
به گزارش جام جم آنلاین :
مواد لازم
تخم مرغ8 عدد
آرد2 پیمانه
شکر2 پیمانه
بکینگ پودر 2قاشق چایخوری
وانیل1 قاشق چایخوری
بیشتر بخوانید : طرز تهیه پیراشکی گوشت به ساده ترین روش
طرز تهیه
بیشتر بخوانید:
دستور پخت 4 نوع کیک خیس به روش های مختلف آسان خانگی
*پیمانه ذکر شده در دستور تهیه کیک اسفنجی یک لیوان دسته دار فرانسوی می باشد
قبل از شروع کار ابتدا فر را در دمای 180 درجه روشن کنید تا آماده پختن کیک شود.
مرحله اول
ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ ها را از هم جدا می کنیم و در 2 ظرف جدا گانه می ریزیم و بعد از جدا کردن زرده و سفیده شروع به هم زدن سفیده آن می کنیم.بعد از چند دقیقه یک پیمانه شکر را اضافه کرده و با هم زن برقی می زنیم، این کار حدود 10 الی 15 دقیقه طول می کشد و باید تا جایی هم بزنید که سفیده سفت شود و از ظرف نریزد.سپس آن را درون یخچال قرار دهید تا آب نیندازد
مرحله دوم
در این مرحله درون ظرفی که زرده های تخم مرغ در آن است وانیل می ریزیم و مقداری هم می زنیم و بعد از آن شکر باقیمانده را اضافه می کنیم و دوباره هم می زنیم تا کرمی رنگ شود و سپس یک لیوان آب داغ داغ را در چندین مرحله به آن اضافه می کنیم و هم می زنیم.این کار باید با سرعت انجام شود تا زرده ها سفت نشوند
نکته:در صورت تمایل می توانید به جای یک لیوان آب داغ از یک لیوان شیرداغ استفاده کنید.
مرحله سوم
آرد و بکینگ پودر را مخلوط کنید و حداقل 2 بار آن را الک کنید تا ذرات آرد از هم جدا شوند و در هنگام پخت به خوبی پف کند.بعد از الک کردن آن آرد را کم کم به ظرفی که زرده ها در آن هستند اضافه میکنیم و با لیسک به طور مرتب هم میزنیم.
نکته:باید در تمام مراحل همیشه در یک جهت مواد را هم بزنیم و اگر در جهت های مختلف مواد کیک را هم بزنیم کیک پف نخواهد کرد.
مرحله چهارم
وقتی آرد به خوبی مخلوط شد سفیده را که در یخچال گذاشته ایم را خارج می کنیم و کم کم با مواد دیگر مخلوط میکنیم تا مواد به شکل تصویر زیر در بیاید.در این مرحله کار تهیه مواد کیک تمام می شود.
نکته:نباید سفیده را با مواد دیگر هم بزنید فقط نیاز است مواد ترکیب شوند که این کار را به آرامی با یک لیسک انجام دهید.
مرحله پنجم
در این مرحله کف قالب را کاغذ روغنی قرار می دهیم اگر کاغذ روغنی نداشتید می توانید کف قالب و دیواره های آن را با روغن چرب کنید و سپس مقداری آرد(خیلی کم) روی آن بریزید تا کیک به قالب نچسبد.سپس مواد کیک را درون بریزید و سطح آن را صاف کنید و در آخر قالب کیک را چند بار بر روی سطح سفت بکوبید تا هوای موجود در کیک خارج شود.سپس قالب را در دمای 170 درجه به مدت 40 دقیقه درون فر قرار می دهیم.
نکات پایانی درست کردن کیک اسفنجی :
باتوجه به این که دمای فر های مختلف با یکدیگر متفاوت است شما بعد از گذشت 30 دقیقه از پخت کیک می توانید درب فر را بازکنید و با یک خلال دندان پختن کیک را تست کنید و اگر مواد کیک به خلال دندان چسبیده بود 10 دقیقه دیگر نیز در فر قرار دهید.
حتما باید 1/3 فضای قالب خالی باشد تا بتواند به خوبی پف کند.
بعد از پخت کیک فر را خاموش کنید و کیک را نیم ساعت درون فر بگذارید تا قالب سرد شود و کیک به راحتی جدا شود.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه پیراشکی بازاری کرم دار یا شکلاتی بدون فر در 7 گام
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حجتالاسلام سید کاظم سید باقری، معتقد است گفتمان مقاومت یک آرمان فراگیر اسلامی و انسانی است که فراتر از مرزها و فرقهها حرکت میکند
استاد یدالله کابلی معتقد است: تحولات نقاشیخط، نمایش قدرت نوآوری و خلاقیت در عرصه خط است
مصطفی کارخانه در گفتوگو با «جامجم»: