باید و نبایدهای تغذیه در افطار و سحر/ رفع تشنگی با اسپری گلاب

یک متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه در افطار باید غذای لطیف و سبک و در سحر غذای کامل میل شود گفت: خواب بعد از سحر بسیار بد بوده و باید پرهیز شود.
کد خبر: ۱۲۶۵۴۰۰

به گزارش جام جم آنلاین از مهر، علیرضا یارقلی در خصوص تغذیه افطار و سحر در ماه مبارک رمضان گفت: توصیه می‌شود در افطار غذایی لطیف و سبک اما در سحر غذای کامل میل شود و در مجموع نباید پرخوری کنیم چرا که پرخوری باعث گرسنگی، معده درد و ضعف بدنی می‌شود.

وی همچنین در مورد مصرف زولبیا در ماه رمضان اظهار داشت: مشکلی برای خوردن زولبیا وجود ندارد ولی بهتر است درست مصرف شود و مصرف بسیار کم آن مفید است توصیه می‌شود یک ساعت بعد از افطار یک و دو عدد زولبیا و بامیه با چای کمرنگ میل شود.

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه غذاهای افطار نان و پنیر، گردو، خرما، چهارمغز و شیر است گفت: می‌توان در افطار سوپ ساده نیز مصرف کرد و باید در افطار غذای سبک مانند صبحانه بخوریم ولی به عکس در سحر یک شام کامل خورده شود.

یارقلی در مورد مصرف شام به جز افطار افزود: با توجه به اینکه فاصله بین افطار تا سحر زیاد نیست به همین دلیل نباید وعده شام خورده شود و مردم از پرخوری پرهیز کنند.

وی همچنین با اشاره به اینکه تغذیه افطار تا افطار بد است گفت: با این نوع تغذیه، سیستم گوارش دچار ضعف می‌شود و فرد در طول روز ماه مبارک رمضان دیگر سرحال نیست و از ظهر به بعد بی حال می‌شود به همین دلیل حتماً توصیه می‌شود که سحری میل شود.

وی ادامه داد: غذای کامل در سحر میل شود مانند سبزی پلو، پلوهای رنگی و همچنین مصرف خورشت‌هایی شامل گوشت و مرغ توصیه می‌شود.

این متخصص طب سنتی با اشاره به اینکه مصرف آش و حلیم و کله پاچه در سحر است گفت: در میان مردم این گونه رواج دارد که آش و حلیم را در افطار می‌خوریم در حالی که جای درست استفاده آنها در سحر است نه افطار.

وی افزود: موضوع مهم دیگر این است که بعد از سحری روزه داران نباید بخوابند و خواب بعد از سحر بسیار بد است و بهتر است بعد از طلوع آفتاب نیم ساعت خوابید.

یارقلی با اشاره به اینکه نباید در سحری چای پررنگ میل شود گفت: از نوشیدنی‌های خوب بین افطار تا سحر شربت سکنجبین، تخم‌های شربتی، ماهء الشعیر طبی است که باعث رفع تشنگی می‌شود.

وی افزود: در صورتی که روزه داران در طول روز عطش دارند می‌توانند گلاب در هوا اسپری کنند و همچنین بوی سیب نیز می‌تواند تشنگی را برطرف کند و از سوی دیگر مصرف کاهو نیم ساعت قبل از سحر نیز می‌تواند مانع تشنگی روزه داران در طول روز شود.

 

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کیک هل و گلاب

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
اجتهاد زنان سیره عُقلاست

درگفت‌وگو با رئیس دانشکده الهیات دانشگاه الزهرا ابعاد بیانات رهبر انقلاب درخصوص تقلید زنان از مجتهد زن را بررسی کرده‌ایم

اجتهاد زنان سیره عُقلاست

نیازمندی ها