جام جم آنلاین آذربایجان شرقی: ابوالفضل فرشبافیان در گفتوگو با خبرنگاران، گفت: اسکو با توجه به شرایط آب و هوایی موجود، تغییر اقلیم و بافت پوشش گیاهی منطقه و به علت پایین بودن بارندگی و نزولات آسمانی و سابقه و قدمت طولانی در عرصه پرورش و فرآوری لبنیات این حیوان ارزشمند و وسعت زیاد مراتع برای پرورش، از پتانسیل کافی برای طرح توسعه و سرمایه گذاری پرورش شتر بهره مند است.
وی ادامه داد: همچنین با توجه به ارزش غذایی و دارویی بالای این نعمت الهی مانند گوشت، شیر ، روغن، کرک شتر و نیز ارزآوری، مقاومت بالا به کم آبی، عدم نیاز به جایگاه و مقاومت به بیماری آن غیرقابل انکار است و ارزش تولید و توجه به این حیوان را دو چندان میکند.
وی افزود: از هر نفر شتر در سال و در هر ۱۱ ماه دوره شیرواری حدوداً ۷۰۰ کیلو شیر و ۷۰۰ تا ۸۰۰ کیلو گوشت لخم تهیه و تولید میشود که در صورت تلقیح مصنوعی و اصلاح نژاد و تعریف نژادهای برتر شیری و گوشتی تولید چند برابری و امکان صادرات مهیا میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسکو، ادامه داد: نژادهای مورد پرورش در این شهرستان بیشتر نژاد لوک ادوانا (تک کوهان) و بوغور(دو کوهان) است که نژاد بوغور در کشور همسایه ترکیه خواهان زیادی نیز دارد.
وی بیان کرد: پرورش هر ۱۰ نفر شتر میتواند باعث اشتغال یک بهره بردار به صورت مستقیم و دو نفر به صورت غیرمستقیم شود که از طریق فروش و تهیه و فرآوری محصولات لبنی، بافندگی محصولات از کرک شتر، عرضه گوشت و سایر مشاغل صورت میگیرد.
فرشبافیان افزود: متاسفانه فعلا در شهرستان اسکو صنایع بسته بندی و تبدیلی و تولیدات جنبی آن وجود ندارد و تولید شهرستان به صورت فلهای و یا به صورت بسته بندی نامتعارف به فروش میرسد ولی امید است در آینده نزدیک دیگر شاهد فروش به صورت فلهای نباشیم و بدین طریق ارزش افزوده محصول تولیدی نیز افزایش یابد.
گفتنی است شهرستان اسکو از قطبهای تولید و پرورش گوشت و لبنیات شتر در استان آذربایجان شرقی است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد