مشکل کمبود نیروی متخصص در قاره سبز

مهارت‌های دیجیتال، چالش چهارمین مرحله انقلاب صنعتی

با توجه به روند رباتیک شدن بسیاری از مشاغل به واسطه ورود روزافزون فناوری‌های نوین در صنایع یکی از چالش‌های بزرگ برای کارآفرینان، تأمین نیروی کار متخصص و آشنا به دنیای دیجیتال برای ادامه فرآیند تولید در واحدهای تحت مدیریتشان است.
کد خبر: ۱۰۲۱۳۴۹

این در حالی است که قاره سبز با توجه به دیجیتالی ‌شدن بیش از حد صنایع مختلف اکنون به عنوان یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌هایش تأمین نیروی متخصص و آشنا به استفاده از تجهیزات دیجیتالی است. به صورتی که کارشناسان این امر را چالشی بزرگ برای آینده صنایع و ادامه روند تولید در این منطقه اقتصادی دانسته‌اند.

به اعتقاد استفان رادفرد، یکی از تحلیلگران بازار کار در قاره سبز این مشکل تقریبا پس از سال 2000 بیشتر از قبل خودنمایی کرده است چون صاحبان صنایع و کارآفرینان در اوایل با استناد به این که استفاده از ربات‌ها و دستگاه‌های هوشمند هزینه‌های تولید را کاهش خواهد داد اجازه دادند صفر و یک‌های دنیای دیجیتال تولیداتشان را به خود وابسته کنند. در حالی که سرعت ورود این تجهیزات هوشمند به واحدهای تولیدی با سرعت آموزش نیروی مسلط به این شیوه تولید تناسبی نداشته است.

رادفرد در ادامه می‌افزاید امروز با چهارمین مرحله انقلاب صنعتی روبه‌رو هستیم و همه چیز به این توانمندی افراد در استفاده از تجهیزات دیجیتالی بستگی خواهد داشت و لازم است برنامه‌ریزی کنیم که چطور برای گام برداشتن روبه جلو باید عمل کنیم.

9 درصد مشاغل، دیجیتالی شده است

براساس آمارهای منتشر شده از سوی سازمان آمار اتحادیه اروپا (یورو استات) اکنون در قرن حاضر و در کشورهای صنعتی از هر ده فرصت شغلی در این منطقه هفت نفر نیازمند دستیابی به مهارت‌های دیجیتالی برای کار با تجهیزات و لوازم مختلف خطوط تولید هستند.

این در حالی است که واقعیت اقتصاد قاره سبز این گونه است که از هر سه نفر یک نفر از این مهارت‌ها برخوردار نیست و نیمی از اروپاییان شاغل در کارهایی که به تخصص و مهارت‌های کم نیاز دارد فعالیت حرفه‌ای خود را ادامه می‌دهند و هیچ نیازی به استفاده از این نوع مهارت‌ها ندارند.

نکته قابل توجه در گزارش‌های منتشر‌شده از نرخ بیکاری اتحادیه اروپا این است که امروز چهار میلیون نفر از جوانان اروپا جویای فرصت شغلی برای کار هستند و مدت زمان لازم برای آموزش آنها جهت پاسخ به نیاز کارآفرینان تقریبا برای مسئولان غیرقابل باور شده است. این نگرانی به نوعی توانسته نه‌تنها صاحبان کارخانه‌ها و کارگاه‌های مختلف این منطقه را برای تأمین نیروی موردنیازشان نگران کند بلکه به نوعی مسئولان را نیز به فکر واداشته است.

البته نباید فراموش کنیم سطح دستمزدهای ارائه شده برای متقاضیانی که از مهارت‌های دیجیتالی چیزی در اختیار ندارند تقریبا 8 درصد کمتر از نیروی انسانی ماهر و مسلط به فناوری‌های نوین است. از این رو فاصله 8 درصدی میزان دستمزدهای این افراد در جامعه می‌تواند نگرانی‌هایی در آینده ایجاد کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها