به گزارش جام جم آنلاین به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، غلامرضا تقوی مدیر کل امور گلخانهها، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی ضمن تاکید بر سالم بودن قارچ های خوراکی واحدهای تولیدی مجوزدار کشور اعلام کرد: مسمومیت های انسانی که اخیرا با مصرف قارچ در بعضی از استان های کشور رخ داده، در نتیجه مصرف قارچ هایی است که به طور فصلی توسط برخی افراد بومی از منابع طبیعی و عرصه های جنگلی برداشت می شود.
وی افزود: تشخیص سمی یا غیر سمی بودن قارچ های «خود رو» در عرصه های منابع طبیعی کار مشکلی است و نیاز به آزمایشگاه دارد؛ از این رو توصیه میشود مصرف کنندگان از خرید قارچ های فله ای بی نام و نشان و از دست فروشان خودداری کنند.
وی با بیان این که ۹۰۰ واحد تولید قارچ خوراکی دارای مجوز در کشور فعال و هزاران نفر در این عرصه مشغول کار هستند، اظهار داشت:وقتی در کشور چنین ظرفیتی برای تولید سالم این ماده خوراکی وجود دارد، مصرف کنندگان نباید ریسک خرید قارچ های برداشت شده از عرصه های جنگلی و منابع طبیعی را بپذیرند، زیرا احتمال سمی بودن آن بالا است.
تقوی تصریح کرد: سالانه در کشور ۱۵۰ هزار تن تولید قارچ داریم و سرانه مصرف نیز یک کیلوگرم است و از این رو کمبودی در زمینه تولید این محصول وجود ندارد.
وی جمع آوری قارچ از عرصه های منابع طبیعی را اساسا نادرست دانست و گفت: برای جلوگیری از برداشت های غیرمجاز قارچ از عرصه های منابع طبیعی که معمولا برای امرار معاش انجام می شود، در طرح توسعه اشتغال روستایی، تسهیلاتی برای تولید قارچ خوراکی در چارچوب تولیدات گلخانهای و قارچ در نظر گرفته شده و این افراد میتوانند با رعایت شرایط و یا در قالب تشکل ها از این تسهیلات استفاده کنند.
مدیر کل دفتر امور گلخانه، گیاهان دارویی و قارچ معاونت امور باغبانی، شناسایی و آموزش واحد های تولیدی بدون مجوز را از دیگر اقدامات برای کاهش برداشت قارچ از عرصه های منابع طبیعی عنوان کرد.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد