رویداد تازه متمرکز بر امور جوانان تلاش می‌کند سه‌گانه محله، فضای مجازی و رسانه را برای تابستان کلید بزند

هم‌افزایی ملی برای اوقات فراغت جوانان

درست یک روز پیش از آغاز تابستان نمایندگان دستگاه‌های مرتبط با امور جوانان در سازمان صداوسیما گرد هم آمدند تا برای پربار شدن اوقات فراغت جوانان و گسترش کسب و کارهای کوچک دست به دست هم دهند. این همکاری با امضای تفاهم‌نامه‌ای شکل رسمی به خود گرفت تا مساجد را پایگاهی برای مهارت‌آموزی دانش‌آموزان قرار دهند. غنی‌سازی اوقات فراغت، توسعه کسب‌وکارهای خرد و کارآفرینی در بستر مساجد رویداد ملی ایران‌جوان معرفی شد تا این امید را به جوانان بدهد که تابستان امسال متفاوت‌تر از هر سال خواهد گذشت. 
درست یک روز پیش از آغاز تابستان نمایندگان دستگاه‌های مرتبط با امور جوانان در سازمان صداوسیما گرد هم آمدند تا برای پربار شدن اوقات فراغت جوانان و گسترش کسب و کارهای کوچک دست به دست هم دهند. این همکاری با امضای تفاهم‌نامه‌ای شکل رسمی به خود گرفت تا مساجد را پایگاهی برای مهارت‌آموزی دانش‌آموزان قرار دهند. غنی‌سازی اوقات فراغت، توسعه کسب‌وکارهای خرد و کارآفرینی در بستر مساجد رویداد ملی ایران‌جوان معرفی شد تا این امید را به جوانان بدهد که تابستان امسال متفاوت‌تر از هر سال خواهد گذشت. 
کد خبر: ۱۵۵۷۰۵۰
نویسنده امیر گودرزی - گروه رسانه
 
در این نشست با حضور نمایندگان معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌ جمهوری، معاونت امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، معاونت پرورشی وزارت آموزش ‌و پرورش، معاونت تعلیم‌ و تربیت سازمان بسیج مستضعفان، سازمان آموزش فنی ‌و حرفه‌ای کشور، سازمان جوانان جمعیت هلال ‌احمر، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی_هنری مساجد کشور مقرر شد برنامه‌ها و پیشنهادهای ارائه ‌شده از سوی دستگاه‌های مختلف، در قالب «سند اقدام» تدوین شده و پیش‌نویس آن براساس برنامه‌های اعلام ‌شده تهیه شود. 

هوای گرم این روزها رسیدن تابستان را خبر می‌دهد و این فصل برای دانش‌آموزان مساوی است با تعطیلات طولانی سه‌ماهه. شاهید مظفری، رئیس مرکز طرح و برنامه ‌و بودجه سازمان صداوسیما باور دارد با برنامه‌ریزی و دست به دست هم دادن دستگاه‌های مختلف تابستانی متفاوت برای جوانان رقم می‌خورد. او در این نشست با اشاره به اهمیت غنی‌سازی جوانان و نوجوانان در مسیر قرارگاهی سند تحول رسانه ملی گفت: در شرایطی که جوانان این روزها در میدان حضور دارند و بیش از هر زمان برای همدلی و همگرایی آماده هستند لازم است از سوی دستگاه‌‌های مختلف به هم‌افزایی ملی به شکل جامع دست پیدا کنیم. موضوع غنی‌سازی اوقات فراغت باید با یادگیری، مهارت‌آموزی و اشتغال در سه‌گانه محله، فضای مجازی و رسانه ملی همراه باشد. از این ‌رو دستگاه‌‌هایی به این رویداد دعوت شده‌اند که سند تحول‌شان مبتنی ‌بر این نهضت ملی شکل گرفته‌ ‌است. 
رئیس مرکز طرح و برنامه ‌و بودجه با اشاره به کارویژه رسانه ملی در این رویداد گفت: ثبت تصویر و نمایش تلاش‌ها و موفقیت‌های نوجوانان در قالب برنامه‌‌های رادیویی و تلویزیونی و تشکیل باشگاه مخاطبان با عنوان «پیام‌آوران»، سهم روایت مردمی و هم‌افزایی این رویداد را برعهده دارد. 

مظفری گفت:‌ این رویداد با همکاری قرارگاه نشاط‌ و کارگروه جوان مومن انقلابی در رسانه ملی شکل گرفته و پیگیری و اجرای تخصصی موضوعات مرتبط با این تفاهم‌نامه، به کارگروه‌های تخصصی ازجمله‌ کارگروه‌های آموزش و توانمندسازی، نشاط و سرگرمی،‌ روایت پیشرفت، رسانه و فرهنگ‌سازی و‌ کودکان و نوجوانان زیر نظر شورای راهبری ملی سپرده ‌شده ‌است. 

 توسعه آموزش مهارت‌محور در بستر مساجد 

وی با اشاره به این تفاهم‌نامه و همکاری مشترک طرفین افزود: موضوع تفاهم‌نامه در زمینه غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان از طریق آموزش و توانمندسازی مهارتی در بستر مساجد کشور، توسعه کسب‌وکارهای خرد و خانگی، تامین مالی و اعتبار خرد، تسهیل ارتباط با بازار، ایجاد و توسعه زیرساخت‌های فروشگاهی و دیجیتال، فرهنگ‌سازی و برنامه‌سازی رسانه‌ای، حمایت از اشتغال زنان، هنرجویان (دانش‌آموزان) و خانواده‌ها و نیز توسعه اکوسیستم کارآفرینی مهارت‌محور است. 

رئیس مرکز طرح و برنامه‌ و بودجه با اشاره به ترویج، بازنمایی و هم‌افزایی مجموعه‌‌های حاضر در این رویداد درراستای غنی‌سازی اوقات فراغت کودکان، نوجوانان و جوانان اظهار کرد: توسعه آموزش مهارت‌محور در بستر مساجد، افزایش مهارت، اشتغال، تولید و اتصال به بازار کار جوانان، ترویج فرهنگ کارآفرینی و افزایش نرخ رشد کل هنرجویان کشور و توسعه و تقویت بازار مجازی و غیرمجازی نوجوانان کارآفرین ازجمله اهداف این رویداد است. 

مظفری سهم رسانه ملی را در این رویداد چنین برشمرد: رسانه ملی با اهتمام بر ترویج و بازنمایی اقدامات و خدمات طرفین تفاهم‌نامه در زمینه غنی‌سازی اوقات فراغت کودکان، نوجوانان و جوانان کشور در چارچوب رویداد ملی ایران‌جوان اقداماتی را برعهده گرفته که این امور بر‌عهده ستادهای «آموزش»، «نشاط و سرگرمی»، «کودک و نوجوان» و «روایت پیشرفت» ذیل قرارگاه «ایران همدل» معنی پیدا کرده‌ است. 

وی همچنین از ساماندهی و سازماندهی باشگاه مخاطبان رویداد ملی ایران‌‌جوان در قالب طرح «پیام‌آوران» و ثبت و بازنمایی آثار رسیده از سوی طرفین خبر داد و گفت: استفاده از ظرفیت شبکه‌های ملی و استانی در کنار همراهی بسترهای دیجیتال ما را در این رویداد به موفقیت خواهد رساند. 

 تفاهم‌نامه‌ای برای هم‌افزایی ملی 

در ادامه این نشست، نمایندگان دستگاه‌های مختلف به تشریح برنامه‌های خود برای اوقات فراغت نوجوانان و جوانان پرداختند. محسن باقری‌نیا، مدیر کل طرح‌های ملی و فراگیر جوانان وزارت ورزش و جوانان، از برگزاری ۱۲۲هزار برنامه در حوزه اوقات فراغت که بیش از دو میلیون و ۷۰۰هزار نفر در سال گذشته در آنها مشارکت داشتند سخن گفت. مصطفی پردلی، مسئول کانون علوم و فناوری‌های نوین ایران وابسته به کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به راه‌اندازی این بخش جدید در کانون گفت: از برنامه‌‌های این کانون با تمرکز بر حوزه‌هایی همچون هوش مصنوعی، رباتیک، سلول‌های بنیادی، زیست‌فناوری و فناوری‌های نوین است  و «ایستگاه آموزشی تابستان» و پویش بین‌المللی «جست‌وجوی سیارک‌ها» به‌عنوان یکی از مهم‌ترین برنامه‌های این مجموعه است. غلامحسین محمدی، معاون سازمان آموزش فنی ‌و حرفه‌ای کشور با اشاره به همکاری این سازمان با دستگاه‌های مختلف در طرح ملی ایران‌جوان گفت: با هماهنگی انجام ‌شده میان مجموعه‌های فعال در حوزه اوقات فراغت و با همراهی رسانه ملی تلاش می‌کنیم خدمات آموزشی و مهارتی مناسبی را در اختیار نوجوانان و جوانان کشور قرار دهیم. 

