در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
به گزارش جام جم آنلاین، نعمت الله مسعودی در گفتگو با فارس درباره «روشهای رهایی از گرمازدگی در تابستان»، اظهار داشت: در طب ایرانی فصول با تقویم جلو نمیآید و به اقلیم و آب و هوا گفته میشود و تابستان یعنی زمانی که بدن نیاز داشته باشد خود را با تدبیری خنک تر کند.
وی ادامه داد: اکنون برای خنک شدن بیشتر از کولر و سیستمهای سرمایشی استفاده میشود اما در قدیم مردم به جای دستگاههای خنک کننده با استفاده از مواد غذایی و دارویی تحمل بدن در مقابل گرما را بالا میبردند.
این متخصص طب سنتی افزود: در فصول گرم و تابستان منافذ بدن باز تر میشود و حرارت غریزی تحلیل میرود. این موضوع باعث میشود که در برخی افراد به ویژه کسانی که تخلخل زیاد و مزاج گرم دارند تحلیل قوا دست بدهد و اگر این افراد گرسنه بوده و همچنین فعالیت داشته باشند طبیعی است تحلیل قوا داشته باشند.
مسعودی خاطرنشان کرد: در تابستان گوارش ضعیف خواهد بود و باید تا جایی که مقدور است در هوای گرم تردد نکنیم و ورزش کردن در اوج گرما خوب نیست و باعث ایجاد گرمازدگی و ضعف قوای بدنی میشود.
وی متذکر شد: بهتر است در زمانهای خنک ورزش کنیم و توصیه به استراحت و خواب قیلوله شده است. باید مواظب باشیم غذاهای سنگین مانند کله و پاچه، حلیم، ماکارانی و آش رشته مصرف نکنیم و بهتر است غذاهای سهم الهضم مصرف شود.
این متخصص طب سنتی افزود: خیلی مهم است در تابستان ناهار از صبحانه و شام سبک تر باشد و در ناهار کمتر غذا بخوریم؛ برای نمونه میتوانیم از سالاد به عنوان یک وعده غذایی در ناهار استفاده کنیم؛ضمن اینکه مصرف آب دوغ خیار یا خوردن خورشت ماست هم بسیار خوب است.
مسعودی خاطر نشان کرد: استفاده از ماست همراه کشمش، گردو با ماست و ماست همراه با نعنا یا سبزیهای دیگر بسیار خوب است؛ ضمن اینکه باید حرارت خون را کمتر کنیم. مصرف کاهو سکنجبین، فالوده سیب، فالوده خیار، آب هندوانه با سکنجبین، خیار با سکنجبین و شربت سکنجبین با فرمولهای مختلف بسیار خوب است.
وی با بیان اینکه باید در تابستان از مصرف فست فودها به دلیل ایجاد خشکی در بدن پرهیز کنیم، ابراز داشت: ترکیب کاهو سکنجبین بسیار خوب است اما باید به این نکته مهم توجه کنیم که حتی در مواد غذایی مفید هم باید تعادل را رعایت کنیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد