به گزارش جام جم آنلاین مازندران،علی درویش نیا با اشاره به اینکه امسال 105 هکتار نیشکر با 413 نفر بهره بردار در اراضی زراعی شهرستان قائم شهر کشت شد، اظهار کرد: 262 تن شکر سرخ در این شهرستان برداشت شد.
وی افزود: به طور متوسط از هر هکتار زمین زیر کشت نیشکر 100 تن نیشکر، 25 تن سرشاخه و برگ، 35 تن باگاس تر، 10 تن شکر و 4 تن ملاس بدست می آید و ملاس نیشکر و چغندر قند، باگاس و پیت نیشکر و غیره در تغذیه دام استفاده می شود.
مدیر جهاد کشاورزی قائم شهر تصریح کرد: باگاس یکی از تولیدات جانبی نیشکر است که پس از عصاره گیری نیشکر به صورت قطعات ریز تراشه چوب بدست می آید و به رنگ زرد کاهی بوده و باگاس در حالت خام نوعی ماده خبشی کم ارزش است که ارزش غذایی آن بین چوب و کاه قرار می گیرد و حداکثر به مقدار 10 درصد در جیره نشخوارکنندگان می تواند بکار رود.
وی با بیان اینکه عملکرد این محصول در هر هکتار 2 هزار و 500 کیلوگرم است و قیمت هر کیلوگرم فرآورده شکر قرمز 60 هزار تومان می رسد، گفت: در شهرستان قائم شهر نیشکر بعنوان محصول محلی شناخته می شود که موجب اشتغالزایی و عرضه آن به بازار مصرف شد.
درویش نیا در پایان یادآور شد: 18 کارگاه نیمه صنعتی و 71 کارگاه سنتی فرآوری نیشکر در این شهرستان فعالیت دارند که اغلب این محصول در روستاهای آهنگرکلا، چپی، سیف کتی، سیدابوصالح، قادیکلا، کرچنگ، گل افشان و واسکس کشت و تولید می شود.