رسانه ‌ملی نقاب تروریست‌ها را انداخت

آنچه دراین چند روز و تماشای شبکه‌های مختلف و بالاخص شبکه خبر مشهود است همراهی رسانه‌ملی در به‌تصویرکشیدن اعتراضات بحق مردم است. در روزهای ابتدایی تغییرات اقتصادی و حضور معترضان در خیابان‌ها دیدیم که تلویزیون با نمایش صحنه‌هایی از اعتراضات این شرایط را گزارش کرده و به سمع و نظر مخاطبان‌رساند.
آنچه دراین چند روز و تماشای شبکه‌های مختلف و بالاخص شبکه خبر مشهود است همراهی رسانه‌ملی در به‌تصویرکشیدن اعتراضات بحق مردم است. در روزهای ابتدایی تغییرات اقتصادی و حضور معترضان در خیابان‌ها دیدیم که تلویزیون با نمایش صحنه‌هایی از اعتراضات این شرایط را گزارش کرده و به سمع و نظر مخاطبان‌رساند.
کد خبر: ۱۵۳۸۱۰۰
نویسنده امیر گودرزی | گروه رسانه
 
این بی‌پردگی در به‌تصویر‌کشیدن اعتراضات از قاب تلویزیون نشان می‌دهد که رسانه‌ملی بین اعتراض بحق و اغتشاش همان‌طور که همیشه گفته تفاوت قائل است و رسانه‌ملی را متعلق به مردم دانسته و زمینه را برای بیان مطالبات آنها فراهم می‌کند. این روشنگری‌ها باعث شده نقاب از چهره تروریست‌های پنهان شده در میان معترضان بیفتد.
‌طبق گزارش‌های شبکه‌های مختلف رسانه‌ملی در شب‌ها و روز‌های گذشته مردم دیدند آتش‌زدن برخی ایستگاه‌های مترو، وسایل نقلیه عمومی، بانک‌ها، خودپردازها و مغازه‌ها در شهرهای مختلفی مثل تهران، کرج، مشهد، رشت، اصفهان، اراک و ... نمی‌تواند کار معترضان باشد، چراکه این خسارات باید از جیب مردم تامین شده و در بحران اقتصادی حاضر جز افزایش مشکلات عایدی دیگری نخواهد داشت و چه‌بسا باعث تداخل سرویس‌دهی به عموم مردم نیز می‌شود.
 مستندات این امر را می‌توان در گزارش‌های میدانی، انجام میزگردها و تبیین شرایط، حضور و همراهی مسئولان در برنامه‌های مختلف مشاهده کرد.
   
پیشینه مرجعیت رسانه‌ملی

مرجعیت رسانه‌ملی به این روزها خلاصه نمی‌شود و تاریخ فعالیت صداوسیما این را نشان داده است. از‌‌جمله می‌توان به اطلاع‌رسانی‌ها و روایتگری مستقیمی که رسانه‌ملی در شرایط مشابه داشته اشاره کرد. از التهابات سال ۸۸، تا چالش افزایش قیمت بنزین در سال‌های ۹۶ و یک ماه گذشته تا جنگ‌تحمیلی ۱۲روزه. در همه این موارد رادیو و بالاخص تلویزیون تلاش کرد با انجام گزارش از سطح شهرها و میادین و انجام گفت‌وگو با مسئولان و افراد درگیر در حوادث اولین و صادقانه‌ترین اخبار را در اختیار عموم مردم قرار دهد. درتمام این موارد شاهد بودیم وقتی مخاطبان در جریان مستقیم و بدون واسطه اخبار قرار گرفته‌اند توانسته‌اند اتحاد خود را حفظ کرده و در جهت منافع ملت ایران گام بردارند. نمونه بارز مرجعیت خبری را در جنگ تحمیلی ۱۲روزه دیدیم تا حدی که رژیم‌صهیونیستی تاب این مرجعیت رانداشت وبرخلاف حق مصونیت رسانه‌ها به استودیوی پخش خبر در ساختمان شیشه‌ای حمله کرد.هرچند این حمله باعث ذره‌ای اختلال در مامویت رسانه‌ملی مبنی بر انتقال خبروروایتگری دست‌اول نشد.همان‌طورکه همه صحه گذاشتندحتی برای یک دقیقه آنتن شبکه خبر رسانه‌ملی خالی ازبرنامه نبود ودرتمام شرایط جنگی به رسالت خود ادامه داد.این روزهاهمچنان شبکه خبرودیگر شبکه‌های سراسری و استانی تلاش دارند با تهیه برنامه‌ها،‌ انجام گفت‌وگوهای ویژه و گزارش‌های میدانی در کنار مردم باشد.

نیاز مخاطب به دسترسی به اخبار
باید دقت داشت در شرایطی که مردم ازطریق رسانه‌های غیرهمسو و اخبارنادرست تحریک شده و در جهت اهداف معاندان مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرند، رسانه‌ملی وظیفه دارد با تولید گزارش‌های میدانی وانجام گفت‌وگو با مسئولان و متولیان اموری که در ارتباط مستقیم با مطالبات مردم هستند نیاز مخاطب را برطرف کنند.انجام گزارش میدانی از سطح شهر و کشور به مخاطب کمک می‌کند نگاه واقع‌بینانه‌تر و جامع‌تری داشته باشد تا خط همراهی خود با شرایط حاکم را تعیین‌کند.

گفت‌وگوی بی‌واسطه مسئولان با مردم
تاریخ نشان داده بهترین راه برای فرونشاندن التهابات جامعه ارتباط و گفت‌وگوی مستقیم مسئولان با مردم بوده است. رسانه‌ملی نیز در چند وقت اخیر با بالاگرفتن دغدغه‌های اقتصادی و معیشتی با دعوت از وزرا، مدیران ارشد و کارشناسان در برنامه‌های مختلف خبری، تبیینی و حتی گفت‌وگومحور زمینه را برای این دست ارتباطات، گفت‌وگوهاوپیگیری مطالبات فراهم کرده است. حضور وزیر جهادکشاوزی در گفت‌وگوی ویژه خبری، تهیه گزارش ازجلسات هیات دولت و جلسات مجلس شورای اسلامی متناسب با دغدغه‌های مردم واعتراضات سطح کشور، گفت‌وگو با کارشناسان در برنامه‌های تبیین‌گر و مطالبه‌گر و ...همه نمونه‌های کوچکی از فعالیت‌های گسترده و دست‌اول رسانه‌ملی در چند روز اخیر است.

شبکه خبر در صدر توجه مخاطبان
یکی از اخباری که می‌تواند در شرایط کنونی هم بر آن تکیه داشت مرجعیت شبکه خبر در شرایط بحرانی کشور است. براساس پایش انجام‌شده در بازه جنگ تحمیلی ۱۲روزه، برخلاف آنچه همیشه شبکه‌های سرگرمی و ورزشی بیشترین مخاطبان را به خود اختصاص داده بودند این‌بار شبکه خبر توانست درصدر توجه ومراجعه مخاطبان قرار گیرد. این پیمایش نشان داد مخاطبان طی این روزها برای دسترسی به اخبار دست‌اول به تماشای شبکه خبروبرنامه‌های تولیدی این شبکه نشسته‌اند. در تحقیقات میدانی هم دیده شد که مردم اغلب اخبار از طریق زیرنویس‌های شبکه خبروحتی دیگر شبکه‌ها رصد می‌کردند. در شرایط کنونی هم که به‌دلیل حفظ امنیت و دسترسی به اخبار همچنان شبکه خبر در تلاش است تا مردم را در جریان ریزترین اتفاقات قرار دهد. البته در شبکه‌های استانی مثل شبکه تهران نیز در برنامه‌هایی مثل «تهران ۲۰» و «شهر امن» شاهد انجام گزارش‌هایی از سطح شهر یا حضور کارشناسانی در جریان مطالبات مردمی هستیم که خود نشان از همراهی رسانه با مردم است.

رسانه‌ملی تریبون اعتراضات بحق مردمی اما نه اغتشاشات
رسانه‌ملی به‌عنوان مرجع اول اطلاع‌رسانی در کشور تلاش کرده بتواند در همه شرایط روایتگری دست‌اول را عهده‌دار شود.بالاخص که این امریکی ازمحورهای اصلی سند تحول ملی به شمارمی‌رود ودرسال‌های اخیرازطریق رئیس رسانه‌ملی و مدیران ارشد مورد تاکید بوده است. همان‌طور که شاهدیم در برنامه‌های مختلف تبیینی نیز رسانه‌ملی با دعوت از چهره‌های مختلف جریان‌های مطالبه‌گر تلاش کرده در گفت‌وگوها حتی نظرات به‌ظاهر غیرهمسو با بدنه، یکسان شنیده شده و مخاطب متناسب با صحبت‌های انجام‌شده خود تصمیم بگیرد که کدام نظر درشرایط حاضر می‌تواند به صلاح کشور باشد. ازجمله برنامه‌هایی مثل شیوه، بدون توقف، راهبرد و استاندار تلاش کردند با حضور چهره‌های صاحب‌نظر گفت‌وگوهای چالشی و البته مؤثری را تولید کرده و روی آنتن ببرند. 
newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها