
این روش کاهش درد میتواند عوارضی همچون تهوع، دردناک شدن سینهها، افزایش خونریزی و اختلالات بینایی و شنوایی در پی داشته باشد. در چنین مواردی درمان فیزیوتراپی جایگزین بسیار مناسبی برای کاهش علائم پریود در خانمهاست.
گرمادرمانی، بیوفیدبک، تحریک الکتریکی با استفاده از الکترودهای سطحی و تکنیکهای مختلف ریلکسیشن، روشهای مختلف فیزیوتراپی برای درمان قاعدگی دردناک هستند. مطالعات نشان داده است تحریک الکتریکی از طریق پوست و درمان فشاری نقاط طب سوزنی مؤثرترین روشهای فیزیوتراپی برای کاهش درد قاعدگی و بهبود کیفیت زندگی خانمها در این دوره هستند. علاوه بر این درمانها، ماساژ و تمریندرمانی هم دو روش دیگر مؤثر در کاهش درد قاعدگی است. گرچه تمرینهای تجویزشده باید بسیار سبک و آرام باشد و بیشتر جهت آرامسازی و تمرکز و کنترل فرد بر عضلاتش صورت گیرد. همچنین تمرینهای کششی باعث کاهش درد و گرفتگی عضلانی ناشی از نرسیدن اکسیژن به سلولهای عضلانی بر اثر تخریب عروق خونی در زمان پریود میشود.
تمرینهای عضلات کف لگن مانند منقبضکردن عضلات ناحیه مقعد و واژن و تنفس از راه شکم هم میتواند سبب کاهش درد و پیشگیری از بیاختیاری ادرار در سنین بالا شود. ماساژ ملایم نواحی دردناک هم، گردش خون ناحیه را بهبود میبخشد و سبب تسکین درد قاعدگی میشود که خانمها میتوانند روش ماساژ را آموزش دیده و در این دوره از اثر تسکینی آن بهرهمند شوند.
تمرینهای تنفسی هم اکسیژنرسانی به ناحیه شکم و لگن را با افزایش گردش خون بهبود داده و سبب آرامش و کاهش درد خانمها در این دوره میشود. اصلاح وضعیت قرارگیری ستون فقرات و لگن و رانها هنگام نشستن، ایستادن، خوابیدن و راه رفتن در زمان قاعدگی تحت نظر فیزیوتراپیست نیز میتواند فشار وارده روی عروق خونی ناحیه را کم کند و گرفتگی عضلانی و درد را کاهش میدهد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
عضو دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
دکتر محمد اسحاقی، استاد دانشگاه تهران:
محمدرضا مهدوی در گفتوگو با «جامجم»: