آمادگی امدادی برای ال‌نینو

با توجه به هشدارهای سازمان هواشناسی و مدیریت بحران کشور، جمعیت هلال‌احمر و شبکه امداد و نجات در بالاترین سطح آمادگی قرار گرفته‌اند. هلال‌احمر برای تمام مخاطرات و تهدیدات احتمالی در طول سال طرح عملیاتی دارد و نیروهای عملیاتی نیز متناسب با هر مخاطره، با تجهیزات تخصصی مربوط به آن تمرین می‌کنند.
کد خبر: ۱۵۶۹۲۸۰
نویسنده محمدحسین کبادی/ معاون عملیات سازمان امداد و نجات

در پی هشدارهای مرتبط با پدیده ال‌نینو نیز جلسات متعددی با مدیران عامل و معاونان امداد استان‌ها برگزار شده و به تمام مناطق کشور، شعب، مراکز عملیاتی و پایگاه‌های امداد و نجات ابلاغ شده است تجهیزات مربوط به سیلاب و مخاطرات اقلیمی از انبارها خارج، سرویس و با حضور نیروهای تخصصی در میدان آزمایش شود. این تمرین‌ها نیز مستندسازی می‌شود تا نیروهای عملیاتی بدانند در هر منطقه و با استفاده از هر تجهیزاتی، چه اقدام مؤثری باید انجام دهند.

تمام شعب هلال‌احمر متناسب با مخاطرات و تهدیدهای محیطی، طرح‌های عملیاتی خود را آماده کرده‌اند و در همین چارچوب، ظرفیت نیروها و تجهیزات امدادی نیز متناسب با شرایط هر منطقه پیش‌بینی شده است. برای اسکان اضطراری، در درگاه ملی امداد بیش از ۱۳ هزار محل در سراسر کشور مشخص شده و انبارهای امدادی نیز از نظر تجهیزات زیستی و اقلام امدادی در بالاترین سطح آمادگی قرار دارند. همچنین اقلام مورد نیاز بر اساس استانداردهای تعیین‌شده در انبارها موجود است و در زمان وقوع حادثه، ظرفیت‌های امدادی متناسب با نوع مخاطره در دسترس قرار خواهد گرفت و از این بابت کمبودی نداریم.

تیم‌های سگ‌های زنده‌یاب نیز به‌طور مستمر تمرین می‌کنند و متناسب با شرایط اقلیمی و احتمال وقوع سیلاب، تمرین‌های جست‌وجو در مناطق گل‌ولای و مناطق سیل‌زده را انجام داده‌اند. در کنار آن، یگان‌های بالگردی و پهپادی بر اساس طرح عملیاتی مرکز امداد هوایی در نقاط مختلف کشور پراکنده شده‌اند و در نزدیکی مناطقی که احتمال نیاز به امدادرسانی گسترده وجود دارد، مستقر هستند.

تیم‌های واکنش سریع و سایر نیروهای عملیاتی نیز دوره‌های توان‌افزایی مرتبط با مخاطرات اقلیمی را پشت سر می‌گذارند. برای نمونه، تیم‌های واکنش سریع و سیلاب کشور در روزهای اخیر در استان مازندران با قایق‌های جیمینی و تجهیزات پیشرفته، چهار روز در یک اردوی شبانه‌روزی با مربیان سیلاب تمرین کردند و پس از بازگشت، این آموزش‌ها را به سایر نیروهای عملیاتی استان‌های خود منتقل می‌کنند.

این آموزش‌های منطقه‌ای سازمان امداد و نجات در استان‌هایی مانند اصفهان، خراسان شمالی و گیلان نیز در حال انجام است و تیم‌های عملیاتی در قالب دوره‌های به‌روزرسانی، آمادگی خود را برای مواجهه با مخاطرات مختلف حفظ می‌کنند. همزمان، مراکز عملیات اضطراری هلال‌احمر نیز به صورت ۲۴ ساعته از طریق شماره ملی ۱۱۲ آماده پاسخگویی و ارائه خدمات امدادی هستند. این آمادگی‌ها با هدف تسریع در امدادرسانی به هموطنان و کاهش زمان پاسخگویی در صورت وقوع حوادث و مخاطرات احتمالی دنبال می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات
پوشش آتش‌نشانی در مسیر رشد

معاون دبیر ستاد هماهنگی امور ایمنی و آتش‌نشانی کشور در گفت‌وگو با «جام‌جم» به تشریح آخرین وضعیت تجهیزات و ظرفیت عملیاتی آتش‌نشانی می‌پردازد

پوشش آتش‌نشانی در مسیر رشد

۲۰۰ بار اهدای زندگی

حسین زمانی، بازیگر تلویزیون در گفت‌و‌گوی اختصاصی با روزنامه «جام‌جم» از ۲۰۰ بار اهدای خون و ترویج فرهنگ ایثار می‌گوید

۲۰۰ بار اهدای زندگی

نیازمندی ها