علی سعیدی، نماینده وزارت آموزش ‌و پرورش نیز‌ با اشاره به آغاز فعالیت ستاد اوقات فراغت این وزارتخانه از چند ماه گذشته گفت: حرکت از «مخاطب‌محوری» به سمت «کنشگری مسئولانه» دانش‌آموزان، گسترش فعالیت‌ها از فضای مدرسه به محله و مشارکت در شناسایی و حل مسائل محلی و عبور از گزارش‌محوری و حرکت به‌سمت ارزیابی‌های میدانی و واقعی سه محور مهم این وزارتخانه در رویداد ایران جوان است. در ادامه الهام ساوالانپور، نماینده معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری با اشاره به نقش ستادی این معاونت اظهار کرد: این مجموعه مجری مستقیم برنامه‌های اوقات فراغت نیست اما در کنار دستگاه‌های اجرایی قرار دارد و تلاش می‌کند زمینه همکاری و هماهنگی میان نهادهای مختلف را فراهم کند. وی همچنین بر ضرورت توجه ویژه به نیازهای دختران نوجوان در این رویداد تاکید کرد. 

تاج تقی‌نژاد، نماینده سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر نیز گفت: امروز بیش از چهار میلیون نفر در سامانه «هلال من» عضو هستند و این ظرفیت می‌تواند با هم‌افزایی دستگاه‌های حاضر در رویداد ملی ایران‌جوان در مسیر غنی‌سازی اوقات فراغت نوجوانان و جوانان به‌کار گرفته شود.  

روایتگری جوانان؛ راهبرد رسانه ملی برای غنی‌سازی اوقات فراغت 


شاهید مظفری، رئیس مرکز طرح و برنامه و بودجه سازمان صداوسیما، در حاشیه این مراسم در گفت‌وگو با جام‌‌جم گفت: این رویداد یک حرکت رسانه‌ای با هدف فراهم‌سازی ظرفیت‌های صداوسیما برای پوشش خلاقانه و متفاوت زحمات دستگاه‌های مختلف در حوزه غنی‌سازی اوقات فراغت جوانان و نوجوانان است. وی افزود: هدف اصلی ما این است که با بهره‌گیری از شیوه‌های نو، الگوهای موفق در این زمینه را ضریب دهیم و به‌گونه‌ای عمل کنیم که روایت این فعالیت‌ها نه از سوی سازمان بلکه از زبان خود جوانان و نوجوانان به‌عنوان خدمت‌گیرندگان اصلی شنیده شود. نظارت مردمی و مشارکت مستقیم جوانان در اطلاع‌رسانی، از ارکان اصلی این طرح است که باعث هم‌افزایی بین حوزه‌ها شده و در نهایت به بهره‌برداری بهتر از ظرفیت‌های تابستان منجر خواهد شد. 

مظفری در پاسخ به سوالی درباره نقش صداوسیما در این رویداد توضیح داد: سازمان صداوسیما در این طرح وارد لایه اجرا و عملیات نمی‌شود بلکه خود را مکلف به اجرای پنج کارکرد کلیدی می‌داند که براساس سرواژه‌های کلمه «رسانه» تعریف شده‌اند. 

وی افزود: از نظر ما «ر» در رسانه به‌معنای روایتگری، «سین» به‌معنای سازماندهی، «الف» به‌معنای اطلاع‌رسانی، «نون» به‌معنای نظارت مردمی و «هـ» به‌معنای هم‌افزایی است. او تصریح کرد: برای تحقق این اهداف، تفاهم‌نامه‌هایی با دستگاه‌های مربوطه امضا شده است تا با تبادل اطلاعات و تشکیل «باشگاه پیام‌آوران» بهترین اقدامات به‌عنوان الگو معرفی شوند. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها