به گزارش جام جم آنلاین به نقل از بیتوته، كیوی با داشتن آنتیاكسیدان فراوان خاصیت ضدسرطانی بسیاری دارد و امكان مبتلا شدن به بعضی از سرطانها را كاهش میدهد.
كيوی بمبی ضد استرس
استرس و كمبود خواب روی بدن انسان اثر می گذارد. هركس می خواهد به اين وضع دچار نشود بايد در روز ۴ عدد كيوی بخورد. ۴ عدد كيوی را در طول روز تقسيم كنيد. مثلاً صبح' ظهر' بعدازظهرو عصر. چون بدن انسان نمی تواند ويتامين C را ذخيره كند.
خواص کیوی برای معده:
متأسفانه آنزيم های كيوی در معده به وسيله اسيد معده از بين می رود. اما اسيد معده بعد از خوردن غذاهای گوشتي و لبنی زياد مقداری خنثی می شود و آنزيم های كيوی می توانند مدت كوتاهی فعاليت كنند و اين زمان كافی است تا مواد پروتئينی در اثر اين آنزيم ها به قطعات كوچكتری تجزيه شوند و اين امر عمل هضم غذاهای سنگين را در معده و روده آسانتر می كند.
کاهش فشار خون از فواید کیوی است
خواص درمانی میوه کیوی
• درمان بیماری آسم از خاصیت کیوی: میوه کیوی چون دارای ویتامین C است، بیماران مبتلا به آسم می توانند روزانه یک عدد کیوی میل نمایند چراکه باعث خس خس در ریه ها شده و تنفس بیماران آسمی را بهبود می بخشد.
• افرادی که دیابت نوع اول یا دوم دارند هم می توانند کیوی بخورند.
• کیوی موجب می شود گوارش در بدن آسان تر شود و تجزیه پروتئین در روده به راحتی امکان پذیر شود. افرادی که دچار اختلال گوارشی میشوند، از کیوی استفاده کنند.
• میوه کیوی چون غنی از ویتامین C است، سیستم ایمنی بدن را بالا میبرد. از کیوی برای تقویت سیستم ایمنی بدن استفاده میشود.
• کاهش فشار خون در افرادی که فشار خون بالایی دارند با خوردن کیوی ممکن می شود. و باعث می شود فشار خون پایین آمده و یک فشار خون نرمالی داشته باشید.
• کیوی از لخته شده خون در شریانات قلب جلوگیری می نماید. افرادی که کلسترول بد خون دارند می توانند با میل نمودن کیوی از سکته قلبی جلوگیری نموده و خونشان را رقیق تر نمایند.
• تقویت بینایی یکی از خواص كيوي: افرادی که چشمام ضعیفی دارند با خوردن کیوی می توانند بینایی خود را افزایش دهند و از ضعیف شدن چشم هایشان جلوگیری نمایند، چراکه کیوی دارای مقدار زیادی ویتامین«A» بوده که این ویتامین برای چشم بسیار مفید است.
• کیوی از آسیب به DNA جلوگیری میکند، که به پیشگیری از سرطان جلوگیری می کند.
• فیبر موجود در کیوی میتواند به سموم بچسبد و آن را از بدن خارج کند.
کیوی همچنین دارای مس، آهن و فسفر است
ارزش غذایی کیوی:
کیوی منبعی بسیار غنی و سرشار از ویتامین C است و مقدار ویتامین C آن از پرتقال نیز بیشتر است. ویتامین ث موجود در کیوی، ۲ برابر پرتقال، ۶ برابر لیموترش و میزان مواد مغذی آن ۸ برابر سیب است. همچنین دانههای سیاه آن حاوی ویتامین D است. کیوی همچنین دارای ویتامین A ویتامینهای B1, B3, B2 و سایر ویتامینهای گروه ب است.
کیوی از میوههای بسیار کم کالری است. در ۱۰۰ گرم کیوی ۴۷ کالری وجود دارد و از جهت میزان کالری هم ردیف زردآلو و نارنگی است. مقدار پتاسیم آن از موز بیشتر است. از میزان منیزیم بسیار بالایی برخوردار است و به همین خاطر نیز امکان ابتلا به بعضی از سرطانها و بیماریهای قلبی را کاهش می دهد.
کیوی همچنین دارای مس، آهن و فسفر است. کیوی میوهای است که مواد غذایی بالا و در صد کالری بسیار پایینی دارد، از اینرو میتوان آن را در رده میوههای بسیار مفید قرار داد.
کیوی چه ویتامینی دارد
مضرات کیوی :
• كيوی دارای مقدار زيادی اگزالات است كه موجب تشكيل سنگ در كليه و كيسه صفرا می شود. به همين دليل بار يافراد مستعد سنگ كليه و سنگ صفرا مضر است.
• آلرژی یا حساسیت به کیوی بسیار رایج است و ۱۰٪ تمام واکنشهای آلرژیک نسبتبه غذا در کودکان بهوجود میآید. مخصوصا افرادی که به لاتکس، موز و آووکادو حساسیت دارند، باید بیشتر مراقب واکنشهای آلرژیک ناشی از مصرف کیوی باشند. حساسیت به کیوی میتواند باعث بروز سندرم حساسیت اورال، کهیر (دراثر مصرف یا لمس)، ورم، خارش پوست، حساسیت بینی و دهان و آنافیلاکسی شود که میتواند جان فرد را تهدید کند.
• افرادی که از داروهای مسدودکنندهی گیرندهی آدرنرژیک بتا استفاده میکنند، باید از کیوی در مقادیر متوسط استفاده کنند. زیرا پتاسیم موجود در کیوی میتواند موجب افزایش پتاسیم بدن به بالاتر از حد طبیعی بشود. افزایش پتاسیم میتواند برای کلیهها مخصوصا در افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی مضر باشد.
• كیوی دارای اگزالات است. این تركیب میتواند موجب سنگ كلیه شود. به این علت این میوه برای افرادی كه مستعد سنگ كلیه و سنگ كیسه صفرا هستند باید با احتیاط مصرف شود.
• اگزالات موجود در كیوی مانع جذب كلسیم میشود. به این علت بهتر است ۲ تا ۳ ساعت قبل و بعد از مصرف لبنیات این میوه را میل نكنید تا مانع جذب كلسیم نشود.
• همچنین کیوی در برخی افراد باعث کاهش سرعت لختگی خون شده و بر کسانی که اختلالات خونریزی دارند، مشکل ایجاد کند. بنابراین اگر عمل جراحی در پیش دارید، توصیه میشود حداقل از دو هفته قبل از عمل کیوی مصرف نکنید.
• كیوی خام نیز دارای مقادیر زیادی آنزیم به نام پاپایین است كه از نظر تجاری برای نرم كردن گوشت مفید است، اما احتمال دارد برای بعضی از افراد آلرژیزا باشد. بویژه افرادی كه به آناناس حساسیت دارند مستعد حساسیت به این میوه هم هستند.
از کیوی می توانید چیپس تهیه کنید
چند نكته
• كیوی را میتوانید در دمای اتاق نگهداری كرده، آن را به مدت چند روز ذخیره كنید.
• هرگز كیوی را كنار سیب و گلابی قرار ندهید. كیوی به هنگام رسیدن مقداری گاز اتیلن از خود متصاعد میكند این گاز باعث رسیدن میوههای دیگری چون سیب و گلابی میشود، لذا نباید محل نگهداری كیوی با سایر میوهها یكی باشد.
• در هنگام خرید كیوی اگر بر اثر فشار جزئی، نرمی زیر دستان خود احساس كردید از خریدن آن صرفنظر كنید.
• كیوی طلایی دارای پوستی نرم و برنزی رنگ بوده و گوشت آن به رنگ طلایی است. ارزش تجاری این نوع كیوی از انواع سبز بیشتر است.
• استفاده از كيوی خام در دسرهای حاوی شير يا هر فراورده لبنی ديگر نامناسب است زيرا اين آنزيم در عرض چند دقيقه در حاليكه بوی بسيار بدی توليد می كند شروع به حل كردن پروتئين شير می نمايد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت