ایرنا: حالا که بتون می کاریم جای بوته گل و درخت اقاقیا، حالا که لودر انداخته ایم و تپه ها را زیرورو می کنیم تا سوله ها سبز شوند، حیات نازک پروانه ها تهدید می شود
کد خبر: ۱۵۱۹۰۸
و آنها بالهایشان را می بندند و به خیالهاپر می کشند.
علیرضا نادری ، مسوول بخش حشرات دفتر تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست بر این نکته تاکید می کند: پروانه ها بشدت به اکوسیستم کوهستانی وابسته هستند و تبدیل و تغییر اراضی کوهستانی و جنگلی به زمینهای کشاورزی بر زندگی پروانه ها تاثیرگذار است و پروانه های ایران را در معرض تهدید قرار می دهد.
وی گفت: مناطق کوهستانی زاگرس ، البرز، شمال خراسان و آذربایجان از جمله مهمترین زیستگاه های پروانه های ایران است که در حال حاضر به دلیل تغییر در کاربری این مناطق ، پروانه ها در معرض تهدید هستند.
مسوول بخش حشرات دفتر تنوع زیستی سازمان افزود: در ایران حدود 400 گونه پروانه وجود دارد که از این تعداد، حدود 60 گونه بومی ایران هستند و در هیچ جای دیگر مشاهده نمی شوند.
نادری گفت: حفظ اکوسیستم های کوهستانی برای بقای گونه های حشرات بسیار اهمیت دارد و این رابطه دو طرفه برای بقای گونه های گیاهی نیز ارزشمند است.
وی ادامه داد: با نابودی حشرات ، چرخه تولید غذا و مواد غذایی در طبیعت مختل می شود، چرا که حدود 40 درصد گرده افشانی در طبیعت از طریق پروانه ها صورت می گیرد.
این کارشناس با اشاره به این که چرای بی رویه و سمپاشی نیز از دیگر عوامل تهدید پروانه هاست ، گفت: معضل چرای بی رویه و فشار بر مرتع می تواند گونه های سبز گیاهی را از بین ببرد و گونه های خاردار را باقی بگذارد که در طول زمان به نابودی حشرات از جمله پروانه ها منجر می شود.