آمریکا قادر به محاصره دریایی ایران نیست

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد محاصره دریایی بنادر ایران بیش از آنکه یک راهبرد جدی باشد، فضایی برای عقب‌نشینی تدریجی آمریکا فراهم می‌کند.
شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد محاصره دریایی بنادر ایران بیش از آنکه یک راهبرد جدی باشد، فضایی برای عقب‌نشینی تدریجی آمریکا فراهم می‌کند.
کد خبر: ۱۵۴۸۴۸۱

به گزارش جام‌جم‌آنلاین از فارس، طرح محاصره دریایی ایران توسط ناوگان آمریکا در مقابل ادعای جنگ سریع و آسان که ابتدای تجاوز آمریکایی-صهیونی مطرح می‌شد، یک گام رو به عقب، با حوصله بیشتر، پیچیده‌تر و البته طولانی‌تر به شمار می‌رود.

سنتکام در حالی مدعی محاصره دریایی بنادر ایران می‌شود که در جنگ تحمیلی سوم، ایران قدرتش را در تنگه هرمز تثبیت کرده بود. در این شرایط مشخص نیست نیروی دریایی شکست خورده آمریکا قرار است با تلاش برای محاصره بنادر ایران که معنی دیگر آن انسداد بیشتر تنگه هرمز است، چه معجزه‌ای انجام دهد؟

عنصر زمان در استراتژی محاصره 
در راهبرد محاصره، عنصر زمان نقشی تعیین کننده دارد. باید صبر کرد تا به تدریج اثرات محاصره که شباهت بسیاری به تحریم دارد، خودش را نشان بدهد. 

با توجه هزاران کیلومتر مرز مشترک ایران با همسایگان و همین طور تجربه تاب آوری کشورمان در سال‌ها تحریم، طرح محاصره دریایی ایران به صبر بسیاری نیاز دارد. 

صبری که بعید است پمپ بنزین‌های آمریکایی و گرانی رو به تصاعد برخی کالا‌ها در این کشور روی خوشی به آن نشان بدهند. 

این امر در حالی است که ترامپ به دنبال یک جنگ سریع و آسان در مقابل ایران بود و به گفته منابع غربی مدت‌ها پیش، از طولانی شدن جنگ در ایران خسته شده بود.

حدود دو هفته به آتش‌بس باقی مانده بود که شبکه MS Now به نقل از یک مقام کاخ سفید خبر داد که ترامپ از جنگ با ایران خسته شده است.

همچنین تلگراف پس از طرح موضوع آتش‌بس گزارش داد که «همه شواهد نشان می‌دهد کاخ سفید می‌خواهد هر چه زودتر به درگیری با ایران پایان دهد و به سایر امور بپردازد.»

زمان به ضرر ترامپ پیش می‌رود
اگر انتخابات میان دوره‌ای مجلس آمریکا در نوامبر امسال (آبان ماه) را یکی از دلایل عجله دولت آمریکا برای اتمام هرچه سریعتر شرایط بغرنج پیش آمده در جنگ با ایران بدانیم، طرح محاصره دریایی که به صبر بیشتر برای جواب گرفتن نیاز دارد، بدترین گزینه خواهد بود.

از سوی دیگر آمریکا در خلال ۴۰ روز نبرد، بیشترین ضعف را در روی آب‌ها از خود نشان داد. ناو‌های هواپیمابر آمریکایی حتی پیش از سونامی سقوط پی‌در‌پی جنگنده‌های این کشور، با فرار به فاصله یک هزار کیلومتری آب‌های ایران، ضعف خود را در جنگ دریایی نشان داده‌اند.

تنگه هرمز و کنترل آن توسط ایران، همان عاملی است که به اعتراف ایندیپندنت و تایمز ژاپن، حدود قدرت ارتش آمریکا را به ترامپ نشان داده است. 

رئیس جمهور آمریکا در خلال چهل روز نبرد هر کاری که از دستش برآمد برای گشایش تنگه هرمز انجام داد و نهایتا مجبور شد به عنوان آخرین حربه، از ایران تقاضای آتش‌بس کند.

استراتژی مبهم ترامپ پیرامون تنگه هرمز 
مرور سخنان متناقض ترامپ درباره تنگه هرمز نیز نشان می‌دهد که او نه راهبرد درستی برای این مساله دارد و نه محاصره که به صبر بیشتری نیاز دارد، چاره کار او در این مساله است.

ترامپ در ابتدای جنگ از ایران درخواست کرد تا تنگه هرمز را نبندد. سپس مدعی شد که آمریکا توان باز کردن آن را دارد. در مرحله بعد پای ناتو و اروپا را پیش کشید و، چون نتیجه نگرفت گفت: «برای آمریکا این تنگه به اندازه اروپا مهم نیست.»

در آخر جنگ هم دهان به ناسزاگویی گشود و عنوان کرد که: «لعنتی‌ها تنگه را باز کنید!».
اما حالا و در خصوص تنگه‌ای که با ناسزا و التماس خواستار بازگشایی آن شده بود، راهبرد محاصره یا همان انسداد بیشتر را درپیش گرفته است! به گفته نیویورک تایمز: «ترامپ در حال برنامه‌ریزی برای «محاصره» تنگه‌ای است که خود پیش‌تر تأکید کرده بود باید باز بماند.»

طرح‌های خیالی برای محاصره ایران
به نظر می‌رسد دولت آمریکا نه توان، نه زمان و نه حتی انگیزه و اراده لازم برای محاصره بنادر ایران را ندارد. همچنین اعلام مجدد برخی کشور‌ها نظیر ژاپن، انگلیس و استرالیا برای عدم پیوستن به منازعه تنگه هرمز، نشان می‌دهد که شرایط برای آمریکا در موضوع محاصره دریایی تفاوتی با زمان جنگ نکرده است. 

در همین رابطه محسن رضایی گفته است که آمریکا همانند باز کردن تنگه هرمز در محاصره آن نیز موفق نخواهد بود. چرا که «ایران جایی نیست که با توئیت و طرح‌های خیالی مسدود شود.»

قالیباف هم با خطاب قرار دادن مردم آمریکا و با یادآوری قیمت کنونی بنزین در این کشور نوشته است: «از قیمت فعلی بنزین لذت ببرید. با آنچه به نام «محاصره» گفته می‌شود، به زودی دل‌تان برای بنزین ۴ تا ۵ دلاری تنگ خواهد شد.»
به نوشته پرس‌تی‌وی، ایران می‌تواند با انسداد تنگه باب المندب، برگ برنده دیگری در مواجهه با طرح محاصره دریایی ترامپ رو کند. همچنین سخنگوی قرارگاه مرکزی خاتم الانبیا اعلام کرد که با تهدید امنیت بنادر ایران، هیچ بندری در منطقه امنیت نخواهد داشت. 

این دو عامل می‌تواند بر افزایش قیمت نفت تاثیر بیشتری داشته باشد. کمااینکه نفت هم اکنون نیز با بالاگرفتن مجدد تنش‌ها رشدی هشت درصدی داشته است.

newsQrCode
برچسب ها: دریایی
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۱ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها