عفو بین‌الملل:

1200نفر سال گذشته اعدام شدند

سازمان عفو بین‌الملل در گزارشی اعلام کرد که دستکم هزار و 200 نفر در سال گذشته در جهان اعدام شده‌اند و چین در استفاده از مجازات اعدام در مقام نخست دنیا قرار دارد.
کد خبر: ۱۶۸۲۷۴

به گزارش فارس ، این سازمان که در زمینه حقوق بشر فعالیت می‌کند و مقر آن در لندن واقع است امروز در بیانیه خود هشدار داد که آمار ارایه شده تنها برآوردی حداقلی است و شمار واقعی اعدام‌ها را نمی‌توان معلوم کرد چرا که در بسیاری از کشورها اینگونه مجازات‌ها بطور محرمانه انجام می‌شوند.

عفو بین‌‌الملل در این بیانیه افزود: «استفاده مخفیانه از مجازات مرگ باید متوقف شود. پرده‌ای که در اطراف این مجازات کشیده شده باید برداشته شود.»

این سازمان تصریح کرد: «دولت‌های بسیاری هستند که ادعا دارند افکار عمومی از این اعدام‌ها حمایت می‌کنند. پس مردم حق دارند بدانند به نام آنها چه کارهایی انجام می‌شود.»

عفو بین‌الملل در ارایه آمار اعدام‌های سال گذشته نوشت: «در سال 2007 دستکم هزار و 252 نفر در 24 کشور اعدام شدند که 88 درصد از این اعدام‌ها در چین، عربستان، پاکستان و آمریکا صورت گرفته است. این پایین‌ترین آمار است و رقم واقعی بطور حتم بیش از این موارد است.»

این سازمان بطور خاص از پکن که میزبان بازیهای المپیک در ماه اوت است خواست به استفاده محرمانه از مجازات اعدام خاتمه داده و جزئیات استفاده از مجازات مرگ را اعلام دارند.

70 مورد جرم در چین در زمره اعمالی است که برای آن مجازات اعدام تعیین شده است. اختلاس مالیاتی، ربودن رسیدهای مالیات مضاعف، تخریب تاسیسات برق، فروش داروهای تقلبی، دزدی،‌ رشوه‌خواری و جرایم مربوط به مواد مخدر از جمله این موارد به شمار می‌روند. 

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها