اعتراف فرمانده آمریکایی به کشتار 19 غیرنظامی افغانی
یکی از فرماندهان ارتش آمریکا در افغانستان با اعتراف به اینکه 19 غیرنظامی در اوایل مارس به وسیله تفنگداران آمریکایی کشته شدند ، گفت: وی عمیقا به خاطر این کشتار شرمنده است.
کد خبر: ۱۳۳۶۷۶
به گزارش بی بی سی، وی گفت: ارتش آمریکا به خانوداه های قربانیان در استان شرقی ننگرهار تسلیت گفته و غرامت پرداخته است.
بی بی سی می افزاید: نیروهای غربی متهم هستند هنگام حمله به نیروهای طالبان از کشتار افراد عادی خودداری نمی کنند. ابعاد این کشتار چنان زیاد است که ناتو چندی پیش اعلام کرد بزرگترین اشتباه سال گذشته آن کشتار مردم عادی در افغانستان بوده است.
ناتو در ژانویه قول داد بهتر عمل کند. سرهنگ جان نیکلسون سخنگوی ارتش امریکا در یک کنفرانس ویدیویی از افغانستان در واشنگتن به خبرنگاران گفت: "من امروز در مقابل شما ایستاده ام عمیقا شرمسار و بسیار متاسف که امریکایی ها مردم بی گناه افغانستان را کشته و زخمی کرده اند. کشتن و مجروح کردن افغان های بی گناه به دست آمریکایی ها لکه ننگی بر حیثیت ما و یاد و خاطره امریکاییان بسیاری است که در دفاع از افغانستان و مردم آن کشته شده اند.
وی پس از دیدار مقامات آمریکایی با بعضی از خانواده های عزادار افغانی گفت: "ما از جانب دولت امریکا رسما عذرخواهی کردیم و حدود 2 هزار دلار برای هر کشته پرداخت کردیم".
نیروهای آمریکایی در مارس متهم به کشتار غیرنظامیان در نزدیکی شهر جلال آباد شدند.
روزنامه نگاران در آن زمان گفته بودند نظامیان آمریکایی عکس ها و فیلم های مربوط به جنایات فوق را از آنان گرفته بودند و خبرگزاری اسوشیتدپرس اعلام کرد به خاطر این موضوع به ارتش آمریکا(!) شکایت خواهد کرد.
در آن زمان ارتش امریکا اعلام کرده بود 8 غیرنظامی افغان را کشته و 35 نفر دیگر را مجروح کرده است.
اما سرهنگ نیکلسون دیروز به کشتن 19 افغانی اعتراف کرد.
نظامیان آمریکایی به تصور حمله فردی انتحاری ، هنگام فرار از جلال آباد کورکورانه به روی مردم عادی و وسایل نقلیه آنان شلیک کرده بودند. اندکی پس از آن کشتار هزاران نفر از مردم افغانستان علیه آمریکایی ها تظاهرات کردند.