قطـار تابستان به گیلان می رسد

سرانجام انتظارها برای به ثمررسیدن یکی از بزرگ‌ترین پروژه های ملی در بخش راه درحال پایان یافتن است، به گونه ای که راه‌آهن قزوین ـ رشت تابستان امسال به بهره‌برداری می‌رسد و مردم می‌توانند با قطار به گیلان بروند.
کد خبر: ۱۰۲۷۰۰۹

به گزارش جام‌جم ، طول مسیر راه‌ آهن قزوین ـ رشت ـ انزلی حدود 205 کیلومتر است که با احداث آن، ارتباط ریلی استان گیلان با شبکه راه‌ آهن کشور برقرار می‌شود، همچنین از طریق بندر مهم انزلی، ترابری ریلی و ترانزیتی کریدور شمال ـ جنوب که بخش وسیعی از کشورهای آسیایی و اروپایی را دربر خواهد گرفت، تسهیل و ارتقا می‌‌یابد. این راه‌آهن دارای هفت ایستگاه است.

در تازه‌ترین اظهار نظر در این خصوص، وزیر راه و شهرسازی پنجشنبه گذشته از آخرین روند احداث این خط آهن بازدید کرد. عباس آخوندی در جمع خبرنگاران از افتتاح راه‌آهن قزوین ـ رشت در تابستان سال جاری خبر داد و گفت: این راه‌آهن در دو مسیر رشت ـ انزلی و رشت ـ آستارا ادامه پیدا می‌کند که برای تامین منابع مالی پروژه رشت ـ آستارا با آذری‌ها وارد مذاکره شده‌ایم.

وی اظهار کرد: راه‌آهن قزوین ـ رشت یکی از اصلی‌ترین محورهای ریلی کشور محسوب می‌شود و جزو حلقه‌های مفقوده ریلی ایران بوده است.

وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی پروژه ریلی قزوین ـ رشت ادامه داد: این پروژه به‌دلیل اهمیت در اولویت قرار گرفت و امروز پیشرفت فیزیکی بیش از 91 درصدی دارد و در تابستان سال جاری به اتمام می‌رسد.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به کار در شرایط جغرافیایی سخت قزوین ـ رشت گفت: این محور ریلی از منطقه کوهستانی و جنگلی عبور می‌کند و پیچیدگی‌های فنی بسیار زیادی دارد که کار را سخت‌تر می‌کند.

25 کیلومتر تونل

وی با بیان این‌که در پروژه راه‌آهن قزوین ـ رشت 25 کیلومتر تونل وجود دارد، گفت: طول پل‌های این پروژه به 8/7کیلومتر می‌رسد و وجود پل‌ها و تونل‌های متعدد ساخت پروژه را سخت‌تر کرده است.

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: با توجه به این‌که این محور ریلی از مناطق کوهستانی عبور می‌کند به معماری راه این پروژه بسیار توجه داشته و افزون بر مسائل فنی پل‌ها به زیبایی آنها هم پرداخته‌ایم.

آخوندی با بیان این‌که محور قزوین ـ رشت جنوب کشور را به شمال و کشورهای آسیای میانه متصل می‌کند، گفت: راه‌آهن قزوین ـ رشت و امتداد آن به آستارا و کشور آذربایجان اتصال دیگری است بین ایران با کشورهای اروپایی و این یک پروژه استراتژیک برای ایران و کشورهای همسایه محسوب می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که سرعت سیر در این راه‌آهن 160 کیلومتر بر ساعت است، گفت: با اتمام این پروژه بخش عمده‌ای از بار و مسافر از جاده به ریل منتقل می‌شود. وی با بیان این‌که قیمت روز این پروژه (محور قزوین ـ رشت) 2500 میلیارد تومان است، افزود: بخش اعظمی از کار انجام شده است و تابستان سال جاری این پروژه افتتاح می‌شود.

آخوندی با اشاره به ساخت ایستگاه‌های قزوین ـ رشت، گفت: برای این محور ایستگا‌ه‌های متعددی در حال ساخت است که مجموع مساحت ایستگاه‌ها به 33 هزار مترمربع می‌رسد.

وی تاکید کرد: با توجه به سیاست‌های وزارت راه و شهرسازی دولت یازدهم مبنی بر ساخت ایستگاه‌های راه‌آهن در داخل شهر، بنا بر این شد که ایستگاه رشت که در پنج‌کیلومتری این شهر قرار داشت به داخل شهر منتقل شود تا امکان دسترسی مردم به ایستگاه راحت‌تر باشد.

ادامه مسیر راه‌آهن تا آستارا

آخوندی با اشاره به ادامه مسیر راه‌آهن قزوین ـ رشت به سمت انزلی و آستارا اظهار کرد: تغییراتی را در این طرح ایجاد کردند مبنی بر این‌که از ایستگاه رشت، راه‌آهن در دو مسیر رشت ـ انزلی و رشت ـ آستارا ادامه پیدا کند. بناست ایستگاه راه‌آهن انزلی را در بندر انزلی احداث کنیم که حمل و نقل ترکیبی در این منطقه ایجاد شود و مردم هم به سهولت به ایستگاه‌های بندری راه‌آهنی در کنار هم دسترسی داشته باشند.

آخوندی تاکید کرد: البته ساخت راه‌آهن در داخل شهر انزلی کار سختی است، اما ایجاد حمل و نقل ترکیبی ارزش این دشواری کار را دارد.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به ساخت محور ریلی رشت ـ آستارا گفت: احداث این محور تقاضای کشورهای متعدد آسیای میانه است و ما هم آن را دنبال می‌کنیم. اولین اقدام ما این بود که راه‌آهن از آستارای ایران به آستارای آذربایجان به طول هشت کیلومتر متصل شد. گام بعدی این است که مذاکرات درباره تامین منابع مالی نهایی شود.

وی با اشاره به درخواست شرکت‌های خارجی برای تامین مالی پروژه راه‌آهن رشت ـ آستارا اظهار کرد: اخیرا با کشور آذربایجان مذاکراتی را برای تامین مالی این پروژه داشتیم. برای کشورهای خارجی موضوع مهم این بود که ریل به رشت برسد و پس از این‌که این اطمینان حاصل شد، گروه‌های مختلفی برای حضور در این پروژه وارد مذاکره می‌شوند.

هر روز یک کیلومتر ریل‌گذاری

معاون ساخت و توسعه راه آهن، بنادر و فرودگاه های وزارت راه و شهرسازی گفت: روزانه یک کیلومتر عملیات ریل گذاری در خط آهن قزوین ـ رشت صورت می پذیرد.

جبارعلی ذاکری افزود: هم‌اکنون 1200 نفر به صورت شبانه‌روز در این مسیر مشغول به فعالیت هستند.

وی ادامه داد: هم‌اکنون 55 کیلومتر از عملیات ریل گذاری مسیر خط آهن قزوین ـ رشت باقی‌مانده که با برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا پایان بهار سال جاری این طرح به اتمام خواهد رسید. ذاکری یادآور شد: کل عملیات ریل گذاری در 45 روز نخست امسال در مسیر خط آهن قزوین ـ رشت برابر با مجموع عملکرد سال 91 بوده که این میزان پیشرفت در سابقه کاری راه‌آهن جمهوری اسلامی بی‌سابقه بوده است.

وی با اشاره به میزان ریل گذاری صورت گرفته در این مسیر، گفت: با توجه به دو‌خطه‌بودن برخی از مسیرها، تاکنون 140 کیلومتر از ریل گذاری خط آهن قزوین ـ رشت پایان یافته و این در حالی است که عملیات حفر یک دستگاه تونل به طول 500 متر نیز در این مسیر باقی مانده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها