کاهش30 درصدی قیمت گاز صادراتی ایران به هند صحت ندارد
فارس: شرکت ملی صادرات گاز اعلام کرد: در آخرین دور مذاکرات خط لوله صلح در تهران تنها بر سر فرمول پیشنهادی شرکت مشاور توافق شد، لذا ادعای وزیر نفت هند مبنی بر کاهش30 درصدی قیمت گاز صادراتی ایران به هند صحت ندارد.
کد خبر: ۱۲۵۳۲۰
در آخرین دور مذاکرات خط لوله صلح در تهران بین سه کشور ایران، پاکستان و هند تنها بر سر فرمول پیشنهادی شرکت مشاور توافق شد و بر سر قیمت بحث و تفاهم خاصی صورت نگرفت.
بنابراین گزارش، فرمول پیشنهادی شرکت مشاور بیش از 90 درصد به فرمول و خواسته ایران نزدیک بوده به گونهای که علیرغم تلاش هند و پاکستان مبنی بر ثابت نگهداشتن پارامترهای اصلی فرمول در طول زمان، این پارامترها کاملا بر اساس قیمت حاملهای انرژی در طول زمان متغیر بوده و ثابت نیست.
این گزارش میافزاید: در این دوره از مذاکرات طرف ایرانی، طرفهای هندی و پاکستانی را متقاعد کرد که اگر گاز ایران را میخواهند باید شرایط ایران را بپذیرند و این گونه نیز شد.
به گزارش فارس، از سوی دیگر تا کنون هیچ یک از منابع اصلی و شناخته شده هندی مطلب منتسب به وزیر نفت هند را تایید نکردهاند و این سخنان بیشتر در جهت آرام ساختن فضای داخلی این کشور و افکار عمومی آن است و حقیقت ندارد.
بنابراین گزارش، پایگاه اینترنتی زی نیوز امروز به نقل از مورلی دئورا، وزیر نفت هند گفته بود: با توجه به کاهش 30 درصدی قیمت گاز ایران ، هند موافقت خود را با امضای نهایی قرارداد واردات گاز طی سه ماه آینده اعلام کرده و ایران با تغییر فرمول تعیین قیمت گاز صادراتی به هند، قیمت گاز خود را 30 درصد کاهش داده است.
هند برای واردات گاز از ایران باید 5/1 دلار به ازای هر میلیون واحد حرارتی انگلیس نیز به پاکستان تعرفه ترانزیت بپردازد .
سرینی واسان معاون وزیر نفت هند نیز گفته بود: قیمت پیشنهادی ایران کاملا مطلوب است. با قیمت 93/4 دلاری ، هند سالیانه 768/5 میلیارد دلار برای خرید روزانه 90 میلیون متر مکعب گاز از ایران هزینه خواهد کرد.