنین حمایت از آوارگان عراق و رفع احتیاجات آنها را مسوولیت دولت عراق و جامعه بین‌المللی دانسته و از تلاش‌های سوریه و اردن که میزبان تعداد زیادی از آوارگان عراقی هستند، تقدیر شد.

در این بیانیه بر اهمیت کنفرانس پیمان بین‌المللی با عراق جهت تحقق صلح سیاسی در این کشور و بازسازی آن تاکید شده و شرکت کنندگان در این نشست متعهد شده‌اند تا دولت عراق را در انجام اصلاحات سیاسی و اقتصادی سازماندهی و بازسازی نیروهای این کشور یاری دهند.

در بیانیه پایانی این نشست به نقش سازمان ملل متحد در عراق اشاره شده و از نقش مهمی که هیات این سازمان در کمک به رشد و توسعه عراق ضمن هماهنگی با نیروهای امنیتی این کشور ایفا می‌کند، تقدیر شده است.

شرکت کنندگان در این نشست هم چنین از تمامی کشورها به ویژه همسایگان عراق خواستند تا سفارت‌ها و یا دفاتر دیپلماتیک شان را در عراق گشوده و یا بازگشایی کنند و هر چه سریعتر نمایندگان دیپلماتیک ‌شان را به این کشور اعزام کنند.

در این بیانیه هم چنین از اقدام سازمان کنفرانس اسلامی مبنی بر گشایش دفتر این سازمان در بغداد و هم چنین اعلام آمادگی کشورهایی که قصد گشایش سفارت‌هایشان را در عراق دارند استقبال شده است.

در این بیانیه جنایات جنگی حکومت سابق عراق علیه غیر نظامیان عراقی و هم چنین غیر نظامیانی که در جریان حملات حکومت صدام علیه ایران و کویت کشته شده‌اند، محکوم شده و شرکت کنندگان در این نشست تاکید کرده‌اند که این جنایات نقض آشکار قوانین حقوق بشر بوده است؛ لذا از تمامی طرفهای ذیربط این پرونده خواسته شده ضمن همکاری با کمیته‌ صلیب سرخ جهانی در خصوص پرونده‌ مفقودین کویتی و دیگر کشورها هرچه سریعتر این پرونده را به سرانجام برساند.

                                           محکومیت عملیات تروریستی در عراق

در بیانیه پایانی این نشست هم چنین اقدامات تروریستی در عراق به شدت محکوم شده و از همه خواسته شده تا دولت عراق را در سرکوب تروریسم یاری دهند به گونه‌ای که تروریست‌ها نتوانند از خاک این کشور علیه کشورهای همسایه استفاده کنند.

وزرای امور خارجه‌ همسایگان عراق پایبندی‌شان را به قطعنامه‌ها و توافقنامه‌های بین‌المللی از جمله قطعنامه‌های 1546 سال 2004 و 1618 سال 2005 در خصوص مبارزه با فعالیت‌های تروریستی و ممانعت از فعالیت تروریست‌ها در خاک کشورهای همسایه علیه عراق اعلام کرده‌اند.

در این بیانیه هم چنین از تلاشهای مشترک دولت عراق و کشورهای همسایه جهت جلوگیری از ورود تروریست‌ها و سلاح‌های غیر قانونی به عراق اعلام حمایت شده و بر اهمیت تحکیم و گسترش همکاری‌ها بین طرفین جهت حفظ و کنترل مرزهای مشترک و جلوگیری از حمایت‌های غیر قانونی مالی و لجستیکی از سازمان‌های تروریستی تاکید شده است.

                 برگزاری نشست آتی وزرای خارجه کشورهای همسایه عراق در بغداد

وزرای امور خارجه‌ همسایه عراق هم چنین پایبندی‌شان را به تصمیم‌های اتخاذ شده در نشست‌های وزرای کشور همسایگان عراق اعلام کردند.

در پایان این بیانیه از برگزاری کنفرانس اتحادیه‌ پارلمانی عربی در شهر اربیل که 11 مارس 2008 برگزار شد استقبال شده و شرکت کنندگان در نشست کویت از دولت کویت به دلیل میزبانی این کنفرانس تقدیر کردند و آمادگی شان را برای برگزاری چهارمین نشست گسترده‌ وزرای امور خارجه‌ همسایگان عراق در بغداد اعلام کردند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها